Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
Dopis čtenáře

Dopis čtenáře

články autora

Huť Liberty Ostrava

Dopis čtenáře: Vládo, nedávej do Liberty ani korunu, nemá to cenu

Problémy Liberty Ostrava jsou důsledkem špatných rozhodnutí někdejší Babišovy vlády, napsal redakci newstream.cz jeden ze čtenářů serveru.

Přečíst článek
Nové dopravní značky zákaz vjezdu do části Starého Města mezi 22:00 a 6:00

Dopis čtenáře: Zákaz vjezdu na Prahu 1? Řidiči jsou vrazi a podporují diktátorské režimy

Autor Newstreamu Dalibor Martínek o víkendu publikoval komentář ke kauze pro motoristy přes noc uzavřeného centra Prahy. Zákaz autor přirovnal k návratu do středověku. V redakci se nám na toto téma sešla řada reakcí z obou stran táborů. Jeden z výrazných názorů vystupující proti motoristům jsme se rozhodli zveřejnit. Identitu čtenáře redakce zná, ale ponechá jej v anonymitě.

Přečíst článek
Pohled na sjezdovku Zahradní

Dopis čtenáře: Kvůli sjezdařům se drancují Krkonoše

Megalomanské projekty pro sjezdové lyžování stejně nakonec zničí globální oteplování, píše v názoru čtenář newstream.cz. Za názory redakce děkuje.

Přečíst článek

Dopis čtenáře: Peněz je dost, ale úředníci plýtvají. Přitom je to jednoduché

Státní správu by šlo jednoduše racionalizovat, míní Robert Troška v postřehu, který odeslal redakci newstream.cz.

Přečíst článek

Dopis čtenáře: Tahle vláda u důchodců skončila. I tu drobnou rezervu žere inflace

Mnoho čtenářů reagovalo na komentář Dalibora Martínka, který ve svém textu tvrdil, že by se měli lidé sami připravovat na svou penzi. A nečekat, jak jim stát bude valorizovat penzi. Některé z reakcí nyní publikujeme. Autory známe, jejich jména však i v jejich zájmu raději uvádíme pouze ve formě iniciál. Texty nejsou upravovány, některé jen drobně kráceny.

Přečíst článek

Dopisy čtenářů: Kdo makal, ten si důchodu moc neužije. A i to málo, co našetřil, mu požere inflace

Poslanecká sněmovna v noci na pátek schválila zpomalení valorizací penzí a zpřísnění podmínek pro předčasné důchody. Debata poslanců trvala přes třináct hodin. Náš redaktor Dalibor Martínek během této debaty napsal komentář s titulkem Důchodci, přestaňte vydírat stát. Buďte solidární se svými vnoučaty. Do redakce přišlo velké množství reakcí, z nichž některé, ty bez vulgarit, nyní publikujeme. Příspěvky jsou bez větších redakčních úprav, některé jsou mírně zkráceny. Vzhledem k velmi osobnímu charakteru některých reakcí uvádíme místo celého jména, která redakce zná, pouze iniciály.

Přečíst článek
Francouzské reálné gymnázium ZDŠ Bílá v Dejvicích

V Praze je moc dětí a málo škol. Tak ať jdou jinam, radí diskutující

Komentář protikorupčního experta a bývalého šéfa Transparency International Davida Ondráčky, který se nesl v duchu „Praha zamezuje přístupu ke vzdělání,“ rozpoutal živou diskusi na sociálních sítích. Vybíráme některé z příspěvků.

Přečíst článek

Dopis čtenáře: Proč se pořád řeší jen platy učitelů?

Nedávný komentář Dalibora Martínka s titulkem „Učitelé se domohli vyšších platů. Kdy se my domůžeme lepší výuky?“ vzbudil mezi čtenáři velký ohlas. V redakci jsme obdrželi desítky souhlasných i nesouhlasných reakcí, statisticky v poměru 2:3. Přinášíme některé z nich. Zveřejňujeme je bez redakčních zásahů jen po běžné jazykové korektuře.

Přečíst článek
Senioři (ilustrační foto)

Dopisy čtenářů: Proč stát šetří jenom na důchodcích?

Komentář Stanislava Šulce s titulkem Proč Fialova vláda za sebou nechává jen poražené? vyvolal sérii čtenářských reakcí. Vybíráme dvojici reprezentativních názorů čtenářů. Reakce zveřejňujeme bez redakčních zásahů jen po běžné jazykové korektuře. 

Přečíst článek

Dopis čtenáře: Miloš Zeman nestál proti komunistickému režimu. Byl jeho součástí

Na nejnovější komentář Jany Havligerové hodnotící politickou éru Miloše Zemana reagoval čtenář Newstreamu Petr Skalský. Mystifikací kolem Zemana je podle něj mnoho. Třeba, že je intelektuál. „Nikdy jím nebyl a ani nemohl být. Byl vždy součástí systému a jeho motorem byla jen touha po moci,“ píše Skalský.

Přečíst článek
Andreje Babiše soud v dotační kauze Čapí hnízdo osvobodil.

Dopis čtenáře: Že Babiš krade? Tenhle stát byl založen na lži a krádežích

Na komentář Dalibora Martínka popisující cestu Andreje Babiše až k osvobozujícímu rozsudku v kauze Čapí hnízdo reagovala řada čtenářů, Některé reakce vybíráme.

Přečíst článek
Premiér Petr Fiala (ODS) a ministr obchodu a průmyslu Jozef Síkela (za STAN)

Dopis čtenáře: Že vláda nechala lidi napospas? A není to dobře?

Na nejnovější komentář Dalibora Martínka hodnotící českou vládu, její počínání během energetické krize i české předsednictví Radě EU reagoval čtenář z Tábora Karel David. Argumentuje, že neviditelnost vlády nemusí být vždy jen problém.

Přečíst článek
Rhodos

Čtenáři píší: Řecko? Peklo na zemi i opačná zkušenost

Reportáž kolegy Zdeňka Pečeného o dovolené v Řecku vzbudila vášnivé reakce. Některé zde vybíráme.

Přečíst článek

Dopis čtenáře: Nedělejme z Ruska novou Severní Koreu!

Agresi je třeba odsoudit, nikoli zemi izolovat, píše čtenář newstream.cz.

Přečíst článek
Andrej Babiš, poslanec

Dopis čtenáře: Babiš vrátil důchody ke slušnosti a spravedlnosti

Konstrukt superhrubé mzdy zavedený panem Kalouskem nebyl pro budoucí důchodce výhodný. Proto ho nakonec i ODS chtěla zrušit.

Přečíst článek

News box

Česká národní banka (ČNB) se chystá výrazně 📈 zvýšit podíl akcií ve svých devizových rezervách. V horizontu pěti let plánuje zvýšit podíl akcií z dosavadních zhruba 20 procent na 30 procent. Zároveň se zaměří na posílení investic do amerických akcií na úkor evropských, uvedl člen bankovní rady ČNB Jan Kubíček.
Izraelský ministr zahraničí 👨 Jisrael Kac podle agentur Reuters a AFP uvedl, že šéf palestinské teroristické organizace Hamás Jahjá Sinvár byl zabit. Smrt Sinvára v bojích v Pásmu Gazy prověřovaly izraelské bezpečnostní složky.
Pražská burza rostla pošesté v řadě. Index PX posílil ovšem jen nepatrně, a to o 0️⃣,0️⃣3️⃣ procenta na 1612,97 bodu. Pomohly mu především akcie energetické společnosti ČEZ a Komerční banky. Ztrácely naopak Erste Bank a Moneta Money Bank. 
Ukrajinský premiér 👨 Denys Šmyhal na konferenci ve švýcarském Lausanne požádal světové společenství o větší pomoc při odstraňování min a likvidaci nevybuchlých bomb. Jde o problém, který se týká čtvrtiny Ukrajiny, jež je kvůli tomu nejzaminovanější zemí světa, píše agentura Reuters.
Středeční rozhodnutí vlády o růstu platů vrcholných politiků, soudců a státních zástupců o 6,95 procenta v příštím roce vypadá podle dosavadních informací tak, jako že se vláda rozhodla nerespektovat nález Ústavního soudu, uvedl prezident 👨‍⚖️ Soudcovské unie Libor Vávra. S dalším komentářem a postupem však podle něj soudci vyčkají na paragrafové znění návrhu. 
Na 2,5 milionu Poláků žije v extrémní chudobě a přes 1️⃣7️⃣ milionů obyvatel z přibližně 38milionové země si musí vystačit s méně penězi, než činí takzvané sociální minimum. Napsal to server Wirtualna Polska, který se opírá o nová data ze zprávy projektu Poverty Watch 2024. Jde podle něj o nejhorší výsledek od roku 2015, míra chudoby se výrazně zvýšila mezi dětmi, seniory a lidmi se zdravotním postižením.
Izraelská armáda prověřuje možnost, že vůdce teroristického hnutí Hamás Jahjá Sinvár  zahynul při jednom z jejích úderů. S odkazem na izraelské síly to píší agentury AFP a Reuters. Sinvár je považován za strůjce teroristického útoku na Izrael z loňského 7. října, kterým začala nynější válka v Pásmu Gazy. 
Pokles sazeb⬇ Evropská centrální banka (ECB) snížila základní úrokovou sazbu na 3,25 procenta. Krok následuje po poklesu inflace eurozóny pod cíl 2 procenta. Více:
Dolní komora ruského parlamentu dnes schválila v prvním čtení 📜 zákon, podle něhož budou hrozit pokuty lidem a firmám, které „propagují“ život bez dětí. Informovala o tom agentura AFP s tím, že opatření souvisí i s demografickou krizí v Rusku na pozadí války s Ukrajinou.
Většina předsedů vlád zemí Evropské unie na dnešním summitu podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského 👍 podpořila takzvaný plán vítězství pro Ukrajinu. K plánu se vyjádřilo 18 členů Evropské rady a většina z řečníků dala najevo plnou podporu, řekl prezident v Bruselu.
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme