Reklama

Vyberte si z našich newsletterů

Přihlásit odběr

Brunch s živou hudbou: The Monkey Bar

The Monkey Bar
Zdeněk Pečený, Newstream
Zdeněk Pečený

V dalším dílu brunchového seriálu se vydáváme do Monkey Baru v hotelu Falkensteiner na tamní Jungle Brunch.

Reklama

Populární místo

Hotel Falkensteiner se nachází v samém srdci Prahy na dosah Hlavního nádraží i Václavského náměstí. Od chvíle, kdy procházíme elegantním rohových vchodem, nás obklopují nejen palmy a opice – koneckonců míříme do džungle -, ale hlavně vřelá a přívětivá atmosféra, která nastavuje tón povedenému odpoledni.

Samotný bar poskytuje posezení v zátiší vnitrobloku hotelového dvora na terase, která poskytuje v parném létě příjemný stín, během zimy je naopak vyhřívaná. The Monkey Bar oslaví v květnu dva roky své existence a jméno vzniklo z exkluzivní spolupráce s německým ginem Monkey 47.

K jídlu

Jungle Brunch není ten bufetový typ, ze kterého je potřeba se odkutálet domů a usnout. Nenajdeme tu tedy koncept „sněz, co můžeš“, namísto toho se může vybírat z bohatého a la carte menu. Nechybí tradiční, „snídaňovější“ položky jako jsou Vejce Benedikt na brioškovém chlebu za 240 korun či avokádo toast za 270.

Reklama

V nabídce nechybějí pokrmy blížící se více obědu či večeři. Za vyzkoušení stojí burger s trhaným telecím a kimchi majonézou či argentinský ribeye steak za 450, respektive 900 korun.

K pití

Všechno to jídlo je potřeba něčím zapít. Za mě by nabídka nápojů mohla být o něco bohatší, hlavně mě mrzí absence většího koktejlového menu. Za 750 korun se nabízí bezedné Bellini či Mimosa. Tyto si lze dát i po skleničce a v případě konzumace čtyř a více to překlopit do bezedné skleničky a pokračovat v hodování. Klasické koktejlové menu bohužel není k dispozici do 16. hodiny. Kromě Bellini či Mimosy je v nabídce ještě pár míchaných nápojů a víno.

Jungle Brunch se pořádá každý víkend v sobotu a v neděli mezi 12.30 a 15.30. Brunch rozhodně stojí za návštěvu díky příjemnému prostředí, atmosféře a živé hudbě.

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme