Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Češi získají maximálně deset medailí, víc ne, čeká sázkovka

Češi získají maximálně deset medailí, víc ne, čeká sázkovka
Profimedia
 nst
nst

Češi prosázejí během olympiády kolem půl miliardy korun. Aktuálně mají u Tipsportu vsazeno přes sedmdesát milionů korun. A jak vidí sázkovka medailové šance?

Reklama

Na předchozí dvě olympiády Peking a Tokio se náběry v Tipsportu pohybovaly kolem 550 milionů korun. „V Paříží očekáváme nárůst tak do deseti procent. Sázky se zatím rozbíhají, až den před oficiálním zahájením jsme výrazně rozšířili naši olympijskou kurzovou nabídku. Spousta sportovců ještě dohrávala různé turnaje a stále ještě hrozí zranění, nemoc,“ říká vedoucí bookmaker Tipsportu Pavol Boško. A jeho slova potvrzují už známé absence některých sportovců. Angína vyřadila z OH světovou jedničku italského tenistu Jannika Sinnera. Z našich nepojede na OH medailová naděje tenistka Markéta Vondroušová nebo kvůli zranění achilovky zápasník Artur Omarov. Češi u Tipsportu na  LOH 2024 těsně před zahájením vsadili 76 milionů korun.

Zase fotbal

„Sázkařsky bude největší zájem o tradiční sporty fotbal, tenis, basketbal, volejbal a potom samozřejmě o české sportovce, zvlášť o ty s medailovými ambicemi. Na poslední olympiádě třeba hodně sázkaře táhnul lezec Adam Ondra. Vůbec olympiáda je pro nás bookmakery výzvou v souboji s netradičními sporty. Řadu z olympijských sportů nevypisujeme tak často, nemáme s tím zkušenosti jako s tradičními sporty. Letos je takovým strašákem mezi kolegy třeba nový sport na OH – breakdance,“ komentuje Boško. 

Zlatá olympijská medaile OH Paříž 2024 s kusem Eiffelovky ve svém středu

Jako zlatokopek ráj. Šampaňské, Vuitton, Dior a spol. pozlatí pařížskou olympiádu

Šampaňské pro vítěze a VIP, medaile od Maison Chaumet, obleky pro personál od Louis Vuittona. Největším sponzorem pařížské olympiády bude král luxusu Bernard Arnault a jeho impérium. Olympiáda se v Paříži koná po sto letech a takovou parádu sport asi ještě nezažil.

Přečíst článek

Hlavním sběratelem medailí budou podle bookmakerů Tipsportu sportovci z USA a Číny. „Celkem není pochyb, že Američané budou nejúspěšnější výpravou v celkovém počtu medailí kurz 1.03:1 (Čína 11:1),  ale v počtu zlatých medailí budou USA - kurz 1,23:1 hodně natěsno právě s Čínou - kurz 3,75:1. Jako třetí v pořadí Velká Británie,“ uvádí Boško jména zemí, které budou nejúspěšnější.

Reklama

Zlaté favoritky a favorité

Co se týká české výpravy, nejpravděpodobněji získá více než pět medailí, maximem bude 10 cenných kovů. Zlaté by mohli získat možná dva, což vyjadřuje celkem příznivý kurz 1,33:1. Největší naději na zlato má oštěpař Jakub Vadlejch, který patří k favoritům disciplíny v kurzu 3,2:1 a je druhým nej favoritem za posledním olympijským vítězem Indem Choprou.

Medailové ambice mají rychlostní kanoista Fuksa, nebo kajakář Dostál, judista Krpálek má na co navazovat, kajakář Prskavec, a potom hodně očekáváme od tenistek Krejčíkové se Siniakovou, nepovedené covidové Tokio by se rádi vynahradili beachvolejbalisté Schweiner/Perušič, bronzový byl na posledních OH šermíř Choupenitch.

Medaile vozí z olympiád i naši střelci. „O překvapení se budou ve velké konkurenci top světových hráček pokoušet třeba naše úspěšné golfistky Klára Spilková – kurz na celkové vítězství 245:1 a Sára Kousková – kurz na celkové vítězství 501:1. V olympijském golfu je favoritkou č. 1 Nelly Korda, takže česká stopa vede i k hlavní favoritce celého turnaje,“ dodává Pavol Boško.

Čeští olympionici Zuzana Hejnová, Barbora Špotáková, Jaroslav Kulhavý a David Svoboda zapíjejí své medaile plzeňským pivem po příjezdu z OH 2012 v Londýně.

Michal Nosek: Olympiáda bez Prazdroje? Pivo v českém domě nově ovládnou příbuzní sportovců a pivovary s příběhem

Tradiční plzeňský ležák letos v Českém domě na pařížské olympiádě nahradí produkce šestnácti minipivovarů. Po bouřlivé rozpravě o vhodnosti, či nevhodnosti designu oblečení pro olympioniky se i o tomto kroku jistě povedou nekonečné a hlavně nesmyslné diskuze bez relevantního výsledku. 

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Zlatá olympijská medaile OH Paříž 2024 s kusem Eiffelovky ve svém středu

David Ondráčka: Paříž zazářila, Češi sbírali drobky. Kam směřovat státní podporu sportu

Přečíst článek
Přílet olympijských medailistů zprava Josefa Dostála, Martina Fuksy a Nikoly Ogrodníkové z Letních Olympijských her v Paříži

Lukáš Kovanda: Inflace požrala odměny pro olympioniky. Za Paříž dostanou méně než za Tokio

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme