Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Chcete v létě na brunch? Restaurace The Artisan je správnou volbou

Brunch v restauraci The Artisan
Zdeněk Pečený/Newstream
Zdeněk Pečený

Většina pražských hotelů s příchodem léta pozastavila svou nabídku brunchů. To ovšem neplatí o restauraci The Artisan v hotelu Marriott Prague, kde je budou podávat i přes léto. Stojí za to si tam zajít?

Reklama

Podle webu zde brunch začíná ve 12:30. Zhruba v tolik dorážíme do hotelu Marriott v pražské ulici V Celnici. A restaurace The Artisan je tou dobou již téměř plná. Buď je tu jídlo tak dobré anebo se místní hosté posledních 24 hodin postili a už se nemohli dočkat.

FOTOGALERIE: Nahlédněte do restaurace The Artisan a její nabídky brunche

Šéfkuchař restaurace David Rejhon se opravdu snaží. A to nejen v kuchyni. Líbí se mi, že se při brunchi i zapojuje do servisu či nabízí hostům prohlídku bylinkové zahrádky. Z toho by si měli vzít příklad šéfkuchaři jiných hotelů, kteří při brunchi klidně postávají na „place“, většinou hypnotizovaní svým mobilem. Zajímavou vložkou je zde tombola, kde hosté vyplní lístečky a následně několik šťastlivců vyhraje láhev vína či poukaz do restaurace. Nechybí ani živá hudba.

Reklama

Steak ze svíčkové

Skvělé jídlo i pití. Restaurace Seasons sází na cenově dostupný fine dining

Sezona brunchů pomalu spěje do své letní přestávky a přichází čas zjistit, co pražské hotelové restaurace nabízejí mimo víkendové pozdní obědy. Volba tento víkend padla na nedávno otevřenou restauraci Seasons v hotelu Hilton Prague.

Přečíst článek

Široká nabídka pokrmů

Nabídka je tak široká, že úplně nevím, kde začít. Nakonec padne první volba na ústřice, mají tu pěkně masitý druh. Pokračuji salátem z červené řepy a výběrem tataráků – hovězí, lososový a mrkvový. Všechny jsou dobře ochucené, mile mě překvapuje vegetariánská verze.

Výběr ryb mě úplně nenadchl – byly celkem suché. Zato masa nezklamala – ribeye steak, trhané telecí, vepřová panenka či hovězí žebra. Chybu nemělo nic, ale u mě zvítězil křehký ribeye steak. Z hlavních pokrmů zkouším ještě segedínský guláš s karlovarským knedlíkem. Na kachnu s červeným zelím už mi nezbývají síly.

Výběr dezertů je široký – crème brûlée, panna cotta, medovník, brownies, zmrzlina a další. Vše vypadá skvěle. Specialitou během naší návštěvy byly jahody s espumou z prosecca

Neomezená konzumace vína

Hned po usazení dorazí welcome drink – sklenička prosecca. U toho je možné v rámci neomezené konzumace zůstat po celý brunch nebo přejít na víno (Veltlínské zelené či Zweigeltrebe z vinařství Mádl) nebo pivo (Pilsner Urquell). Samozřejmostí je výběr nealkoholických nápojů. Kromě nápojů ze sortimentu Pepsi jsou k dispozici také domácí limonády. Nechybí ani káva či čaj, která se také objednává u obsluhy, žádná samo.

brunch v hotelu Augustine

Elegantní brunch ve starém klášteře. To je hotel Augustine

Na cestě po pražských brunchích se tentokrát zastavíme v hotelu Augustine na zabíjačkovém speciálu.

Přečíst článek

Kolik to stojí?

Brunch v restauraci The Artisan vyjde na 1495 korun včetně neomezené konzumace alko a nealko nápojů. Za 1295 korun bez alkoholu. Děti do 6 let jsou zdarma, do 12 let za 645 korun. Velmi chválím balíček, který neobsahuje alkoholické nápoje. Ten v nabídce pražských brunchů často chybí.

Brunch nabízí velmi široký výběr pokrmů a – hlavně nealko – nápojů. Na rozdíl od většiny pražských hotelů se tu nechystá letní pauza, takže brunchovat se dá i celé léto. Mojí největší výtkou je „dětský“ koutek. Určitě by to šlo udělat lépe než stolem s omalovánkami. Anebo to nedělat vůbec.

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Bagel s lososem a chléb se sušenou šunkou

Brunch v hotelu The Mozart. Skvělé jídlo a prostředí pro ty, kteří hledají klid

Přečíst článek
Bufet v hotelu Hilton Old Town

Kam na rodinný brunch? Hotel Hilton Prague Old Town zaujme pestrou nabídkou i dětským koutkem

Přečíst článek
Bufet v hotelu Hilton Old Town

Pražské hotely lákají na Velikonoce. Kromě skvělého jídla mají i program pro děti

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme