Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Cizinci vystavili účet tuzemské gastronomii. Nejhorším pokrmem je chlebová polévka

Cizinci vystavili účet tuzemské gastronomii. Nejhorším pokrmem je chlebová polévka
iStock
Petra Nehasilová
pej

Chlebová nebo rybí polévka, zemlbába a krupicová kaše aneb naše tradiční jídla turisty ze zahraničí moc nepřesvědčila. Polévka z chleba je podle žebříčku gastro serveru Taste Atlas nejenom nejhorším českým pokrmem, ale také čtvrtým nejméně chutným na světě.

Reklama

Různé varianty chlebové polévky se vaří v celé Evropě. Například v Lombardii se opečené chlebové plátky a syrová vejce přelévají vroucím hovězím vývarem, v Portugalsku do ní zase dávají sázené vejce a koriandr. Každopádně do žebříčku těch nejhorších pokrmů se „vyšvihla“ jen naše „žebračka“ - tak se jí v Česku říká.

Jaká jsou nejhorší tuzemská jídla podle Taste Atlas se můžete podívat do následující galerie.

„Tato jednoduchá polévka je tradiční český pokrm připravovaný ze starého chleba, vody, cibule a různých druhů koření. Rafinovanější verze se občas zahušťují jíškou a mohou obsahovat ochucené vývary nebo různou kořenovou zeleninu,“ popisuje server polévku.

Reklama

Hned za ní se umístila tradiční rybí polévka a houbový Kuba.

TasteAtlas je online průvodce tradičních jídel. Shromažďuje autentické recepty, recenze kritiků a studie o oblíbených ingrediencích a pokrmech. Aktuálně eviduje informace o téměř 10 tisících jídlech a devíti tisících restaurací.

VIP Eva Talks se Zdeňkem Pohlreichem
video

Kdyby zmizela třetina restaurací, tak se moc nestane, říká Zdeněk Pohlreich

Eva Čerešňáková, autorka, moderátorka, bývalá modelka a Česká vicemiss v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Pozvání do studia přijal jeden z nejznámějších kuchařů a moderátorů pořadů o gastronomii Zdeněk Pohlreich.

Přečíst článek

Restaurace na Jurečku v Říčanech má příjemnou pivní zahrádku.

Nejkrásnější plovárnu najdete v Říčanech. Nejenom pražská smetánka ji miluje od první republiky

Restauraci a plovárnu Jureček si zamilovala už prvorepubliková smetánka. Vyhledávaným místem, gastronomickým pointem v Říčanech, je dodnes. Do restaurace míří ti lépe oblečení, do kiosku u plovárny mámy s dětmi, cyklisti a starousedlíci. Tohle místo jsme se vydali v našem letním seriálu poznat za vás.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Restaurace na Jurečku v Říčanech má příjemnou pivní zahrádku.

Nejkrásnější plovárnu najdete v Říčanech. Nejenom pražská smetánka ji miluje od první republiky

Přečíst článek
Barcelonská restaurace Disfrutar získala prestižní ocenění nejlepší restaurace světa

Středomořská gastronomie táhne. Kde najdeme současnou nejlepší restauraci světa?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme