Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Devadesátky jsou zpět. Britská kapela Oasis oznámila první společné turné po 15 letech

Bratři Liam a Noel Gallagherovi
ČTK
 ČTK

Britská rocková kapela Oasis na síti X oznámila první společné turné po 15 letech. Bratři Liam a Noel Gallagherovi už v pondělí na internetu naznačovali, že se možná chystá obnovení jejich hudební spolupráce, která v roce 2009 skončila kvůli sporům mezi sourozenci. První koncert je plánován na 4. července 2025 ve velšském Cardiffu.

Reklama

„Je to tady. Děje se to,“ uvedla kapela na síti X. Skupina známá svými nadčasovými hity jako Wonderwall a Don't Look Back in Anger vyjede na turné, které bude čítat 14 koncertů v Británii a Irsku, z toho čtyři kapela odehraje na londýnském Wembley. Turné zakončí Oasis v srpnu příštího roku v Dublinu.

Bratři v noci na pondělí zveřejnili na sociální síti krátký vzkaz: 27.08.24 - 8am, což média pochopila jako termín, kdy bude oznámeno obnovení kapely. Tento týden uplyne 30 let od vydání jejího prvního studiového alba Definitely Maybe.

Rozpad kapely byl důsledkem dlouho trvajícího napětí mezi sourozenci Gallagherovými, které vyvrcholilo v létě 2009. Po divoké hádce v zákulisí před pařížským koncertem na festivalu Rock en Seine musel jejich manažer vystoupení zrušit. Noel následně ohlásil, že skupinu opouští, protože už nemůže dál se svým mladším sourozencem spolupracovat. Kapela Oasis vznikla v roce 1991 a v polovině 90. let patřila mezi nejpopulárnější hudební uskupení na světě.

Dokonalý zvuk je základ úspěšného koncertu

Obyčejná práce: Začínal jsem v devadesátkách zvučením nevěstinců a barů, říká technik

„Přijeď, nehraje to. Holky jedou do práce a tyč bude prázdná. To je katastrofa,“ vzpomíná Jiří Marek na jeden z mnoha telefonických vzkazů, který si poslechl na záznamníku v devadesátých letech. Nešlo o žádnou tajemnou šifru, ale o výzvu k opravě zvukové techniky v jednom z tehdy hojných erotických klubů. „Instalovat ozvučení v klubech byl dobrý kšeft, platili přesně a včas,“ popisuje s tím, že to navíc nebyly technicky příliš komplikované projekty. Další příjmy mu navíc zajišťovaly smlouvy na údržbu. 

Přečíst článek

Reklama

Elizabeth Kopecká
video

Plán B je nejintimnější, co jsem kdy zazpívala, říká Elizabeth Kopecká

Moderátorka a modelka Eva Čerešňáková v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Tentokrát ve studiu přivítala zpěvačku Elizabeth Kopeckou.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Liam Gallagher

Šílenství kolem Oasis. O vstupenky „bojují“ statisíce fanoušků, v Irsku už je vyprodáno

Přečíst článek
NeverMore 68

Výstaviště v Praze připomene srpen 1968 celodenním festivalem. Tématem jsou ženy v disentu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme