Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dovolená last minute: Jak v létě 2024 najít výhodné nabídky?

Dovolená last minute: Jak v létě 2024 najít výhodné nabídky?
Nico Smit / unsplash
Komerční spolupráce

Plánování dovolené může být někdy stresující, zvláště pokud se rozhodnete na poslední chvíli. Naštěstí existují možnosti, jak si užít dovolenou snů i bez dlouhého předstihu. Last minute dovolená nabízí cenově výhodné zájezdy do atraktivních destinací, které kombinují krásné pláže, bohatou kulturu a jedinečné zážitky. V tomto článku se dozvíte, jaké jsou výhody last minute dovolené, jak najít ty nejlepší nabídky a které destinace jsou nejoblíbenější. Pojďme se společně podívat na to, jak si užít dovolenou na maximum s minimem starostí.

Reklama

Jaké výhody nabízí last minute dovolená?

Dovolená last minute je fenomén, kdy si cestovatelé rezervují zájezd těsně před odjezdem, obvykle pouze několik dní až týdnů před plánovanou cestou. Tyto nabídky jsou často cenově výhodnější než standardní rezervace, protože cestovní kanceláře se snaží vyprodat poslední volná místa. Pro mnoho lidí představuje last minute dovolená skvělou příležitost, jak ušetřit peníze, a přitom si užít dovolenou v atraktivní destinaci. Mezi největší výhody last minute dovolených patří:

  • Cenová výhodnost: Největší předností last minute dovolené je její cena. Cestovní kanceláře, jako je třeba TUI, často nabízejí slevy až 50 % na poslední volná místa.
  • Flexibilita: Last minute dovolená je ideální pro ty, kteří nemají pevně stanovené plány a mohou si dovolit vyrazit na dovolenou kdykoliv.
  • Dobrodružství: Plánování na poslední chvíli přináší prvek dobrodružství a nečekaných zážitků. Můžete objevit nové destinace, které byste si jinak nevybrali.

Jaké destinace jsou oblíbené pro last minute dovolenou?

Pro last minute dovolenou jsou oblíbené destinace, které kombinují krásné pláže, kulturní zážitky a dostupné ceny. Mezi nejčastěji vyhledávané destinace patří:

Řecko

Ostrovy jako Kréta, Rhodos a Korfu nabízejí nádherné pláže, historické památky a tradiční řeckou kuchyni. Kréta se pyšní nejdelší soutěskou v Evropě – Samarií, zatímco Rhodos láká návštěvníky starověkým městem a pevností.

Španělsko

Oblasti jako Costa Brava, Mallorca a Kanárské ostrovy jsou známé svými písečnými plážemi a bohatým nočním životem. Costa Brava nabízí malebné zátoky a historické vesnice, zatímco Mallorca je ideální pro cyklistiku a pěší turistiku.

Reklama

Bulharsko

Pobřeží Černého moře je skvělou volbou pro rodinné dovolené s dostupnými cenami a vynikajícími podmínkami pro koupání. Slunečné pobřeží a Zlaté Písky jsou oblíbenými letovisky s širokými písečnými plážemi a rušnými promenádami.

Turecko

Oblasti jako Antalya a Bodrum kombinují luxusní resorty s bohatou historií a kulturou. Antalya nabízí nádherné pláže, vodopády a antické památky, zatímco Bodrum je známý svými bílými domy a rušným nočním životem.

Kypr

Tento ostrov nabízí krásné pláže, křišťálově čistou vodu a fascinující historii. Letoviska jako Ayia Napa a Protaras jsou oblíbená pro své pláže a živou atmosféru, zatímco Paphos je známý svými archeologickými nalezišti.

Egypt

Letoviska jako Hurghada a Sharm El Sheikh jsou oblíbená pro potápění a objevování podmořského světa. Hurghada nabízí krásné korálové útesy a množství vodních sportů, zatímco Sharm El Sheikh s bohatým mořským životem je rájem pro potápěče.

Jak najít ty nejlepší last minute nabídky?

Pro nalezení nejlepších last minute nabídek je klíčové pravidelně kontrolovat aktualizace na webových stránkách různých cestovních kanceláří. Jedna z nejlepších je třeba nabídka TUI. U hledání se vyplatí být připraven rychle reagovat na nové nabídky. Mít flexibilní termíny a být otevřený různým destinacím totiž výrazně zvyšuje šanci na nalezení výhodných nabídek. Dále je užitečné přihlásit se k odběru newsletterů a nastavit si upozornění na nové nabídky, což vám umožní být mezi prvními, kdo se o slevách dozví.

Proč hledat all inclusive: Jaké výhody nabízí dovolená all inclusive?

Dovolená all inclusive je ideální volbou pro ty, kdo chtějí mít veškeré výdaje zahrnuty v ceně, od jídla a nápojů až po zábavu a aktivity. Tento typ dovolené je obzvláště oblíbený mezi rodinami a páry, které chtějí strávit bezstarostný čas bez dalších finančních starostí.

Jednou z hlavních výhod all inclusive dovolené je komfort a pohodlí, protože se nemusíte starat o hledání restaurací nebo plánování denních aktivit. Další výhodou je ekonomická výhodnost, jelikož předem zaplacené náklady zahrnují většinu výdajů, což usnadňuje plánování rozpočtu. Resorty all inclusive často nabízejí širokou škálu aktivit od vodních sportů po večerní show, což zajišťuje, že si každý najde něco pro sebe.

Last minute 2024: Nebojte se plánovat na poslední chvíli

Plánování last minute dovolené vyžaduje určitou flexibilitu a rychlou reakci na nově přidané nabídky. Mimo hlavní sezónu je větší šance na nalezení výhodných nabídek. Využijte online vyhledávače a pravidelně kontrolujte aktualizace na stránkách cestovních kanceláří.

Rok 2024 nabízí mnoho příležitostí pro last minute dovolenou. Ať už plánujete romantický únik, dobrodružný výlet, nebo rodinnou dovolenou, TUI má pro vás širokou škálu možností. Vyzkoušejte last minute zájezdy a objevte kouzlo spontánního cestování!

Proč si vybrat TUI?

TUI je jednou z největších a nejspolehlivějších cestovních kanceláří, která nabízí širokou škálu destinací a výhodné ceny. S TUI máte jistotu kvalitní dovolené, ať už se rozhodnete pro last minute, nebo plánujete dopředu. Vydejte se na svou vysněnou dovolenou ještě dnes a objevte svět s TUI!

REPORTÁŽ: Letní dovolená za babku. Gruzie je rájem pro dobrodruhy i plážové povaleče

Čeští baťůžkáři, horalové a dobrodruzi objevují Gruzii už nějaký ten pátek. Malebná země na Kavkazu ale okouzlí i svými nekonečnými písečnými plážemi táhnoucími se podél Černého moře. Nemusíte tak být duší zrovna objevitelé. Gruzie je bezpečná volba i pro rodiny s dětmi. Odjíždět odtud budete s kufrem plným gruzínských specialit a pocitem příjemně strávené dovolené. Gruzínci si vás získají svojí pohostinností, výborným jídlem a vínem.

Přečíst článek

Terceira, Azorské ostrovy, Portugalsko

REPORTÁŽ: Terceira, ostrov, kde kotvily lodě se zlatem a kořením. Dnes tam jsou stíhačky, krávy a božský klid

Bývalo to důležité centrum světového obchodu. Dnes tento ostrůvek najde na mapě jen málokdo. Je přitom věčná škoda jej nepoznat, protože oplývá kouzlem dávné slávy, překrásnou patchworkovou krajinou i neuvěřitelnými jeskynními útvary. A najdete ho i na seznamech UNESCO kvůli historii a unikátní přírodě. Řeč je o Terceiře, tedy o třetím ostrově podle okamžiku objevení i velikosti z celkem devíti Azorských ostrovů, které leží v Atlantiku mezi Amerikou a Evropou.

Přečíst článek

Porto - nábřeží Cais Da Ribeira

REPORTÁŽ: Jak nejlépe poznávat fascinující městské horizonty i chutě malebného Porta

Kachlíky azulejos na fasádách štíhlých pestrobarevných domů i kostelů. Vůně koláčků, vypraného prádla a všudypřítomné portské i vinné sklepy. Turistická vozítka TukTuk a historické tramvaje, úzké strmé uličky či impozantní mosty se žlutými vlaky a asi nejslavnější knihkupectví světa, které proslavily příběhy J. K. Rowlingové s Harry Potterem. Taková je nejznámější tvář dnešního Porta, metropole severního Portugalska. Město je ale půvabné z mnoha dalších stránek. "Čím více jím budete procházet a ochutnávat jej, tím více vás uchvátí," říká Petra Sochorcová z českého zastoupení Turismo de Portugal. 

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme