Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dubaj chystá architektonický unikát: supertenký mrakodrap

V Dubaji se chystá stavba nového mrakodrapu podle projektu renomovaného architektonického studia RCR Arquitectes
Muraba
Jiří Frydlewicz
fry

Dubaj se chystá na stavbu dalšího unikátního domu. Po nejvyšší stavbě světa, mrakodrapu Burdž Chalífa, či slavném hotelu Jumeirah nyní metropole připravuje do své pestré přehlídky výstavbu netradičního „paneláku“ Muraba Veil.

Reklama

Že se bude jednat o netradiční stavbu dokazují plánované rozměry budovy. Měřit má 380 metrů do výšky. To by samozřejmě tak neobvyklé nebylo, jenže chystaný mrakodrap má mít na šířku pouhých zhruba 22 metrů. Hotovo má být v roce 2028. 

FOTOGALERIE: Podívejte se dovnitř plánovaného mrakodrapu

Muraba Veil, 73patrová věž, bude obsahovat 131 bytů, z nichž každý bude mít dvě až pět ložnic, uvádí CNN. „Dům bude obsahovat řadu vybraných zařízení pro volný čas, včetně lázní, restaurace, galerie či soukromého kina,“ uvedli pro web zástupci developera Muraba, který se v projektu spojil s renomovaným španělským architektonickým studiem RCR Arquitectes.

Reklama

„Každý byt bude zabírat celou šířku budovy a bude modelován podle tradičních arabských domů,“ uvedli dále zástupci firmy Muraba.

Budova má stát u hlavní dubajské dopravní tepny Sheikh Zayed Road. To už samo o sobě naznačuje, že bydlení v chystaném mrakodrapu nebude nejlevnější. Web CNN píše, že byty na této adrese začínají na částkách kolem 18 milionů dirhamů, tedy více než 114 milionů korun

Lávka HolKa

Národní cenu za architekturu získala Štvanická lávka

Národní cenu za architekturu letos získala Štvanická lávka v Praze, která je dílem autorů Petra Teje, Marka Blanka, Jana Mourka, Aleše Hvízdala a Jana Hendrycha. Ocenění v Praze na 31. ročníku soutěže předali zástupci Obce architektů.

Přečíst článek

Newyorský podvečer na dolním Manhattanu s lodní dopravou přívozi

Cestování po New Yorku. Jak levně poznat jedno z nejdražších měst světa?

Newyorské ikonické metro zná z amerických filmů snad každý. Jet s ním v nejrušnějších hodinách i jen pár stanic a na těch nejkomplikovanějších křižovatkách přestupovat je docela adrenalinová zábava, zvláště, pokud se tam příliš nevyznáte. Až na několik nadzemních částí v Bronxu a v Brooklynu ale z něj příliš slavné metropole neuvidíte. O to více stojí za to cestovat povrchovou dopravou, abyste si zažili ten opravdový New York (NYC). Na výběr máte hned několik zajímavých variant – po moři i po souši. Tipy, jak na levně cestovat po podzimním NYC, najdete v textu i ve fotogalerii.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Dubaj

Vznikl na malém pozemku a přesto bude nejvyšší na světě. Byla to výzva, říká architekt dubajského hotelu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme