Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

REPORTÁŽ: Vlakem na Turky. České dráhy nezvládly počet vagónů na cestu do Hamburku

Fronta na nezbytné pivo
Newstream Michal Nosek
Michal Nosek

Národní fotbalovou reprezentaci čeká dnes večer utkání s Tureckem. Chlazené pivo ve vlaku směr Hamburk došlo už v poledne.

Reklama

Cesta na zatím nejdůležitější fotbalový zápas roku začíná varováním. Fanouškovská národní šála Hrdí Lvi nese nášivku Made in Turkey a hrdý národní dopravce České dráhy zapoměl do vlaku zařadit náš místenkový vagon s číslem 60. Modrá armáda má v počtech jasno a souprava je řazená dle jejich logiky. 58, 59, 61 taková čísla nesou vagony zapojené za sebou.

Penny je nově generálním partnerem českého fotbalu

Řetězec PENNY se stal generálním partnerem české fotbalové reprezentace. Navazuje tak na svou dosavadní spolupráci s Fotbalovou asociací ČR (FAČR), která je založena zejména na podpoře mládežnického, regionálního i seniorského fotbalu nebo oblasti e-gamingu. Reprezentace má díky Penny generálního partnera po čtyřleté odmlce. Partnerská smlouva se týká mužské i ženské fotbalové reprezentace.

Přečíst článek

Vlak je téměř vyprodaný, ale místo k sezení se našlo. V půl deváté vyráží ocelový oř na sever. Bez problémů, bez zpoždění. O večerním utkání ve vagonech a jídelním voze živě diskutuje několik desítek fanoušků. Tón hovorů se zatím nese v duchu anglického humoru. „V Hamburku půjdu raděj do filharmonie, ta je na rozdíl od našeho fotbalu krásná,“ shrnuje předzápasové pocity chlapík ve fotbalovém dresu čekající v jiídelním voze s kumpány na pivo. Do filharmonie v Hamburku zaručeně nemíří, ale srovnání kultury a sportu nabídl velice trefné.

Veselý vagón

Fandové ve vlaku se ještě před Děčínem dostávají do dobré nálady a nešetří vtípky. Proč by také ne, když se ještě do přejezdu hranic zadařilo vypít veškeré čepované pivo i plzeňské lahváče. Žízeň je ve slunečném počasí a sotva zvládající vlakové klimatizaci veliká a konzumaci nahrál i fakt, že na území Česka byly nápoje za poloviční cenu

Reklama

Halasící jídelní vůz, který se fotbalovým nadšencům podařilo okamžitě obsadit, zůstává však přeplněný i v krušnější době, kdy za lahváč Gambáče vysolí číšníkovi stovečku. Nevadí, na takovou cestu se nedá zapomenout. Navíc, aby železničáři ještě vylepšili zábavu, tak před hranicemi odpojili další vagón. Zřejmě z důvodu malé obsazenosti, kterou však neomylně vyhodnotili jen oni. Lidé sedící ve vedru u záchodů, nebo ležící v uličkách to zřejmě viděli jinak. Persovál jídelního vozu i průvodčí za svou práci však zaslouží velkou pochvalu a i tradiční kuchyně je výborná.

Vsuvka: Chlazené pivo došlo ve 12:32. Symbolicky v Berlíně. Tou dobou již vlakem zní Kdo neskáče, není.... Nezasvěcení cestující v Češích vidí primitivní opice, kteří si po svém užívají cestu vlakem a odvracejí znechuceně oči. Do Hamburku chybějí zhruba tři hodiny.

Zatím v Hamburku

Informace FAČR, které se dozvídám ve vlaku jsou také příjemné. Zápas nemá být z bezpečnostního rizika výrazně rizikový. Do hlediště se chystá zhruba třicet tisíc tureckých fanoušků a jedenáct tisíc českých.

Chystá se i slavnostní průvod od Českého domu, který odstartuje v 19:30 a okolo osmé dorazí ke stadionu. U vstupů C a D se diváci rozejdou na tribuny a zápas může ve 21:00 začít. Sázkovky ještě ladí své kursy, ale fandové ve vlaku mají jasno: Turci jsou blázni a tipovat se to nedá. 

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo už pokukuje po důchodu. Koupil podíl v legendární portugalské porcelánce

Jeden z nejbohatších fotbalistů světa se dnes postaví české fotbalové reprezentaci. Devětatřicetiletý Cristiano Ronaldo však již pomalu také přemýšlí nad svým životem po dráze profesionálního fotbalisty. Jeho společnost CR7 tak nyní investovala do nákupu desetiprocentního podílu v proslulé portugalské porcelánce Vista Alegre. A má s ní velké plány.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo už pokukuje po důchodu. Koupil podíl v legendární portugalské porcelánce

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme