Gastrotragedie v Japonsku. Došly hranolky u McDonalda
Hranolky jen v nejmenších porcích a jedny na osobu. Tak daleko došla krizová situace u jednoho z největších světových řetězců rychlého občerstvení na světě McDonald´s v Japonsku. Důvodem opatření, které vstoupí v platnost v pátek na Štědrý den, jsou opakovaně zpožděné dodávky ze Severní Ameriky. Opatření se dotkne přibližně 2900 obchodů McDonald's po celém Japonsku.
Japonská divize McDonald´s k neobvyklému kroku přistupuje poté, co záplavy v přístavu ve Vancouveru a pandemie koronaviru přerušily dodávky jedné z jejích klíčových surovin, poznamenala agentura Bloomberg. Vancouver je pro McDonald´s hlavním tranzitním místem pro přepravu.
Nejdražší hamburger na světě vyjde na téměř 130 tisíc korun. Nechybí v něm japonské hovězí, pravý kaviár ani lanýže.
Není největší, ale je nejdražší. Burger Golden Boy stojí 130 tisíc korun
Enjoy
Řetězec rychlého občerstvení se snaží řešit problém alternativní leteckou dopravou a spolupracuje proto s dalšími dodavateli a dovozci. Od pátku do 30. prosince ale bude nabízet pouze nejmenší porce hranolek. „Zrušení nabídky střední a velké velikosti bylo nutné, abychom zajistili, aby co nejvíce zákazníků mělo neustálý přístup k našim hranolkám,” uvedl prezident a generální ředitel McDonald´s Tamotsu Hiiro.
Zákazníci kvůli absenci větších porcí získají slevu 50 jenů (44 amerických centů) u nabídky obsahující menší porci. McDonald's doufá, že problémy s dodávkami budou vyřešeny do Silvestra a že tento krok neovlivní jeho celkovou nabídku.
Zda se s podobnými problémy potýká i druhý nadnárodní obří řetězec KFC, pro který jsou hranolky rovněž základní položkou v menu, agentura neuvedla.
Erteple, kobzole, či zemáky. Do poloviny 17. století se brambory objevovaly pouze na stolech boháčů jako vybraná pochoutka. Až posléze se staly především jídlem chudých. Popularitu potravině pocházející z Jižní Ameriky přinesly v moderní době třeba hranolky, a že nejde jen o přílohu teď ukazuje i nový podnik na pražské Pankráci. Ten se jmenuje jak jinak než Brambory.Jídlo chudých? Nikoliv, nová restaurace na bramborách postavila koncept
Enjoy
PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.
Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.
Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly.
Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.
O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.
Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.