Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hospody s televizory hlásí plno. Hokejové mistrovství s pivem fanoušky láká

Češi porazili Finy po nájezdech
ČTK
Michal Nosek

Mistrovství světa v ledním se blíží k polovině. Koná se od minulého pátku V Praze a Ostravě a končí v neděli 26. května. Praha hostí zápasy skupiny A, ve které hrají týmy Kanady, Finska, Švýcarska, Dánska, Norska, Rakouska, Velké Británie a samozřejmě Česka. V pražské aréně-  se uskuteční také čtvrtfinále, semifinále a zápasy o medaile. V ostravské skupině B hrají týmy USA, Německa, Švédska, Slovenska, Lotyšska, Kazachstánu, Francie a Polska.

Reklama

Hokejové mistrovství světa pomáhá restauracím výrazně zvednout tržby. Mnohé z nich mají v době zápasů zadaný celý sál. Jedinou podmíkou zvýšené návštěvnosti je v těchto dnech promítací plátno, nebo minimálně velká televizní obrazovka. "Na zápasy Českého týmu už máme rezervace, na ostatní je ještě možné se u nás podívat," říká Jan Suchý z restaurace na pražském Jižním Městě. Hospod v této lokalitě paradoxně příliš není, tak velká obrazovka tradičně láká. Dle provozního je situace letos ještě lepší, protože se mistrovství koná v Praze a fanoušci jsou na to hrdí.

"Chodí ale i cizince z nedalekého hotelu. Zejména Finové, kteří šampionát berou velmi vážně," dodává s tím, že tržby za mistrovský týden ještě nemá přesně spočtené, ale určitě jsou minimálně o polovinu větší než v běžném týdnu. Žádné zdražení kvůli očekávanému růstu návštěvnosti ale nepřichystal.

Bez hokeje jsou hospody prázdné

Narváno hlásí i restaurace v centru Prahy a jeho přilehlém okolí. "Udělali jsme pro zákazníky takovou srandovní sázkovku o panáky, tak jsou spokojení a nestěžujeme si ani my," prozrazuje výčepní ze žižkovského sport baru. Za určitý vklad se sází na počet gólů, vítěze a mnoho dalších kritérií. Vítěz pak získá alkoholickou odměnu dle vlastního výběru. Někdo si jí vybírá hned, jiný si výhry sčítá a konzumaci nechává až na finále," osvětluje strategi při sledování hojkejového šampionátu Martin Melichar, krerý bar vede. Jeho stálí návštěvníci jsou přesvědčení o tom,  reprezentace České republiky postoupí do hry o medaile.

Hokejové mistrovství světa v Rize

Hotely se připravují na hokejový šampionát. Ceny za ubytování vyletí o desítky procent

Cena ubytování v hotelech před hokejovým mistrovstvím světa v ČR je většinou o 20 až 30 procent vyšší než obvykle, uvedli zástupci oslovených hotelů v Praze. Hokejové mistrovství světa se uskuteční v Praze a v Ostravě od 10. do 26. května.

Přečíst článek

Reklama

I jeho baru se investice do plátna vyplácí. V místnosti, kde bylo v posledních měsích poloprázdno, to najednou ožilo. "Musel jsem se předsázobit. Zájem je i o brambůrky, oříšky a další pochutiny," říká s tím, že vzrostl zájem i o tradiční chuťovky k pivu. "Fanouškům vyhládne, tak si utopence, hermelín, nebo tlačenku rádi objednají. Navíc jsem objednal i vína a prosecco, protože chodí hojně fandit i ženy, kterým se hokej líbí," dodává. Ze zahraničních hostů si nyní si nejvíce pochvaluje útraty Rakušanů, kterým se na šampionátu nebývale daří.

Aktuální informace z restaurací jasně hovoří o tom, že restaurace, které nemá na výloze napsáno: Vysíláme hokej, prohrála na celé čáře. "Nevěnujeme se sportu, takže jsme tradičně zůstali bez plátna a tržby jsou slabé. Hosté se sice zastaví, dají si ale jedno pivo a už se ptají po hokeji. My ho nabídnout nemůžeme, tak odcházejí jinam. Jenom dobré pivo jim teď nestačí," říká servírka v jedné z pražských pivoték a situaci vysvětluje tím, že majitel nemá sportovní fanoušky rád, a tak raděj vysoké tržby oželí.

S fandovstvím v restauracích je to v celé České republice stejné. Plno hlásí sport bary v Ostravě i dalších městech a vesnicích, kde ještě hospody přežily.

Češi porazili Finy po nájezdech

Lukáš Kovanda: Miliardový byznys. Hokejové mistrovství světa přihraje balík státu i svazu

Když se v Česku konalo mistrovství světa v hokeji konalo naposledy, v roce 2015, jeho pořadatel, Český svaz ledního hokeje, předpokládal, že mu vydělá desítky milionů korun. Nakonec to bylo o řád více. Stovky milionů. Přesněji bezmála půlmiliardy korun. Podobné pozitivní překvapení se může konat i letos.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme