Místo českého piva, italské víno. Restauraci v Lidovém domě bude provozovat Riccardo Lucque
Italský šéfkuchař Riccardo Lucque k síti podniků přidává další. Nově bude provozovat i restauraci v Lidovém domě v Hybernské ulici.
Svoji první restauraci otevřel Riccardo Lucque v roce 2009 na Vinohradech. Postupně k Aromi přibyly další podniky, La Finestra in Cucina a síť bister La Bottega. Spolu s partnerem Ondřejem Rákosníkem vytvořili také skupinu La Collezione.
„Je to tak,“ potvrdil Riccardo Lucque informaci o novém přírůstku do skupiny. Servírovat se v ní budou italské speciality, těstoviny, pizza i masa z grilu. „Jméno vám ještě říct nemůžu, nestihli jsme ho registrovat,“ dodal Lucque. Podnik chce otevřít už v červnu.
I v Hybernské budou vyrábět čerstvé těstoviny a pizzu z mouky pocházející z malého mlýnu ze středoitalského regionu Marche. „Budeme mít otevřenou kuchyni. Zákazníci tak budou moct sledovat přípravu těstovin a pizzy přímo," přibližíl Lucque.
O Italech se traduje jejich umění žít a jíst. Každoročně se o tom přesvědčují miliony turistů vracejících se z dovolené s nějakým tím kilem navíc. Pasta, pizza, frutti di mare. To všechno má společný jmenovatel. Tu pravou Itálii lze ale ochutnat i v Praze na Míráku. V restauraci Aromi italského šéfkuchaře Riccarda Lucqueho, která se aktuálně umístila v žebříčku Top 50 italských restaurací a světě mimo Itálii. Podnik obsadil 25. příčku.Pražská restaurace Aromi zabodovala v prestižním žebříčku. Je jednou z nejlepších na světě
Enjoy
Prostory, kde restaurace vznikne, jsou výjimečné. Nachází se budově chráněné UNESCEM a interiéry jsou plně dochovaných historických prvků, například barokních stropů a gotických portálů. I v minulosti v přízemí bývala restaurace, která nabízela především českou kuchyni a pivo.
Podniky ze skupiny La Collezione se přitom specializují na italsku kuchyni. Například v Aromi se specializují na mořské plody a ryby. V Amanu v ulici Na Poříčí se specializují na přípravu masa a to nejen steaků, ale i ryb a mořských plodů.
„Kuchyně Aromi je plná intenzivních a vyvážených chutí, které vás ale dokážou až nečekaně překvapit,“ píší o pražské restauraci v prestižním výběru Top 50 italských restaurací a světě mimo Itálii. Porotci vyzdvihli nejenom vysokou kvalitu surovin, ale i přípravy, stejně jako tamní vína či samotné prostředí.
Za nejlepší pepř na světě bývá označován Kampotský pepř, který roste v Kambodži a je chráněn globální ochrannou známkou. Pár desítek kilometrů od Kampotu v Thajském zálivu ale leží vietnamský ostrov Phu Quoc. A právě tady pěstují pepř ze stejných rostlin, jen na ještě příhodnějším podloží a v lepších klimatických podmínkách. Místní pepř tak mnozí považují za ještě lepší než ten Kampotský. Vyzkoušet to může každý, protože právě na Phu Quoc nyní létají přímé spoje z Prahy.Výprava na ostrov Phu Quoc, kde roste nejlepší pepř na světě
Enjoy
Lanýž, asi ta nejvzácnější a nejdražší houba na světě, patří k nejvyhledávanějším surovinám každého milovníka kvalitní gastronomie. Nejen jeho. Lanýž, kilo vyjde i na 40 tisíc korun, je spojován především s Francií nebo Itálií. V Česku se ale může brzy stát alternativou k pěstování vína nebo ovoce. Od března se totiž lanýž stal oficiální zemědělskou plodinou. „V případě, že se lanýžárna povede, je reálný výnos na hektar kolem 1,75 milionu korun za rok. Nicméně u lanýžů je samozřejmě naopak i podstatně vyšší riziko než u vinné révy, že se investice nepovede,“ přibližuje Richard Beneš ze společnosti Český lanýž.Lanýž je v Česku byznys budoucnosti. Máme k němu blíž než Francouzi, říká jeho pěstitel
Enjoy
PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.
Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.
Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly.
Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.
O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.
Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.