Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Italský ostrov Capri zakázal vstup turistům. Nemá dost pitné vody

Italský ostrov Capri zakázal vstup turistům. Nemá dost pitné vody
iStock
 ČTK

Oblíbený italský ostrov Capri v sobotu zakázal turistům vstup kvůli problémům se zásobováním vodou z pevniny. Starosta města Capri Paolo Falco zákaz vydal ráno, a přiměl tak několik trajektů mířících na ostrov u pobřeží Neapole v jižní Itálii, aby se otočily. Později Falco nařízení zmírnil a uvedl, že na Capri budou vpouštěni turisté, kteří tam mají zarezervovaný hotel, obyvatelé ostrova a lidé, kteří na ostrově mají druhý domov, napsala agentura Reuters.

Reklama

Vodárenská společnost na Capri uvedla, že ve čtvrtek došlo na pevnině k technickému problému. Ten byl sice již vyřešen, problémy s dodávkami vody na Capri ale přetrvávají. Starosta Falco řekl, že nádrže na ostrově jsou postupně vyčerpávány, a varoval před nouzovou situací. „Situace by se dále zhoršila příchodem tisíců turistů, kteří každý den na Capri připlouvají,“ řekl s tím, že bez dodávek vody není možné pro turisty zaručit základní služby.

„Připravujeme méně restriktivní nařízení, které umožní vstup rezidentům, lidem, kteří mají na Capri druhý domov a často mají vlastní nádrž, a také turistům, kteří mají zarezervovaný hotel. V takovém případě bude odpovědností hotelu postarat se o to, aby měli vodu,“ prohlásil Falco. Obyvatelé ostrova mají podle něj nárok na 25 litrů pitné vody na domácnost z cisterny.

Capri, známé svými bílými vilami, pobřežím se zátokami a luxusními hotely, patří k nejpopulárnějším italským ostrovům. Na ostrově žije zhruba 13 tisíc obyvatel, v létě sem ale přijíždí - často jen na jednodenní výlet - velké množství turistů.

Sambuca di Sicilia

Italové zdražili. Za dům už chtějí tři eura

Výprodej historických domů na Sicílii pokračuje. Městečko Sambuca di Sicilia tentokrát nabízí 12 domů.

Přečíst článek

Reklama

Řím oživuje plán na výstavbu mostu z pevniny na Sicílii.

Řím oživuje plán mostu z pevniny na Sicílii. Ze státního rozpočtu potečou miliardy eur

Itálie vyčlení 12 miliard eur, v přepočtu zhruba 296 miliard korun, na výstavbu obřího mostu mezi pevninou a ostrovem Sicílie. Oživuje tak projekt, který se zdál být před deseti lety definitivně opuštěn. Investice potrvá několik let a první tři splátky mají být vyplacené do roku 2026, řekl při představování státního rozpočtu na příští rok ministr hospodářství Giancarlo Giorgetti.

Přečíst článek

Ilustrační foto

Češi dobývají Kapverdy. Cedule v češtině na letišti jsou běžné

K nemovitostem měla Marina Valenzi blízko už v dobách svého mládí. S rodinou svého manžela investovala do prázdných domů na jednom z Liparských ostrovů u Sicílie.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Turisté, taste peněženky. Itálie se chystá zvýšit pobytovou taxu až na 25 eur za noc

Přečíst článek
Život v Tokiu

Jak bojovat s overturismem, řeší to i v Japonsku. Místním zlevní nebo zakáží prodej alkoholu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme