Z Holešovic se stává gastro centrum Prahy. Lákají na street food i fine dining

Nejenom Karlín. I Holešovice se brzy stanou centrem kvalitní gastronomie. Spoustu nových podniků tam vzniklo, další jsou v plánu.
Hned několik nových podniků se v Holešovicích už otevřelo, další se chystají. Asi nejrušněji bude v příštích měsících v areálu Holešovické tržnice, která letos slaví 130leté výročí.
Asi nejočekávanější událostí bude znovuotevření budovy bývalé jateční burzy. Její prostor zaplní gastronomický koncept Zátiší Group. Restaurace příznačně pojmenovaná Burza otevře letos v prosinci a na menu, jak jinak, přinese hlavně maso. „Burza mě zaujala hned od začátku, hlavně v kombinaci pivo – gril – pekárna, na to se moc těším,“ přibližuje šéfkuchař Burzy Lukáš Mašek. Kariéru nastartoval ve vyhlášené Bellevue a působil také v restauraci V Zátiší Věří.
Do areálu tržnice přibudou i další zajímavé koncepty vyhlášené gastro sítě. Ambiente v halách 27 a 28 otevře řeznictví Naše maso, známé z Dlouhé ulice, s vlastní udírnou, cukrárnu Myšák a novinkou bude koncept slovenské restaurace. Tu navrhl architekt Josef Pleskot.
Kromě zmiňovaných podniků v tuzemském gastru renomovaných jmen Holešovická tržnice přivítá i několik dalších událostí. Už potřetí tu 24. dubna Pastrami Pop Up přinese kus pravé atmosféry newyorského streetfoodu.
Nedaleko od tržnice, v ulici U Průhonu, nedávno další restaurační síť otevřela restauraci Mexická.
Vyhlášené jsou jejich knedlíčky Dim Sum, belgické hranolky, kremrole, ale poradí si i s českou klasikou jako jsou chlebíčky nebo plněné knedlíky. Síť Together zastřešuje restauraci Sia, Bruxx, Vinohradský Parlament nebo Cukrářství Skála. Nový podnik chystají otevřít co nevidět i v Holešovicích. „Ceny už v mnoha podnicích začínají ovlivňovat výši poptávky. Očekávám proto, že v letošním roce neporostou tak rychlým tempem jako dříve,“ říká David Petřík, spolumajitel sítě Together.
Češi změnili svoje zvyky. U alkoholu v restauracích nevysedávají do noci, říká známý restauratér
Enjoy
Kdy poprvé Pavel Sapík vařil na Pražském Hradě? Co se naučil od svého táty, slavného kuchaře Jaroslava? A jsou Češi lepší zákazníci než cizinci? Odemykáme rozhovor s šéfkuchařem Brick´s Pavlem Sapíkem, který vyšel v zimním čísle magazínu Newstream CLUB.
Pavel Sapík: Češi v restauracích utrácejí mnohem víc než cizinci
Enjoy