Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Z Holešovic se stává gastro centrum Prahy. Lákají na street food i fine dining

Restauraci v Holešovicích otevře například gastro síť Zátiší Group.
Se svolením Zátiší Group
Petra Nehasilová

Nejenom Karlín. I Holešovice se brzy stanou centrem kvalitní gastronomie. Spoustu nových podniků tam vzniklo, další jsou v plánu.

Hned několik nových podniků se v Holešovicích už otevřelo, další se chystají. Asi nejrušněji bude v příštích měsících v areálu Holešovické tržnice, která letos slaví 130leté výročí.

Asi nejočekávanější událostí bude znovuotevření budovy bývalé jateční burzy. Její prostor zaplní gastronomický koncept Zátiší Group. Restaurace příznačně pojmenovaná Burza otevře letos v prosinci a na menu, jak jinak, přinese hlavně maso. „Burza mě zaujala hned od začátku, hlavně v kombinaci pivo – gril – pekárna, na to se moc těším,“ přibližuje šéfkuchař Burzy Lukáš Mašek. Kariéru nastartoval ve vyhlášené Bellevue a působil také v restauraci V Zátiší Věří.

Do areálu tržnice přibudou i další zajímavé koncepty vyhlášené gastro sítě. Ambiente v halách 27 a 28 otevře řeznictví Naše maso, známé z Dlouhé ulice, s vlastní udírnou, cukrárnu Myšák a novinkou bude koncept slovenské restaurace. Tu navrhl architekt Josef Pleskot.

Kromě zmiňovaných podniků v tuzemském gastru renomovaných jmen Holešovická tržnice přivítá i několik dalších událostí. Už potřetí tu 24. dubna Pastrami Pop Up přinese kus pravé atmosféry newyorského streetfoodu.

Nedaleko od tržnice, v ulici U Průhonu, nedávno další restaurační síť otevřela restauraci Mexická.

David Petřík

Češi změnili svoje zvyky. U alkoholu v restauracích nevysedávají do noci, říká známý restauratér

Vyhlášené jsou jejich knedlíčky Dim Sum, belgické hranolky, kremrole, ale poradí si i s českou klasikou jako jsou chlebíčky nebo plněné knedlíky. Síť Together zastřešuje restauraci Sia, Bruxx, Vinohradský Parlament nebo Cukrářství Skála. Nový podnik chystají otevřít co nevidět i v Holešovicích. „Ceny už v mnoha podnicích začínají ovlivňovat výši poptávky. Očekávám proto, že v letošním roce neporostou tak rychlým tempem jako dříve,“ říká David Petřík, spolumajitel sítě Together.

Přečíst článek

Pavel Sapík: Češi v restauracích utrácejí mnohem víc než cizinci

Kdy poprvé Pavel Sapík vařil na Pražském Hradě? Co se naučil od svého táty, slavného kuchaře Jaroslava? A jsou Češi lepší zákazníci než cizinci? Odemykáme rozhovor s šéfkuchařem Brick´s Pavlem Sapíkem, který vyšel v zimním čísle magazínu Newstream CLUB.

Přečíst článek

JARNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Porazit všechny a stát se jedničkou. Na českém trhu se to podařilo spoustě hráčům. Co když se ale pokusí prosadit na evropském, asijském, americkém, nebo dokonce globálním trhu? Pak začínají podnikatelé i firmy narážet na celou řadu problémů. Přesto řada z nich uspěla.

Zakladatel Lasvitu Leon Jakimič, zakladatel Unicorn Attacks Vít Šubert, majitel Mattoni 1873 Alessandro Pasquale či zakladatel a CEO globální platformy FTMO Otakar Šuffner. To je část hvězd jarního vydání magazínu Newstream CLUB, jehož hlavním tématem je GLOBÁLNÍ ÚSPĚCH. Jak ho dosáhnout z Česka? A lze se prosadit na celosvětovém kolbišti v éře, kdy druhé místo téměř vždy znamená prohru?

Magazín se dále věnuje velkým finančním skupinám, které svět dobývají investicemi. Zvláštní kapitolou pak je Německo, které pro tuzemské podnikatele i finančníky velmi často představuje první velkou zkoušku nebo příslovečnou bránu do světa. A platí to i ve chvíli, kdy se německá ekonomika potýká s celou řadou strukturálních problémů.

Podíváme se na největší investice, které čeští hráči v posledních letech učinili a které představují historicky největší akvizice českého kapitálu v zahraničí.

A hudební promotér David Gaydečka čtenáře pozve do tajemného Doupěte, které je úplně novým typem hudebního klubu, v němž vystupují hvězdy, které zná celý svět.

Sedmé vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v červnu.

Související

Jídelna na Výtoni

Jsou jídla na tácu jen levná? Není to tak, jídelny konkurují i kvalitou

Přečíst článek

Pražský bar se dostal prestižního gastro průvodce. Míchají v něm drinky z polníčku nebo borové šišky

Přečíst článek
Doporučujeme