Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

VIP Eva Talks: Karlovy Vary jsou pro mě strašný fofr, říká návrhář a stylista Lukáš Macháček

Michal Nosek

Eva Čerešňáková, autorka, moderátorka, bývalá modelka a Česká vicemiss v pořadu VIP Eva Talks na newstream.cz zpovídá české celebrity. Tentokrát hovořila s módním návrhářem Lukášem Macháčkem.

Reklama

„Karlovarský festival se ošidit nedá. Buď tam jste a pracujete na stovky procent, nebo tam nemá cenu jezdit. Je to pro mě dvanáct velice náročných dní. Jedná se o vyvrcholení třeba roční práce a všechno musí dopadnout perfektně,“ říká návrhář.

Kolekce pro Karlovarský filmový festival je hotová s předstihem, ale těsně před filmovým svátkem si klienti ještě vybírají doplňky a zkouší šaty, které se poté finálně upravují. Všichni jsou pod tlakem, protože šaty potřebují. Všechno je doslova ve „Varu“.

Rychlos stres a preciznost

Lukáš, který zvládne připravit nové šaty do druhého dne, popisuje přání svých klientek a klientů jako velice rozmanitá. „Některé se líbí šaty na módní přehlídce a chce je bez úprav, Jiná požaduje změny, ale vychází z původního modelu a pak jsou ženy, které zaujme látka, ale střih chtějí unikátní,“ popisuje. Klientek a klientů ze showbyznysu mé dle svých slov zhruba deset procent. 

Moderátorka Eva Čerešňáková si povídá s Martinem Zounarem
video

Dobré divadlo se uživí i samo, říká Martin Zounar

Martin Zounar své diváky v posledních měsících překvapuje změnou vizáže. Dodržováním striktních stravovacích pravidel se mu podařilo zhubnout třicet kilogramů a už si může s přáteli znovu zahrát fotbal a věnovat se i jiným sportům. "Už to se mnou bylo vážně tragické. Skoro jsem si ani nedokázal zapnout přeskáče," vzpomíná na doby, kdy mu bylo nejhůř.

Přečíst článek

Reklama

Termín ušití a doladění šatů musí být přesně dodržený, a zejména to platí o festivalových róbách. „Kdo si objedná šaty na festival, tak je chce obléct pro konkrétní příležitost, neobjednává si je jen tak, proto je období před festivalem tak hektické,“ říká.

Úroveň oblékání na festivalech podle Lukášova názoru rok od roku roste. Pomáhá k tomu například sociální síť Instagram, kde jsou módní novinky řešeny pod drobnohledem a zájemci o nové šaty se mohou okamžitě inspirovat outfittem svých idolů. Muži i ženy jsou v těchto případech stejní.

Kolik lidí čítá jeho tým?

Jak přemýšlí a tvoří nové modely?

Je víc kreativec, nebo byznysmen?

Co naplňuje jeho den?

Kdy vypíná telefon?

Více se dozvíte v aktuálním díle pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV. Video se spouští v úvodu tohoto článku. Ve formě podcastu ho najdete na vaší oblíbené podcastové platformě. Jsme na Spotify, Google Podcasts i Apple Podcasts. 

VIP Eva Talks s Lukášem Macháčkem Newstream

Štefan Margita a Eva Čerešňáková
video

Opera mě v mládí vůbec nezajímala. Začal jsem vlastně náhodou, říká Štefan Margita

Moderátorka Eva Čerešňáková v novém formátu pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Před kamery tentokrát přišel Štefan Margita. Ten poradil mladým zpěvákům, jak si nezničit hlas a rozpovídal se o své čtyřicetileté kariéře na operních scénách. Také nechal diváky nahlédnout do byznysu spojeném s operou.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme