Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Každé čtvrté loni prodané kolo ve Francii byl e-bike

elektrokolo Bolt v Paříži
Bolt
 ČTK

Francouzi holdují cyklistické elektromobilitě. Čtvrtina všech kol, která se loni v zemi prodala, byla s elektrický pohonem. Zatímco prodej elektrokol ve Francii rapidně stoupá - loni o 12 procent, prodej klasických bicyklů zhruba stejným tempem klesá. Aktuální čísla představila organizace Union Sport & Cycle, která sdružuje aktéry sektoru ve Francii, informovala agentura AFP.

Reklama

Kola jsou ve Francii se 43 procenty podílu na trhu nejprodávanější dopravní prostředek, následují koloběžky. Zatímco zájem o kola v posledních letech také kvůli pandemii covidu-19 neustále rostl, zájem o koloběžky naopak v poslední době polevuje, uvedla v prezentaci organizace.

Ve Francii se loni prodala nová i použitá kola a příslušenství k nim za 3,6 miliardy eur. Celkem se prodalo téměř 2,6 milionu bicyklů, z toho 738 tisíc jich bylo elektrických, tedy zhruba každé čtvrté. Průměrná prodejní cena jednoho elektrokola byla loni 1965 eur.

V Evropě se v roce 2021 prodalo celkem 22 milionů kol, z toho pět milionů elektrokol, uvedla Evropská konfederace cyklistického průmyslu. Česko tehdy představovalo asi sedm procent této poptávky. V České republice představují elektrokola podle odhadů prodejců 20 až 30 procent prodejů, v Nizozemsku už je to více než polovina.

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme