Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Recenze: Laïla Seychelles aneb levnější hotel na Seychelách za šest tisíc na noc

Laïla Seychelles
Zdeněk Pečený, Newstream
Zdeněk Pečený

Seychely rozhodně nejsou levná destinace. Newstream.cz vyzkoušel několik cenových kategorií hotelů na souostroví v Indickém oceánu. Začínáme tou nejlevnější. Co se dá pořídit za šest až sedm tisíc korun za noc?

Reklama

Historie a poloha

Výstavba nových hotelů na Seychelských ostrovech v posledních letech nabrala na tempu a Laïla, první a zatím jediný hotel ze sítě Marriott na hlavním ostrově Mahé, není výjimkou. Hotel otevřel teprve v loňském roce. Laïla se nachází na jihovýchodě ostrova u jedné z nejkrásnějších pláží Anse Royal, 15 až 20 minut jízdy z mezinárodního letiště. Taxi za tuto desetikilometrovou jízdu vyjde minimálně na 700 korun a nastaví to očekávání cenové hladiny na Seychelách. Pizza ze stánku za 300, kilový jogurt v supermarketu za 250.

Pokoje

Každý z 84 pokojů a apartmá nabízí neutrální tóny a řadu designových prvků odkazujícíchna tradiční seychelskou architekturu a přírodu. Mluvím třeba o ručně tkaných čelech postelí, nástěnné malby siluet seychelských rostlin či posuvné dveře ze dřeva a ratanu. Design na mě působil velmi koloniálně, což je dobře. My jsme měli jeden ze dvou apartmá "junior suite" o 80 metrech čtverečních, který nabízí oddělený obývací pokoj, který za pomoci dvou přistýlek posloužil jako ložnice pro děti.

Vyžití

Hotel nabízí krásný venkovní bazén, a ačkoliv u něho není velké množství lehátek a slunečníků, ani ve čtyřech jsme nikdy neměli problém, že bychom si neměli kam sednout a lehnout.

Reklama

V hotelu je také nonstop otevřené fitness, ale vzhledem k chybějící klimatizaci jsem ho nikdy nevyzkoušel. Při cvičení preferuji teploty do 20 stupňů, ne 30 a vlhkost jako v prádelně.

Hotel má i vlastní menší spa o dvou masážních místnostech, které nabízí řadu procedur za příjemné ceny. Alespoň ve srovnání s jinými hotely a vůbec cenovou hladinou na Seychelách. Hodinová masáž začíná na zhruba 2100 korunách. Zajímavým prvkem je bezplatný odpolední čaj pro všechny hosty, kde se ke kávě a čaji podávají vybrané zákusky.

Restaurace

Hotel nabízí hlavní restauraci Iaroul bar u bazénu, na pláži přes silnici je pak hotelový plážový klub Kafe Kreol, který je zároveň restaurací a barem. Žádný z těchto provozů nemá klimatizované prostory. To může být problém pro každého, kdo by se chtěl najíst ve snesitelnějším klimatu, než je 30 stupňů a 90procentní vlhkost. Většinou bylo příjemnější sedět u bazénového baru než v restauraci. Plážová restaurace Kreol Kafe také většinou nabídla příjemný vánek.

Snídaně by určitě snesla rozšíření nabídky. Nepotěší nutnost připlatit si za pokrmy jako jsou vejce Benedikt či omeleta z bílků. Měli jsme možnost vyzkoušet asijskou bufetovou večeři, která byla super. Menu v plážovém Kafe Kreol je bohaté a zahrnuje saláty, ryby, maso i pizzu. Je ovšem nutné počítat s tím, že rodinná večeře vyjde na pět až šest tisíc korun, to je ale na Seychelách standardem.

Verdikt

Hotel je perfektní volbou pro klienty, kteří hledají hotel z globální hotelové sítě za – na seychelské poměry – výhodnou cenu. Bazén a bazénový bar obklopený tropickou vegetací a samotným hotelem jsou největší hotelovou devizou.

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Marina Bay Sands

Hotely se snaží být udržitelnější a v Singapuru jim jdou příkladem

Přečíst článek

REPORTÁŽ: Ostrov Platte nabízí mnohem víc než jen bílé písky a soukromí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme