Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lonely Planet láká turisty do Prahy. Na pivo, guláš a gotiku

Pražský hrad z Karlova mostu
ČTK
 ČTK

Turistický průvodce Lonely Planet zařadil Prahu mezi nejlepší turistické destinace na rok 2024. Praha je v žebříčku deseti měst na osmé příčce, první patří keňskému hlavnímu městu Nairobi.

Reklama

Průvodce Prahu označil za „pulzující hlavní město v gotickém hávu“ a dodal, že její věhlasné památky jako Pražský hrad a Karlův most působí až příliš krásně na to, aby byly skutečné.

Pivo, guláš a gotika

Kouzlo města podle průvodce částečně kazí houfy přijíždějících návštěvníků v posledním desetiletí. Město však slibuje, že davy zmírní a podpoří pomalou turistiku a zajímavosti mimo centrum.

Návštěvníkům průvodce doporučuje návštěvu Náplavky a sobotních trhů, secesní Smetanovu síň v Obecním domě či park Stromovka. Nechat ujít by si turisté neměli ani plzeňské pivo a místní kuchyni, například guláš s houskovým knedlíkem.

Reklama

Seznam Best In Travel 2024 zahrnuje deset zemí, regionů a měst, ale také udržitelná místa a místa s hodnotou. Ze zemí na prvním místě skončilo Mongolsko. V seznamu převažují země z Asie, jsou tam ale i země z Afriky, Karibiku a Jižní Ameriky. Z Evropy se do žebříčku dostalo Chorvatsko.

Mezi místa s hodnotou zařadil průvodce na první místo Polsko. To označil za jednu z cenově nejdostupnějších evropských destinací, která má vynikající nabídku cestovatelských zážitků.

Letoun Airbus A350-900, kterým bude CK Fischer vozit české turisty do exotických destinací

Startuje exotická sezóna. Fischer i Čedok využívají unikátní letadla

Srí Lanka, Vietnam, Kuba, Thajsko, Dominikánská republika, Keňa, Omán, Madagaskar, Zanzibar. Do těchto destinací budou české cestovky vozit tuzemské turisty v podzimní a zimní sezoně. A to přímými lety z Prahy. Během takzvané exotické sezony, která startuje dnes a potrvá do přelomu března a dubna příštího roku, chtějí Fischer, Čedok a Exim Tours přepravit desítky tisíc turistů.

Přečíst článek

Thajsko 2023

Čechům se doma nelíbí. Skupují letenky do exotických destinací

Konec protipandemických omezení, snížení ceny a nárůst nabídky exotických destinací přiměly Čechy masivně nakupovat letenky na podzimní termíny. Zájem je hlavně o Emiráty a další exotická místa.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Katedrála v Bordeaux na konci 19. století

FOTOGALERIE: Jak se cestovalo na konci 19. století bez davů a focení na mobily?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme