Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hotel Mandarin Oriental Prague. Výhled na Hradčany za šedesát tisíc

Hotel Mandarin Oriental Prague. Výhled na Hradčany za šedesát tisíc
Zdeněk Pečený, Newstream
Zdeněk Pečený

Malostranský hotel Mandarin Oriental Prague nabízí unikátní prezidentské apartmá s výhledem na Pražský hrad. Cena začíná na zhruba 60 tisících korun za noc. 

Reklama

Malostranský hotel Mandarin Oriental, který se od roku 2006 nachází v komplexu budov ze 14. století. Architektonický styl by se dal popsat jako částečně renesanční, částečně barokní a částečně moderní. Původně šlo o dominikánský klášter a stavba zahrnuje velkou část vnější zdi kostela sv. Máří Magdalény, jednoho z nejstarších kostelů v Praze, který byl na místě postaven kolem roku 1330. 

Apartmá

V pátém patře se za číslem pokoje 501 schovává prezidentské apartmá. To samotné má ještě další, šesté, patro. Půdorys je poněkud nestandardní. Na samotném pátém podlaží se nachází vstupní hala, kde čekají dárky na uvítanou – šampaňské, čerstvé ovoce a čokoláda s obrazem panorama Hradčan. Po pravé straně je ložnice s prostornou koupelnou s vanou, sprchou a dvěma oddělenými umyvadly (pro ni a pro něj). Rovně skrz vstupní halu se nachází schodiště, u kterého je pracovní stůl a malá kuchyňka.

Jeremy Clarkson otevřel svou hospodu

Top Gear Jeremy Clarkson otevřel farmářskou hospodu. Před vchodem vznikají hodinové fronty

Kraj Cotswolds v jihozápadní Anglii je proslulý svými restauracemi. Řada z nich má oceněná menu. Některé jsou stovky let staré, nebo se nacházejí na těch nejmalebnějších místech regionu. Ale jen jeden z podniků má před vchodem frontu více než 400 lidí.  

Přečíst článek

Reklama

Po výšlapu do šestého patra se před hosty rozprostře prostorný a honosný obývací pokoj s jídelním stolem pro deset hostů. Třešinkou na dortu je pak prostorná terasa, kde nechybí ani lehátka na opalování. „Pièce de résistance“ je ale unikátní výhled na Pražský hrad. Dalo by se říci, že prezidentské apartmá je postaveno okolo jeho terasy a netradiční rozložení pokojů je daní za terasu s bezkonkurenčním výhledem na panorama Hradčan. 

Jídlo a pití

V hotelu v květnu otevřela nová restaurace. Jmenuje se Monastiq a nabízí tradiční česká jídla v moderním hávu. Často s až poetickými názvy. Legenda z jihu je prostě kulajda. A výborná. Za předkrmem s názvem „Na pomoc!“ se ukrývá bramborová placka s kachním pršutem, rebarborou a kozím sýrem. Netradiční kombinace, která funguje. A tak je to zde se vším, co jsem ochutnal. 

Král luxusu si v Paříži otevře bistro s pečenými kuřaty

Francouzský luxusní koncern LVMH expanduje do restauračního odvětví. Dokončil převzetí slavné pařížské restaurace Chez l'Ami Louis, která vznikla před 100 lety. S odkazem na sdělení firmy to napsala agentura Reuters.

Přečíst článek

Koho by napadlo ke steaku ke svíčkové bramborovými knedlíčky? Asi málokoho, ale opět to funguje. Maso je výborné a knedlíčky s morkem se stylově servírují na morkové kosti. Tento pokrm se ukrývá pod „Straka a jablko“. Candát s říčními raky se zase schovávají pod „Rybníky a mniši“ a je to asi nejkomplexnější místní pokrm. Ryba a račí směs jsou obaleny ve fáši z ryby. 
Z dezertů rozhodně stojí za ochutnání zemlbába. Kdo čeká nevzhledné kusy zbylé veky a jablek, bude velmi příjemně překvapen.

Verdikt

Neopakovatelný malostranský genius loci, nápaditá kuchyně a terasa prezidentského apartmá byly zlatým hřebem našeho pobytu. 

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Prezidentské apartmá hotelu Four Seasons

Jen pro vyvolené. Luxusní apartmány mají perfektní výhled na pražské dominanty

Přečíst článek
Lávka HolKa

Prestižní americký deník láká cestovatele na 36 hodin do Prahy. To je zoufale málo, reagují čtenáři

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme