Hotel Mandarin Oriental Prague. Výhled na Hradčany za šedesát tisíc
Malostranský hotel Mandarin Oriental Prague nabízí unikátní prezidentské apartmá s výhledem na Pražský hrad. Cena začíná na zhruba 60 tisících korun za noc.
Malostranský hotel Mandarin Oriental, který se od roku 2006 nachází v komplexu budov ze 14. století. Architektonický styl by se dal popsat jako částečně renesanční, částečně barokní a částečně moderní. Původně šlo o dominikánský klášter a stavba zahrnuje velkou část vnější zdi kostela sv. Máří Magdalény, jednoho z nejstarších kostelů v Praze, který byl na místě postaven kolem roku 1330.
Apartmá
V pátém patře se za číslem pokoje 501 schovává prezidentské apartmá. To samotné má ještě další, šesté, patro. Půdorys je poněkud nestandardní. Na samotném pátém podlaží se nachází vstupní hala, kde čekají dárky na uvítanou – šampaňské, čerstvé ovoce a čokoláda s obrazem panorama Hradčan. Po pravé straně je ložnice s prostornou koupelnou s vanou, sprchou a dvěma oddělenými umyvadly (pro ni a pro něj). Rovně skrz vstupní halu se nachází schodiště, u kterého je pracovní stůl a malá kuchyňka.
Kraj Cotswolds v jihozápadní Anglii je proslulý svými restauracemi. Řada z nich má oceněná menu. Některé jsou stovky let staré, nebo se nacházejí na těch nejmalebnějších místech regionu. Ale jen jeden z podniků má před vchodem frontu více než 400 lidí. Top Gear Jeremy Clarkson otevřel farmářskou hospodu. Před vchodem vznikají hodinové fronty
Enjoy
Po výšlapu do šestého patra se před hosty rozprostře prostorný a honosný obývací pokoj s jídelním stolem pro deset hostů. Třešinkou na dortu je pak prostorná terasa, kde nechybí ani lehátka na opalování. „Pièce de résistance“ je ale unikátní výhled na Pražský hrad. Dalo by se říci, že prezidentské apartmá je postaveno okolo jeho terasy a netradiční rozložení pokojů je daní za terasu s bezkonkurenčním výhledem na panorama Hradčan.
Jídlo a pití
V hotelu v květnu otevřela nová restaurace. Jmenuje se Monastiq a nabízí tradiční česká jídla v moderním hávu. Často s až poetickými názvy. Legenda z jihu je prostě kulajda. A výborná. Za předkrmem s názvem „Na pomoc!“ se ukrývá bramborová placka s kachním pršutem, rebarborou a kozím sýrem. Netradiční kombinace, která funguje. A tak je to zde se vším, co jsem ochutnal.
Francouzský luxusní koncern LVMH expanduje do restauračního odvětví. Dokončil převzetí slavné pařížské restaurace Chez l'Ami Louis, která vznikla před 100 lety. S odkazem na sdělení firmy to napsala agentura Reuters.Král luxusu si v Paříži otevře bistro s pečenými kuřaty
Leaders
Koho by napadlo ke steaku ke svíčkové bramborovými knedlíčky? Asi málokoho, ale opět to funguje. Maso je výborné a knedlíčky s morkem se stylově servírují na morkové kosti. Tento pokrm se ukrývá pod „Straka a jablko“. Candát s říčními raky se zase schovávají pod „Rybníky a mniši“ a je to asi nejkomplexnější místní pokrm. Ryba a račí směs jsou obaleny ve fáši z ryby.
Z dezertů rozhodně stojí za ochutnání zemlbába. Kdo čeká nevzhledné kusy zbylé veky a jablek, bude velmi příjemně překvapen.
Verdikt
Neopakovatelný malostranský genius loci, nápaditá kuchyně a terasa prezidentského apartmá byly zlatým hřebem našeho pobytu.
PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.
Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.
Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly.
Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.
O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.
Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.