Reklama

Vyberte si z našich newsletterů

Přihlásit odběr

Luxus v Paříži. Nocleh v olympijské metropoli může stát hodně přes milion

Hotel Ritz Paris
Profimedia.cz
Michal Nosek
nos

Paříž se chlubí mnoha luxusními pětihvězdičkovými hotely. Na nabídku toho opravdu nejlepšího se klient musí řádně finančně připravit.

Reklama

V hotelu se v hlavní sezóně, a navíc v době konání Olympijských her, může cena pokoje za jednu noc vyšplhat až k 44 tisícům dolarů. Ještě víc však ohromí astronomické cifry na ceníku v Imperial Suite v hotelu Ritz Paris. Zde si host musí za nocleh připravit ohromujících 70 tisíc dolarů. Uvádí to server CNBC.

Luxus francouzských hotelů

Dalším z hotelů v nejvyšší třídě je Hôtel de Crillon, palác z 18. století, který byl v roce 1909 přeměněn na hotel, v minulosti hostil četné celebrity, královské rodiny a hlavy států. Těm nabídl dva obří apartmány, které se rozkládají na více než 335 metrech čtverečních a autorský podíl na nich má Karl Lagerfeld.

Reklama

Týden na zámku za šest mega

Kdo vůbec neřeší svůj prázdninový rozpočet a chce si v absolutním luxusu odpočinout od ruchu velkoměsta, jistě  zváží nabídku Chateau de Villette, sídla z konce 17. století, které se nachází čtyřicet minut jízdy autem od Paříže. Zámek známý jako „Malé Versailles“ se může pochlubit neoklasicistní fasádou a skvostnými interiéry. Nabídce samozřejmě odpovídá cena za pobyt. Týden na zámku vyjde na téměř 270 tisíc dolarů.

Italský šéfkuchař Angelo Sabatelli

Michelinský šéfkuchař Sabatelli vařil v Praze. Co na oslavu vymyslel?

V aktuálním 69. vydání prestižního gastronomického průvodce Michelin Guide 2024, přibyla nová zvláštní cena. Jedná se o „Passion Dessert”. Tu jako první získal italský šéfkuchař Angello Sabatelli, jehož restauraci zdobí již deset let i klasická michelinská hvězda.

Přečíst článek

Francie, která dala světu i prestižního gastronomického průvodce Michelin, příchozím v celé zemi nabídne hned 630 restaurací oceněných minimálně jednou Michelinskou hvězdou, včetně devíti pařížských se třemi hvězdičkami.

Například Le Cinq v pařížském resortu Four Seasons Hotel George V. nabízejí pokrmy oceňovaného šéfkuchaře Christiana Le Squera a vína ze sklepa, který pojme 50 tisíc lahví.

K dalším restauracím, které nabízí pozoruhodný gastronomický zážitek, patří Kei, která spojuje japonskou a západní kuchyni, a Epicure v Le Bristol Paris, kde se naopak podávají zvýšené klasické francouzské pokrmy.

Češi získají maximálně deset medailí, víc ne, čeká sázkovka

Češi prosázejí během olympiády kolem půl miliardy korun. Aktuálně mají u Tipsportu vsazeno přes sedmdesát milionů korun. A jak vidí sázkovka medailové šance?

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Čeští olympionici Zuzana Hejnová, Barbora Špotáková, Jaroslav Kulhavý a David Svoboda zapíjejí své medaile plzeňským pivem po příjezdu z OH 2012 v Londýně.

Michal Nosek: Olympiáda bez Prazdroje? Pivo v českém domě nově ovládnou příbuzní sportovců a pivovary s příběhem

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme