Luxus v Paříži. Nocleh v olympijské metropoli může stát hodně přes milion
Paříž se chlubí mnoha luxusními pětihvězdičkovými hotely. Na nabídku toho opravdu nejlepšího se klient musí řádně finančně připravit.
V hotelu se v hlavní sezóně, a navíc v době konání Olympijských her, může cena pokoje za jednu noc vyšplhat až k 44 tisícům dolarů. Ještě víc však ohromí astronomické cifry na ceníku v Imperial Suite v hotelu Ritz Paris. Zde si host musí za nocleh připravit ohromujících 70 tisíc dolarů. Uvádí to server CNBC.
Luxus francouzských hotelů
Dalším z hotelů v nejvyšší třídě je Hôtel de Crillon, palác z 18. století, který byl v roce 1909 přeměněn na hotel, v minulosti hostil četné celebrity, královské rodiny a hlavy států. Těm nabídl dva obří apartmány, které se rozkládají na více než 335 metrech čtverečních a autorský podíl na nich má Karl Lagerfeld.
Týden na zámku za šest mega
Kdo vůbec neřeší svůj prázdninový rozpočet a chce si v absolutním luxusu odpočinout od ruchu velkoměsta, jistě zváží nabídku Chateau de Villette, sídla z konce 17. století, které se nachází čtyřicet minut jízdy autem od Paříže. Zámek známý jako „Malé Versailles“ se může pochlubit neoklasicistní fasádou a skvostnými interiéry. Nabídce samozřejmě odpovídá cena za pobyt. Týden na zámku vyjde na téměř 270 tisíc dolarů.
V aktuálním 69. vydání prestižního gastronomického průvodce Michelin Guide 2024, přibyla nová zvláštní cena. Jedná se o „Passion Dessert”. Tu jako první získal italský šéfkuchař Angello Sabatelli, jehož restauraci zdobí již deset let i klasická michelinská hvězda.Michelinský šéfkuchař Sabatelli vařil v Praze. Co na oslavu vymyslel?
Enjoy
Francie, která dala světu i prestižního gastronomického průvodce Michelin, příchozím v celé zemi nabídne hned 630 restaurací oceněných minimálně jednou Michelinskou hvězdou, včetně devíti pařížských se třemi hvězdičkami.
Například Le Cinq v pařížském resortu Four Seasons Hotel George V. nabízejí pokrmy oceňovaného šéfkuchaře Christiana Le Squera a vína ze sklepa, který pojme 50 tisíc lahví.
K dalším restauracím, které nabízí pozoruhodný gastronomický zážitek, patří Kei, která spojuje japonskou a západní kuchyni, a Epicure v Le Bristol Paris, kde se naopak podávají zvýšené klasické francouzské pokrmy.
Češi prosázejí během olympiády kolem půl miliardy korun. Aktuálně mají u Tipsportu vsazeno přes sedmdesát milionů korun. A jak vidí sázkovka medailové šance? Češi získají maximálně deset medailí, víc ne, čeká sázkovka
Enjoy
Magazín newstream CLUB
Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh.
V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.
Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.
Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí.
K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.