Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Luxus v Paříži. Nocleh v olympijské metropoli může stát hodně přes milion

Hotel Ritz Paris
Profimedia.cz
Michal Nosek
nos

Paříž se chlubí mnoha luxusními pětihvězdičkovými hotely. Na nabídku toho opravdu nejlepšího se klient musí řádně finančně připravit.

Reklama

V hotelu se v hlavní sezóně, a navíc v době konání Olympijských her, může cena pokoje za jednu noc vyšplhat až k 44 tisícům dolarů. Ještě víc však ohromí astronomické cifry na ceníku v Imperial Suite v hotelu Ritz Paris. Zde si host musí za nocleh připravit ohromujících 70 tisíc dolarů. Uvádí to server CNBC.

Luxus francouzských hotelů

Dalším z hotelů v nejvyšší třídě je Hôtel de Crillon, palác z 18. století, který byl v roce 1909 přeměněn na hotel, v minulosti hostil četné celebrity, královské rodiny a hlavy států. Těm nabídl dva obří apartmány, které se rozkládají na více než 335 metrech čtverečních a autorský podíl na nich má Karl Lagerfeld.

Reklama

Týden na zámku za šest mega

Kdo vůbec neřeší svůj prázdninový rozpočet a chce si v absolutním luxusu odpočinout od ruchu velkoměsta, jistě  zváží nabídku Chateau de Villette, sídla z konce 17. století, které se nachází čtyřicet minut jízdy autem od Paříže. Zámek známý jako „Malé Versailles“ se může pochlubit neoklasicistní fasádou a skvostnými interiéry. Nabídce samozřejmě odpovídá cena za pobyt. Týden na zámku vyjde na téměř 270 tisíc dolarů.

Italský šéfkuchař Angelo Sabatelli

Michelinský šéfkuchař Sabatelli vařil v Praze. Co na oslavu vymyslel?

V aktuálním 69. vydání prestižního gastronomického průvodce Michelin Guide 2024, přibyla nová zvláštní cena. Jedná se o „Passion Dessert”. Tu jako první získal italský šéfkuchař Angello Sabatelli, jehož restauraci zdobí již deset let i klasická michelinská hvězda.

Přečíst článek

Francie, která dala světu i prestižního gastronomického průvodce Michelin, příchozím v celé zemi nabídne hned 630 restaurací oceněných minimálně jednou Michelinskou hvězdou, včetně devíti pařížských se třemi hvězdičkami.

Například Le Cinq v pařížském resortu Four Seasons Hotel George V. nabízejí pokrmy oceňovaného šéfkuchaře Christiana Le Squera a vína ze sklepa, který pojme 50 tisíc lahví.

K dalším restauracím, které nabízí pozoruhodný gastronomický zážitek, patří Kei, která spojuje japonskou a západní kuchyni, a Epicure v Le Bristol Paris, kde se naopak podávají zvýšené klasické francouzské pokrmy.

Češi získají maximálně deset medailí, víc ne, čeká sázkovka

Češi prosázejí během olympiády kolem půl miliardy korun. Aktuálně mají u Tipsportu vsazeno přes sedmdesát milionů korun. A jak vidí sázkovka medailové šance?

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Čeští olympionici Zuzana Hejnová, Barbora Špotáková, Jaroslav Kulhavý a David Svoboda zapíjejí své medaile plzeňským pivem po příjezdu z OH 2012 v Londýně.

Michal Nosek: Olympiáda bez Prazdroje? Pivo v českém domě nově ovládnou příbuzní sportovců a pivovary s příběhem

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme