Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardový koncert. Varšava si od tří koncertů Taylor Swift slibuje obří byznys

Taylor Swift v kině pohoří žánrové rekordy
Profimedia

Fanoušci, kteří začátkem srpna navštíví koncerty americké popové hvězdy Taylor Swift ve Varšavě, mohou ve městě utratit v přepočtu přes 1,1 miliardy korun. Agentuře PAP to řekl člen varšavské obchodní komory Marek Traczyk. Taylor Swift v polské metropoli odehraje tři koncerty, a to 1., 2. a 3. srpna.

Reklama

Hudební fanda přijíždějící na koncertní akce nechá ve Varšavě v přepočtu 2,5 tisíce korun, vypočetl Marek Traczyk. "Když odhadneme, že počet turistů odjinud než z Varšavy a Polska bude tvořit asi 25 procent publika, a pokud vycházíme z předpokladu, že na každý koncert přijde 60 tisíc  lidí, může se celková suma výdajů návštěvníků za tři dny pohybovat kolem v přepočtu na více než miliardu korun," uvedl.

O podobných sumách se hovoří i v dalších evropských městech, které rodačka z Pensylvánie v průběhu turné Eras Tour, navštívila, nebo ještě navštíví. Před sebou má ještě 33 koncertů. Například v Německu, Polsku, na Slovensku a v Británii. Českou republiku americká hvězda vynechá. 

Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 2. června v Chicagu.

Miliardová diva a její cirkus. Forbes zařadil Taylor Swift do prestižního žebříčku nejbohatších

Taylor Swift je oficiálně dolarovou miliardářkou. Na svůj prestižní žebříček nejbohatších ji zařadil časopis Forbes. V žebříčku dolarových miliardářů agentury Bloomberg figuruje už od loňského podzimu, kdy odjela americkou část jejího světového turné Eras. Nyní se zpěvačka chystá odjet koncertní šňůru v Evropě.

Přečíst článek

"Útraty hudebních fanoušků se rovnoměrně rozloží, protože turisté chodí po městě a dál vyhledávají zajímavé atrakce a zařízení, jako jsou kavárny, muzea, diskotéky a obchodní centra," dodal k dalším útratám hostí Traczyk. Podle dalších odborníků dotázaných agenturou PAP budou z přílivu fanoušků pravděpodobně těžit především hotely a restaurace.

Reklama

Dolarová miliardářka

Taylor Swift je ve svých 34 letech pravděpodobně největší popovou hvězdou současnosti. V posledních měsících prožívá veleúspěšné období, během kterého zahájila velkolepé koncertní turné, časopis Time ji jmenoval osobností roku 2023 a následně se dostala na seznam dolarových miliardářů časopisu Forbes.

Golden Goose odložila vstup na burzu

Výrobce „obnošených“ tenisek, které obouvá i Taylor Swift, odložil vstup na burzu

Italský výrobce luxusních tenisek Golden Goose odkládá vstup na burzu. Firma v úterý uvedla, že kvůli politickým nepokojům v Evropě zatím od primární veřejné nabídky akcií (IPO) odstupuje. Právě nejistota spojená s výsledkem voleb do Evropského parlamentu (EP) a situací ve Francii značně rozkolísala evropské trhy, uvedl server CNBC.

Přečíst článek

Taylor se umístila na 2545. místě na Forbes's World's Billionaires List . Podle časopisu Forbes je letos rekordní počet miliardářů, ve srovnání s loňskem o 141 a o 26 více než v rekordním roce 2021.  Jejich majetek  již dosáhla 14,2 bilionu dolarů. Swiftové oficiální zařazení do elitního klubu přišlo poté, co Forbes v říjnu 2023 prohlásil zpěvačku za miliardářku a uvedl její čisté jmění na 1,1 miliardy dolarů.

Swift je první muzikantkou, která dosáhla miliardy pouze psaním písní a hraním. Její jmění nepochází ze ziskových vedlejších aktivit. To ji řadí do elitní  kategorie s umělci jako Bruce Springsteen, který vydělal miliardu dolarů koncertováním.

Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 2. června v Chicagu.

Osobností roku je zpěvačka Taylor Swift. Časopis Time ji označil za „zdroj světla“ v těžké době

Americká popová zpěvačka Taylor Swift se stala letošní osobností roku časopisu Time. Loni se na obálce magazínu tímto titulem pyšnil Volodymyr Zelenskyj. O rok dříve Elon Musk.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme