Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejbohatší Evropan ulovil Beyoncé. Slavná herečka udělala whisky pro Louise Vuittona

Whisky SirDavis spoluvlastněná Beyoncé a LVMH
SirDavis - použito se svolením
Stanislav Šulc

Šéf luxusního impéria LVMH Bernard Arnault má po olympijských hrách další dobrý zářez. Pro jeho značku Moët Hennessy vytvoří novou whisky mistr oboru Bill Lumsden a vše zaštítí Beyoncé Knowles, jedna z nejpopulárnějších postav globální popkultury. Americká whisky SirDavis se začne prodávat již v září za 89 dolarů za lahev.

Reklama

Po Georgi Clooneym se do byznysu s luxusním alkoholem zapojuje další celebrita. Zatímco Clooney vsadil na tequilu, zpěvačka a influencerka Beyoncé zkusí na americkém trhu prosadit whisky. A značka SirDavis, která se na trhu objeví již v září, má vskutku potenciál stát se největší událostí na poli luxusního alkoholu za poslední léta.

Beyoncé totiž spojila síly se značkou Moët Hennessy spadající do luxusního impéria LVMH. Tomu šéfuje zakladatel konglomerátu a nejbohatší Evropan Bernard Arnault, kterému se v posledních letech vskutku daří.

„Jméno whisky odkazuje na Beyoncéina dědečka Davise Hoguea, který za dob prohibice na americkém jihu dělal domácí whisky. Beyoncé uvedla, že jí právě příběh dědečkových lahví schovávaných ve vykotlaných kmenech místních stromů inspiroval k vlastní značce alkoholu. Cítila se k tomu doslova vybraná,“ připomíná agentura Bloomberg.

Popup restaurace MIRU na střešní terase hotelu Four Seasons

Recenze: Alfresco večeře na střeše hotelu Four Seasons

Sezónní restaurace MIRU na střeše pražského hotelu Four Seasons je zpět. Menu opět připravil šéfkuchař Toshikazu Kato z ženevského Four Seasons. Newstream.cz restauraci vyzkoušel a shodou náhod byl tento pátek v restauraci i sám Kato.

Přečíst článek

Reklama

Vysoká kvalita

SirDavis však nesází jen na emoce a marketing. Pro úspěch Arnault a Beyoncé učinili vše, včetně angažmá mimořádného odborníka na whisky – Billa Lumsdena. Ten v posledních letech pozvedl značky skotské Glenmorangie a Ardbeg. Ten je označovaný za osobnost, která v posledních dekádách proměnila svět whisky.

Jeho Glenmorangie Signet uvedená v roce 2008 patří k nejrevolučnějším nápojům tradičního světa whisky. Na jeho kontě je vedle celé řady mimořádných nápojů také spousta ocenění včetně Outstanding Achievement in Scotch Whisky z roku 2010 od prestižní organizace International Wine & Spirit Competition.

Na aukci Sotheby's v New Yorku se v únoru 2023 prodala láhev mimořádně vzácné whisky Macallan za 250 tisíc dolarů (asi 5,56 milionu korun).

Whisky, drahé hodinky nebo automobily. Do jakého luxusního zboží je nejlepší investovat?

Investice do luxusního zboží se v roce 2023 znehodnotily v průměru o jedno procento, za deset let ale vynesly 100 procent. Vyplývá to z Indexu luxusních investic, který sestavuje společnost Knight Frank. Inflace v ČR činila loni 10,7 procenta, za desetileté období 41,6 procenta.

Přečíst článek

Exkluzivita pro vybrané trhy

SirDavis může patřit k jeho dalším vítězstvím. Složení whisky je 51 procent žita a 49 procent sladového ječmene. „Dokonalé dokončení v sudech po sherry Pedro Ximénez, harmonie koření se vznešenými tóny ovoce,“ slibují tvůrci whisky, která zrála v Texasu, na což odkazuje také logo s koněm.

Whisky SirDavis by se měla začít distribuovat v září, a to na vybrané trhy, zejména v USA, Velké Británii a Japonsku. Cena začíná na 89 dolarech.

Jan Jančar, šéfbarman pražského hotelu Marriott,

Bar manager z Marriottu: Bary se stále potýkají s následky pandemie

Jan Jančar, šéfbarman pražského hotelu Marriott, se od loňského roku snaží sladit koncept baru Artisan se stejnojmennou restaurací. V rozhovoru pro Newstream.cz mluví o dalších plánech i o problémech, se kterými se tuzemské bary potýkají čtyři roky po začátku covidové pandemie.

Přečíst článek

Celebrity a alkohol? Miliardové spojení

Značky alkoholu vlastněné slavnými osobnostmi se v posledních letech prosadily v náročné konkurenci. Nejúspěšnější je tequila Casamigos George Clooneyho a gin Aviation Ryana Reynoldse, které koupil nápojový gigant Diageo Plc za 1,6 miliardy dolarů. Bruno Mars vsadil na rum a Cate Blanchettová je kreativní ředitelkou značky saké.

Zajímavostí je skutečnost, že manžel Beyoncé, rapper a producent Jay-Z, vlastní také podíl ve značce alkoholu spolu s konglomerátem LVMH. V roce 2021 koupila společnost Moët Hennessy 50% podíl ve firmě Armand de Brignac, která vyrábí šampaňské a kterou vlastní hiphopová hvězda.

Popup restaurace MIRU na střešní terase hotelu Four Seasons

Recenze: Alfresco večeře na střeše hotelu Four Seasons

Sezónní restaurace MIRU na střeše pražského hotelu Four Seasons je zpět. Menu opět připravil šéfkuchař Toshikazu Kato z ženevského Four Seasons. Newstream.cz restauraci vyzkoušel a shodou náhod byl tento pátek v restauraci i sám Kato.

Přečíst článek

Candát s říčními raky a rybí fáší

Monastiq povýšil českou klasiku na fine dining

Steak ze svíčkové s knedlíčky, tlačenka, kulajda či zemlbába trochu jinak. Nová pražská restaurace Monastiq v hotelu Mandarin Oriental nabízí českou klasiku v její moderní verzi. A rozhodně tím tvůrci menu nešlápli vedle. Je to neotřelý způsob, jak cizincům odprezentovat tradiční české pokrmy a přitom ve strávnících zanechat dojem, že jde o vysokou gastronomii.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Zlatá olympijská medaile OH Paříž 2024 s kusem Eiffelovky ve svém středu

Jako zlatokopek ráj. Šampaňské, Vuitton, Dior a spol. pozlatí pařížskou olympiádu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme