Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejkrásnější plovárnu najdete v Říčanech. Nejenom pražská smetánka ji miluje od první republiky

Restaurace na Jurečku v Říčanech má příjemnou pivní zahrádku.
Petra Jansová/Newstream.cz
Petra Jansová

Restauraci a plovárnu Jureček si zamilovala už prvorepubliková smetánka. Vyhledávaným místem, gastronomickým pointem v Říčanech, je dodnes. Do restaurace míří ti lépe oblečení, do kiosku u plovárny mámy s dětmi, cyklisti a starousedlíci. Tohle místo jsme se vydali v našem letním seriálu poznat za vás.

Reklama

Malé středočeské městečko Říčany je prý tím nejlepším místem pro život. Tvrdí to tedy výsledky jedné nejmenované ankety už několik let po sobě. Není divu. Vlakem je to do centra Prahy půl hodiny vlakem. Město má dobrou infrastrukturu a leží uprostřed přírody.

Skvělá poloha a železnice, poprvé se vlak malou vesničkou prohnal v roce 1870, zdravé ovzduší a rozlehlé lesy udělaly z Říčan vyhledávanou lokalitu a turistický cíl Pražanů už v dávné minulosti. Lokalit pro odpočinek tam bylo hned několik, asi nejznámější místem bylo koupaliště Jureček se stejnojmennou restaurací.

Jureček si zamilovala pražská smetánka

Areál přírodního koupaliště i tamní restauraci si v meziválečné době oblíbila pražská smetánka, dokonce o slavný prvorepublikový herec Oldřich Nový. Chodil se tam prý nejen koupat, ale i na šachy do místní restaurace, odkud se kochal výhledem na rybník i přilehlý les. A dokonce si pronajmul i převlékací kabinku.

Reklama

Domek v Říčanech

Jak se staví v nejlepším městě pro život? V Říčanech se dá najít i kvalitní architektura

V Říčanech se staví i kvalitní architektura. Třeba tamní školka zaujala v zahraničí a novostavba domku je citlivě zasazena do chatové osady.

Přečíst článek

Ty se v areálu koupaliště nachází dodnes. „Je o ně velký zájem. Všechny jsou ale obsazené. Nejčastěji starousedlíky,“ přibližuje slečna, která prodává lístky. Mít pronajatou převlíkárnu na Jurečku je totiž jakýmsi statusem.

Areál sportoviště měl štěstí a s ním i Říčaňáci. Prvorepublikový ráz si dodnes zachovala i restaurace. Prošla rekonstrukcí a stejně jako v minulosti patří k oblíbeným místním podnikům.  

Vaří tam všechno a dobře. Největším zážitkem je ale ten výhled. Díky prosklené stěně si ho strávníci mohou užít i v zimě. 

Galerie Plato v Ostravě vznikla revitalizací někdejších jatek.

Velký úspěch pro Česko. Poprvé se probojovalo do finálové pětice prestižní ceny

Úplně poprvé se do finálové pětice architektonických realizací prestižní evropské přehlídky Cena Miese van der Rohe probojoval i projekt z tuzemska. Odbornou porotu zaujala transformace ostravských jatek na galerii.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Barcelonská restaurace Disfrutar získala prestižní ocenění nejlepší restaurace světa

Středomořská gastronomie táhne. Kde najdeme současnou nejlepší restauraci světa?

Přečíst článek
Steak ze svíčkové

Skvělé jídlo i pití. Restaurace Seasons sází na cenově dostupný fine dining

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme