Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nový londýnský hotel Mandarin Oriental Mayfair: Oáza uprostřed velkoměsta

Mandarin Oriental Mayfair
Zdeněk Pečený, Newstream
Zdeněk Pečený

Nový MandarinOriental v prestižní otevřel teprve před dvěma měsíci, Newstream.cz byl mezi prvními hosty.

Reklama

Historie a poloha

Mandarin Oriental otevřel svůj dlouho očekávaný druhý hotel v Londýně na začátku června, dlouhých sedm let od chvíle, co se o něm začalo mluvit.

Hotel v jedné z nejprestižnějších čtvrtí Mayfair je menší sestrou stávajícího hotelu u Hyde Parku. Za čtyři roky, tedy v roce 2028, by se k této dvojici měl připojit třetí londýnský hotel značky Mandarin Oriental v rámci zástavby Bankside Yards u galerie Tate Modern na jižním břehu Temže.

Mandarin Oriental Mayfairje prvním novým hotelem ve vyhledávané čtvrti Mayfairza více než deset let. Za stavbou stojí architekti z RogerssStirkHarbour + Partners (RSHP) – firmou stojící za slavnou londýnskou budovou Cheesegrater a Centrem Pompidou v Paříži.

Reklama

Hotel se nachází na náměstí Hanover Square, které je klidnějším místem v samotném srdci britské metropole. Přitom je pár minut chůze od londýnských nákupních tepen Bond Street, Oxford Street a Regent Street. Zní to jako klišé, ale zde při vstupu do hotelu opravdu zůstává ruch – a v našem případě také letní horko – Londýna za dveřmi hotelu.

Pokoje

Hotel nabízí 50 pokojů a apartmá, včetně luxusního HanoverSuite o rozloze 95 metrů čtverečních. My jsme vyzkoušeli druhou nejvyšší kategorii – Studio Suite s 61 metry čtverečními. Jak vidět, pokoje tu nepatří k největším, o to více se museli interiéroví designeři ze studia Indigo snažit, aby maximálně využili daný prostor.

Pokojům vévodí ručně malovaná hedvábná tapeta zobrazující květy magnólie. Díky velkým oknům od podlahy ke stropu mají pokoje dostatek přirozeného světla. To je prostě výhoda nově postavených hotelů.

Apartmá Hanover začíná na šesti tisících liber za noc (téměř 180 tisíc korun), apartmá Studio přijde na tři tisíce liber a základní pokoje začínají na 1050 liber za noc.

Vyžití

Hotel ve svém podzemí ukrývá spa, které nabízí 25 metrů dlouhý vnitřní bazén s efektem umělého světla hvězd na stěnách. Tři vířivky vedle bazénu nabízejí vodní masáže pro ty, kteří preferují teplejší vodu. Zatímco bazén je většinou pouze pro dospělé, děti mají vymezený konkrétní čas na koupání, aby nenarušovaly klidnou atmosféru. Součástí spa je také nejmodernější fitness centrum s vybavením Technogym.

Restaurace

Mandarin Oriental Mayfair přináší britský debut kulinářských konceptů korejského šéfkuchaře Akira Backa. Zatím je otevřená hlavní restaurace Akira Back a přilehlý bar A Bar Lounge. Ačkoliv se Back narodil v jihokorejském Soulu, vyrostl v americkém Coloradu a vedl japonské restaurace po celém světě. Menu místní restaurace je japonské s jasným korejským rukopisem. To se projevuje například u sushi zabaleném v kimchi, tedy nakládaném kvašeném pálivém korejském zelí. Sushi tu rozhodně umí a používají na něj kvalitní ryby, přípravu lze sledovat u otevřeného sushi baru, který je součástí restaurace.

Ještě letos otevře exkluzivní restaurant Dosa o pouhých 14 místech a také střešní bar A Bar Rooftop.

Verdikt

Druhý hotel značky Mandarin Oriental v Londýně zatím sbírá pozitivní ohlasy. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že jde opravdu o oázu klidu a ticha uprostřed pulzující britské metropole.

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme