Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Oběd nad Prahou je zážitek. Levné to však není

Jak se obědvá nad Prahou? Nic pro někoho se závratěmi
DITS
Zdeněk Pečený

Po roce se do Prahy na dva víkendy vrátila Dinner in the sky. A u toho jsme nemohli chybět. Jak se jí ve výšce 45 metrů?

Reklama

Letos se obří jeřáb přesunul na smíchovský břeh Vltavy, kde si u vyšehradského železničního mostu mohou strávníci ve výšce 45 metrů – ne nad mořem, ale nad Vltavou – vychutnat menu Patrika Bečváře. Výhodou nové lokace je možnost parkování přímo v areálu. Občas prý něco spadne dolů, což by ale zde vadit nemělo, protože pod jeřábem není veřejná komunikace, ale soukromý pozemek.

FOTOGALERIE: Jak se obědvá nad Prahou? Podívejte se

Unikátní zážitek

Při příchodu do koktejlového stanu obdrží hosté na svůj „let“ pamětní cestovní pasy a skleničku šumivého vína. K dispozici jsou také nealko nápoje nebo i koktejly ve spolupráci s barem Anonymous, ty už ale nejsou v ceně oběda či večeře. Bylo nám doporučeno dorazit alespoň 20 minut před časem, abychom stihli skleničku na uvítanou.

Reklama

Za chvíli už sedíme v kožených křeslech, do kterých personál hosty připoutá a za dalších pár minut se zvedáme. Celkem 22 hostů sedí okolo konstrukce, kde uprostřed stojí dva kuchaři a chystají strávníkům jídlo. Vedle nich ještě dva someliéři jídlo servírují a starají o skleničky s vínem. Je brzké odpoledne a teplota vzduchu se v Praze šplhá k 35 stupňům. Lehký vánek v oněch 45 metrech ve vzduchu z toho činí celkem příjemnou teplotu, díky bytelné střeše jsou všichni hosté během oběda schovaní ve stínu. Tato výška navíc nabízí neokoukané výhledy na Hradčany, Vyšehrad či panorama Pankráce.

Byznys kabina letounu Boeing 787-9

Jaký je let v business třídě aerolinek Saudia? Skvělá sedadla i pomalá obsluha

Přestupovat v Saúdské Arábii pravděpodobně není snem každého cestovatele. Tamní aerolinka Saudia však čas od času nabídne atraktivní ceny, za které není co řešit. Stejně tak to bylo v případě mé cesty z Amsterdamu do Dubaje. Jaký byl let v business třídě?

Přečíst článek

Víno překvapilo

Menu je předem dané. Lze si zvolit masovou či vegetariánskou verzi. Zvolil jsem tu první. Jako předkrm se podává máslová paštika z kachních jater s kmínovým chipsem, brusinkami s portským vínem. Hlavnímu chodu vévodí rump steak z Jižní Ameriky. Doplňuje jej karamelizovaná mrkev s divokou brokolicí, bramborové rösti, telecí demi-glace s hořčičným semínkem a uzeným špekem. Na závěr jako dezert jablečná žemlovka s flambovaným sněhem a zmrzlina ze zakysané smetany, kterou za pomoci tekutého dusíku kuchaři připraví přímo ve vzduchu.

Co mile překvapilo, byla vína. Ke každému chodu jiné. Sauvignon ze Sardinie k paštice, červené Primitivo z jihu Itálie ke steaku a české polosladké od Jakuba Šamšuly k dezertu. Vín bylo tolik, že jsem měl co dělat je stíhat vypít během našich zhruba 45 minut ve vzduchu. A po dezertu se jako digestiv ještě podával rum Zacapa.

Dinner in the sky je rozhodně zážitkem. Jídlu není co vytknout a nejde zde jen o to. Jde o celý zážitek a výhled na Prahu z jedinečných úhlu. Ceny tříchodového oběda začínají na 2690 korunách, večeře při západu slunce přijde na 5850 korun.

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Barcelonská restaurace Disfrutar získala prestižní ocenění nejlepší restaurace světa

Středomořská gastronomie táhne. Kde najdeme současnou nejlepší restauraci světa?

Přečíst článek
Steak ze svíčkové

Skvělé jídlo i pití. Restaurace Seasons sází na cenově dostupný fine dining

Přečíst článek
Riccardo Lucque

Místo českého piva, italské víno. Restauraci v Lidovém domě bude provozovat Riccardo Lucque

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme