Oběd nad Prahou je zážitek. Levné to však není
Po roce se do Prahy na dva víkendy vrátila Dinner in the sky. A u toho jsme nemohli chybět. Jak se jí ve výšce 45 metrů?
Letos se obří jeřáb přesunul na smíchovský břeh Vltavy, kde si u vyšehradského železničního mostu mohou strávníci ve výšce 45 metrů – ne nad mořem, ale nad Vltavou – vychutnat menu Patrika Bečváře. Výhodou nové lokace je možnost parkování přímo v areálu. Občas prý něco spadne dolů, což by ale zde vadit nemělo, protože pod jeřábem není veřejná komunikace, ale soukromý pozemek.
FOTOGALERIE: Jak se obědvá nad Prahou? Podívejte se
Unikátní zážitek
Při příchodu do koktejlového stanu obdrží hosté na svůj „let“ pamětní cestovní pasy a skleničku šumivého vína. K dispozici jsou také nealko nápoje nebo i koktejly ve spolupráci s barem Anonymous, ty už ale nejsou v ceně oběda či večeře. Bylo nám doporučeno dorazit alespoň 20 minut před časem, abychom stihli skleničku na uvítanou.
Za chvíli už sedíme v kožených křeslech, do kterých personál hosty připoutá a za dalších pár minut se zvedáme. Celkem 22 hostů sedí okolo konstrukce, kde uprostřed stojí dva kuchaři a chystají strávníkům jídlo. Vedle nich ještě dva someliéři jídlo servírují a starají o skleničky s vínem. Je brzké odpoledne a teplota vzduchu se v Praze šplhá k 35 stupňům. Lehký vánek v oněch 45 metrech ve vzduchu z toho činí celkem příjemnou teplotu, díky bytelné střeše jsou všichni hosté během oběda schovaní ve stínu. Tato výška navíc nabízí neokoukané výhledy na Hradčany, Vyšehrad či panorama Pankráce.
Přestupovat v Saúdské Arábii pravděpodobně není snem každého cestovatele. Tamní aerolinka Saudia však čas od času nabídne atraktivní ceny, za které není co řešit. Stejně tak to bylo v případě mé cesty z Amsterdamu do Dubaje. Jaký byl let v business třídě?Jaký je let v business třídě aerolinek Saudia? Skvělá sedadla i pomalá obsluha
Enjoy
Víno překvapilo
Menu je předem dané. Lze si zvolit masovou či vegetariánskou verzi. Zvolil jsem tu první. Jako předkrm se podává máslová paštika z kachních jater s kmínovým chipsem, brusinkami s portským vínem. Hlavnímu chodu vévodí rump steak z Jižní Ameriky. Doplňuje jej karamelizovaná mrkev s divokou brokolicí, bramborové rösti, telecí demi-glace s hořčičným semínkem a uzeným špekem. Na závěr jako dezert jablečná žemlovka s flambovaným sněhem a zmrzlina ze zakysané smetany, kterou za pomoci tekutého dusíku kuchaři připraví přímo ve vzduchu.
Co mile překvapilo, byla vína. Ke každému chodu jiné. Sauvignon ze Sardinie k paštice, červené Primitivo z jihu Itálie ke steaku a české polosladké od Jakuba Šamšuly k dezertu. Vín bylo tolik, že jsem měl co dělat je stíhat vypít během našich zhruba 45 minut ve vzduchu. A po dezertu se jako digestiv ještě podával rum Zacapa.
Dinner in the sky je rozhodně zážitkem. Jídlu není co vytknout a nejde zde jen o to. Jde o celý zážitek a výhled na Prahu z jedinečných úhlu. Ceny tříchodového oběda začínají na 2690 korunách, večeře při západu slunce přijde na 5850 korun.
PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.
Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.
Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly.
Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.
O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.
Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.