Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

OBRAZEM: Rekonstrukce bytu ze 30. let v Bubenči dopadla náramně

Kompletní rekonstrukce bytu ze 30. let v Bubenči
Tereza Kabelková
Jiří Frydlewicz
fry

Rekonstrukce starého bytu je vždy výzvou. Nejinak tomu bylo i u bytu ze 30. let minulého století v pražské Bubenči. S pomocí architektonického studia Studio COSMO zde došlo k mnoha úpravám, ovšem při zachování původních prvků bytu. Na ty navazuje především výběr materiálů využitých při rekonstrukci a také barev.

Reklama

Byt o výměře 107 metrů čtverečních prošel rekonstrukcí kompletní. Došlo ke změně dispozice, výměně podlahy, repasi oken i dveří. Vzhledem k historické povaze byty byly použity materiály vysoké kvality. 

FOTOGALERIE: Podívejte se jak dopadla rekonstrukce bytu

„Očištěním půdorysu na nosné stěny jsme docílili definice velkorysé chodby, která je spíše spojujícím prvkem celého bytu než pouhým komunikačním prostorem. Výrazné zelené zádveří s kruhovým zrcadlem je bránou do bytu. Do chodby se zádveří otevírá velkorysou knihovnou, která poskytuje dostatek prostoru nejen na knihy, ale i na osobní předměty,“ uvádí autoři rekonstrukce. 

Reklama

Původní úzké pokoje orientované do ulice architekti propojili širokým otvorem v jeden velký obytný prostor. Dominantou obývacího pokoje se vstupem na balkón do ulice je velký obraz. V kuchyni pak architekti poutají pozornost především na masivní dubový jídelní stůl, který je navržen na míru.

FOTOGALERIE: Jak se bydlí v paneláku v bytě podle architekta?

U koupelny zase chtěli architekti navodit pocit lázní. V detailech je tak kladen důraz na mosazné doplňky, niky s betonovými deskami a nepřímé osvětlení.

V případě ložnice je kladen důraz na jednoduchost. Přítomna je zde velká šatní skříň, která zároveň skýtá místo pro práci. Ložnice má také přístup do soukromé koupelny.

Původně středověký dům v Kutné Hoře prošel kompletní rekonstrukcí.

Rekonstrukce historických domů čeští architekti umí. V Kutné Hoře se podařilo odstranit nánosy socialismu

Dům v historickém centru Kutné Hory prošel radikální přestavbou. A výsledek je lepší než originál. Na kolik taková rekonstrukce vlastně vyjde?

Přečíst článek

Na tomto pozemku kdysi stávala památkově chráněná vila.

OBRAZEM: Místo památkově chráněné vily stojí pod Oborou Hvězda „bytovka“ a dva rodinné domy

Na svažitém pozemku stávala secesní vila. Památkově chráněný dům ale dlouho zel prázdnotou a v roce 2018 ho zničil požár. A dnes místo něj stojí hned tři nové objekty, které navrhl ateliér martin cenek architecture.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Jak se proměnil panelákový byt pod taktovkou architektů?

Sláva panelákům. Stačí pár promyšlených zásahů a byt konkuruje novostavbám

Přečíst článek
Módní návrhář Karl Lagerfeld

Pařížský byt Karla Lagerfelda má nového majitele. Ten zaplatil dvojnásobek vyvolávací ceny

Přečíst článek
Takto dopadla rekonstrukce bytu v centru Prahy.

FOTOGALERIE: Jak se bydlí v bytě o velikosti domu v samém centru Prahy?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme