Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pivo a paštiky nechte doma. Český hotel v Chorvatsku je super. Co všechno nabízí?

Pohled na Hilton Costabella
Zdeněk Pečený/Newstream
Zdeněk Pečený

Chorvatsko není jen pro batůžkáře. Plážový resort Hilton Rijeka Costabella, který před několika lety otevřel teplický podnikatel, je v dojezdové vzdálenosti z Česka a nabízí vše pro kvalitní a komfortní dovolenou na Jadranu.

Reklama

Na konci června to budou přesně tři roky, co teplický podnikatel a developer Jaroslav Třešňák otevřel svůj moderní hotelový resort Hilton na chorvatském pobřeží Jaderského moře. Troufám si říci, že jde o jeden z nejmodernějších resortů, který lze v Chorvatsku najít. Cena za pokoj v hlavní sezóně začíná na 427 eurech za noc, tedy zhruba 10 a půl tisících korunách. Mimo sezónu však jeho cena může klesnout až ke třem tisícům za noc.

FOTOGALERIE: Podívejte se do resortu Hilton Rijeka Costabella

Hotel se nachází v Kvarnerském zálivu mezi lázeňským městem Opatija, kam turisté jezdili už v dobách Rakouska-Uherska, a přístavním městem Rijeka. Letiště je od resortu vzdáleno zhruba půl hodiny. Přímý let z Prahy bohužel využít nelze. Poloha hotelu na severu Chorvatska tak více láká hosty přijíždějící autem. Města jako Mnichov, Vídeň a Budapešť jsou vzdálena 5 až 6 hodin jízdy. Z Prahy cesta trvá zhruba 9 hodin, z Brna sedm.

Reklama

Itálie (ilustrační foto)

Pasti na cestě autem do Itálie. Pozor na hasičský přístroj, ale i komplikace s dálničními poplatky

Itálie láká stovky tisíc Čechů díky svým horám, jezerům, mořským plážím i historickým městům. Zároveň restaurace i stánky nabízejí neopakovatelné gastronomické zážitky. Itálie tak je třetí nejpopulárnější destinaci pro české turisty, hned po Chorvatsku a Slovensku. V textu vám nabídneme několik rad, jak se při cestě vyhnout zbytečným komplikacím.

Přečíst článek

Úlutný hotel

Hned po vstupu do hotelu Hilton Rijeka Costabella hosty uvítá prostorné a elegantně navržené lobby zalité denním světlem. Vlevo od vchodu najdete hotelový bar, ke kterému patří krásná terasa, ideální pro popíjení a pokochání se výhledem. Vpravo od vstupu je samotná recepce. Uprostřed lobby upoutá pozornost velké točité schodiště, které vede dolů přímo do hlavní restaurace The Kitchen, kde se podávají bufetové snídaně a večeře.

Protože je hotel postavený na skalnatém pobřeží a chvíli trvá se vyzvat v tom, co je na jakém podlaží. Recepce se nachází na uliční úrovni a nad ní je ještě pět podlaží s pokoji, ale třeba pláž je z lobby o čtyři patra níže. Vše je dobře promyšleno a všude je bezbariérový přístup, což ocení jak vozíčkáři, tak rodiče s kočárky. Hotelovou kartu je potřeba mít stále po ruce, otevírá třeba přístup na pláž. Před hotelem, o jednu úroveň nad pláží, totiž vede veřejná pěší promenáda vedoucí až do sousedního Opatije. Přístup na kartu je tak nutností, aby se do areálu resortu nedostali cizí lidé.

Pokoje s výhledem na moře

Všech 194 pokojů a apartmá mají výhled směrem na moře. Není tak třeba se obávat výhledu na popelnice či parkoviště. My jsme bydleli v apartmá s označením „Beachfront Villa“. Navzdory poloze v nižším patře byl výhled z ložnice a dvou teras impozantní. Na více než 70 metrech čtverečních se nachází ložnice a hned dvě koupelny (jedna s vanou a druhá se sprchovým koutem), obývací pokoj s jídelním stolem a plně vybavenou menší kuchyní, kterou jsme však nevyzkoušeli. Kdo by také vařil, když má v hotelu restauraci s michelinskou hvězdou? V obývacím pokoji je ve skříni schovaná výklopná postel pro děti. Skvělé, protože na rozdíl od rozkládacích gaučů a některých přistýlek nabízí klasickou kvalitní matraci pro pohodlné spaní.

Dubrovník

Policie na Jadranu vás zkasíruje za nedostatečné oblečení i konzumaci alkoholu na veřejnosti

Pláže u Jaderského moře  budou i letos cílem tradiční dovolené stovek tisíc Čechů. Přijíždějí za klidným mořem, historickými městy i přírodními parky.  Chorvatsko je u českých dovolenkářů oblíbené i díky tomu, že sem dojedou svým vozem. Před cestou je důležité automobil důkladně zkontrolovat a nezapomenout sbalit potřebné dokumenty. Na co tedy před cestou nezapomenout, a co mít na paměti na místě? 

Přečíst článek

Soukromá pláž i skvělé fitness

Hotel disponuje soukromou 200 metrů dlouhou oblázkovou pláží. Kromě velkého venkovního nekonečného bazénu s uchvátanými výhledy do okolí, je zde i velký vnitřní bazén, ke kterému patří celý saunový komplex s několika druhy saun. To ocení hosté během chladnějších měsíců, hotel je totiž otevřený celoročně. Také místní fitness porazí většinu hotelových posiloven. 

Široká nabídka restaurací

Krom zmíněné The Kitchen a lobby baru nabízí Hilton Costabella hned několik restaurací. Třeba pizzerie Villoresi, jadranská restaurace Jedro přímo na pláži nebo bazénový bar a restauraci Sunce. Třešničkou na dortu, jak obrazně, tak fakticky díky své poloze v nejvyšším patře, je restaurace Nebo, která si od svého otevření drží jednu michelinskou hvězdu.

Ačkoliv jde o plážový resort, nechybí zde takzvaná „executive lounge“, která hostům s Hilton statusem či „správným“ pokojem nabízí kávu, čaj, nealko nápoje a drobné občerstvení zdarma po celý den. Během happy hour mezi 17. a 19. hodinou na hosty čeká větší výběr jídla a také alkoholické nápoje. Na českou stopu zde odkazuje smíchovské pivo Staropramen.

Za mě jde o jeden z nejlepších brandových hotelů široko daleko. Soběstačný resort, kde hosté najdou vše potřebné pro klidnou dovolenou, takže ho není třeba vůbec opouštět.

Město Rovinj

Češi berou Chorvatsko útokem. Přímé autobusy jsou často vyprodané a nejsou volné pokoje

Časy letních dovolených se blíží a s tím i klasický úprk Čechů do Chorvatska. Oblíbená destinace se dle cestovek už nyní potýká s nedostatkem ubytovacích kapacit. A nejde jen o ubytování, ale i o přepravu do země.

Přečíst článek

Miodrag Mlačić, ředitel Chorvatského turistického sdružení

Miodrag Mlačić: Češi dávno nejsou paštikáři. Patří k těm nejbohatším turistům v Chorvatsku

Češi dobývají Chorvatsko víc než 130 let. Nejenže se k Jadranské riviéře jezdí rekreovat, ale kupují tam i nemovitosti. „Češi před 130 lety nastartovali náš cestovní ruch a opět se k nám vrací. Nakupují a je jich u nás čím dál víc,“ říká Miodrag Mlačić, ředitel Chorvatského turistického sdružení. V rozhovoru pro Newstream přiblížil i podrobnosti o letošní sezóně.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Město Rovinj

Češi berou Chorvatsko útokem. Přímé autobusy jsou často vyprodané a nejsou volné pokoje

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme