Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pražský bar se dostal prestižního gastro průvodce. Míchají v něm drinky z polníčku nebo borové šišky

Pražský bar se dostal prestižního gastro průvodce. Míchají v něm drinky z polníčku nebo borové šišky
Se svolením Alma
Petra Nehasilová

Nejen při vaření, i při míchání koktejlů je pro ně důležitá sezónnost a lokálnost. Drinků, do nichž používají i „hluchavky“, si všiml prestižní žebříček 50 Best Discovery, který mapuje nejzajímavější bary, restaurace a hotely světa.

Alma funguje od rána do noci. Den začíná v kavárně, oběd a večeři lze vyřešit v restauraci, a posléze se přesunout na skleničku do vinárny. Bar v podzemním podlaží může fungovat jako noční klub. Před dvěma roky rekonstruovaný prostor, kdysi v něm bývalo kino, v ulici V Jirchářích nedaleko Národního divadla, zaujal i prestižní gastronomický žebříček 50 Best Discovery, který vypíchl práci tamních barmanů.

„Koktejly se vyznačují širokým spektrem neobvyklých příchutí, které odrážejí úctu Almy k přírodním ingrediencím a sezónnosti, jako je polníček a nakládaná borová šiška,“ láká 50 Best Discovery k návštěvě podniku na svém webu. 

Vlastně celý gastronomický komplex Alma stojí na respektu k surovinám. K jejich sezónnosti, k jejich osobitosti, k jejich původu a tvůrcům. Do restraurace, baru i kavárny tak berou suroviny od lidí, kteří to cítí stejně, ať už jsou to farmáři, vinaři či majitelé pražírny kávy.  Alma vznikla jako nová kapitola příběhu Kro Kitchen a pokračování spolupráce Petra Němce a Vojty Václavíka.

V rozšířeném seznamu se letos objevilo více než 500 nových podniků, z toho 100 barů. Každé zařízení, včetně pražské Almy, je vybráno na základě hlasů od více než tří tisíc odborných členů hlasovací Akademie, kteří jsou experti na místní restaurace, bary a hotely.

V žebříčcích 50 Best se objevuje vždy 50 + 50, nejlepších podniků světa v kategoriích restaurace, bary a od roku 2024 i hotely. 50 Best Discovery funguje jako rozšíření každoročních žebříčků 50 Best, ale samo o sobě není žebříčkem. Doporučené podniky se nacházejí ve více než 700 lokacích po celém světě.

Z Česka je na seznamu historicky pět dalších barů a dvě restaurace. Prahu kromě Almy reprezentují bary Black Angel’s, Hemingway a L’Fleur spolu s restaurací La Degustation Bohême Bourgeoise, moravskou gastroscénu zastupuje Super Panda Circus.

Čerstvě napečený chléb s kachním Rillettes.

Vyučila se v prestižní pekařské škole ve Francii. Pravé bagety teď nabízí v luxusním koloniálu v Košířích

Absolvovala prestižní pekařskou školu École Internationale de Boulangerie v Aix-en-Provence. A poté si Lucie Caïs Steblová otevřela stylovou francouzskou pekárnu v pražských Košířích.

Přečíst článek

Šéfkuchař Marcel Ihnačák v magazínu Newstream CLUB

Marcel Ihnačák: Vegeta zkazí přirozenou chuť každého jídla. Když ji používáte, všechny pokrmy chutnají stejně

Patří k nejznámějším tuzemským šéfkuchařům a v současnosti za jeho uměním můžete vyrazit na Břeclavsko, kde vlastní hned několik podniků. „Jižní Morava byla láska na první pohled. Historie, příroda a víno bylo to, co mě sem táhlo. Dnes si už neumím představit, že žiji jinde,“ říká proslulý šéfkuchař Marcel Ihnačák v rozhovoru, který původně vyšel v letním vydání magazínu Newstream CLUB a nyní si jej můžete přečíst v rámci Inventury 2024 byznysového portálu newstream.cz.

Přečíst článek

JARNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Porazit všechny a stát se jedničkou. Na českém trhu se to podařilo spoustě hráčům. Co když se ale pokusí prosadit na evropském, asijském, americkém, nebo dokonce globálním trhu? Pak začínají podnikatelé i firmy narážet na celou řadu problémů. Přesto řada z nich uspěla.

Zakladatel Lasvitu Leon Jakimič, zakladatel Unicorn Attacks Vít Šubert, majitel Mattoni 1873 Alessandro Pasquale či zakladatel a CEO globální platformy FTMO Otakar Šuffner. To je část hvězd jarního vydání magazínu Newstream CLUB, jehož hlavním tématem je GLOBÁLNÍ ÚSPĚCH. Jak ho dosáhnout z Česka? A lze se prosadit na celosvětovém kolbišti v éře, kdy druhé místo téměř vždy znamená prohru?

Magazín se dále věnuje velkým finančním skupinám, které svět dobývají investicemi. Zvláštní kapitolou pak je Německo, které pro tuzemské podnikatele i finančníky velmi často představuje první velkou zkoušku nebo příslovečnou bránu do světa. A platí to i ve chvíli, kdy se německá ekonomika potýká s celou řadou strukturálních problémů.

Podíváme se na největší investice, které čeští hráči v posledních letech učinili a které představují historicky největší akvizice českého kapitálu v zahraničí.

A hudební promotér David Gaydečka čtenáře pozve do tajemného Doupěte, které je úplně novým typem hudebního klubu, v němž vystupují hvězdy, které zná celý svět.

Sedmé vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v červnu.

Související

Barcelonská restaurace Disfrutar získala prestižní ocenění nejlepší restaurace světa

Středomořská gastronomie táhne. Kde najdeme současnou nejlepší restauraci světa?

Přečíst článek
Radek Kašpárek

Michelinský kuchař Kašpárek: Přál bych si, aby Češi neřešili jen cenu jídla

Přečíst článek
Doporučujeme