Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Recenze: Bar Cloud 9 aneb jako v sedmém nebi

Bar Cloud 9
Zdeněk Pečený, Newstream
Zdeněk Pečený

Střešní bar v pražském hotelu Hilton Prague otevřel před více než šestnácti lety. Vyrazili jsme zjistit, zda je na pražské barové scéně stále relevantní.

Reklama

Koncept

Cloud 9 se do češtiny většinou překládá jako "sedmé nebe". Cloud 9 Sky Bar Lounge, jak se bar v devátém patře hotelu Hilton jmenuje celým jménem, nabízí příjemné prostředí nasvícené výraznými barvami.

Bar od začátku stavěl svoji nabídku na čerstvém ovoci a v tom se snaží pokračovat i dodnes. Na jedné straně se snaží držet zavedené tradice a směr, na druhé se posouvají s dobou a novými „manýry“ zákazníků. V menu je tak stále původní koktejl Charisma – vodka s melounovým likérem, brusinkovým džusem a chilli papričkou. Ten společně s Janem Saudkem vymyslel první manažer místního baru Roman Uhlíř. Díky měnící se poptávce návštěvníků barů se ale například rozrostla nabídka nealkoholických koktejlů a také vín.

K mému překvapení mi manažerka baru Silvie Táborová prozradila, že během let se poměr turistů oproti místním posunul směrem k turistům, kteří dnes tvoří zhruba 70 procent klientely.

Reklama

K pití

Nejnovější menu je vizuálně koncipované jako balíčky karet. Jsou čtyři: originální koktejly, světové koktejly, gintastic a vinné spritzy a koktejly 0 %. První kolekce obsahuje místní výtvory – mým osobním favoritem je Simia Sour, tedy sour s vyšlehaným vaječným bílkem v kombinaci s ginem Monkey 47. Druhá sbírka karet se sice jmenuje světové koktejly, ale ty nejsou podávány v tradiční verzi, ale mají vždy nějaký „twist“. Například bílé Aspro Negroni s ginem Tanqueray No. 10 a jablečným octem. Nebo Moravian Sour, tedy další sour s bílkem, ale tentokrát původní whisky nahrazuje moravská slivovice. Třetí sada karet nabízí neotřelé kombinace ginů s tonikem a vinných střiků. Třeba Kyoto-Zen, neboli Ki No Bi gin s čerstvým kumquatem. A poslední „balíček karet“ prezentuje osm originálních nealko koktejlů, které často pracují s nealko „destiláty“.

Bubbalicious brunch

Recenze: Bubbalicious. Dubajský brunch, kde mají moc jídla a pití

Sobotní brunch je v Dubaji a v Abú Dhabí něco jako instituce. Oblíbený je především u západních cizinců žijících ve Spojených arabských emirátech, ale i u turistů. S neomezeným šampaňským vyjde tato víkendová aktivita klidně i na šest tisíc korun pro jednoho. O hosty ale místní podniky nouzi rozhodně nemají.

Přečíst článek

Ke kartám se ještě váže takzvaná žolíková stěna u vstupu do baru. Kdo přinese žolíka, nalepí ho na zeď a zasdílí na sociálních sítích, dostane drink na účet podniku. Bohužel jsem si svůj balíček karet nechal už podruhé doma.

K jídlu

Pít na prázdný žaludek se nedoporučuje. Občas je nabídka jídla v barech hodně slabá. Mandle nebo olivy? To zde naštěstí nehrozí. Jídelní lístek není příliš dlouhý, ale vše, co jsem ochutnal, bych si dal znovu. A pár věcí jsem si již vícekrát dal. V nabídce je vše od sushi, přes smažené krevety, mořského vlka, bao buns, až po klasický burger.

Verdikt

Cloud 9 zůstává i po 16 letech významným hráčem na pražském trhu barů. I když mu na poli střešních barů za tu dobu vyrostla konkurence, má stále co říct. S cenami koktejlů mezi 260 a 420 korunami v dnešní Praze ani zdaleka nepatří k tomu nejdražšímu.

Recenze: Cé La Vi Dubaj aneb oběd pro šejka i celebrity

Dubajská Cé La Vi je oblíbeným místní smetánkou a vidět se tu nechal i dubajský vládce a premiér Spojených arabských emirátů Muhammad bin Rášid Ál Maktúm. Při mém nedávném pobytu v Dubaji jsem si proto nemohl odpustit návštěvu.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Letní koktejlové trendy. Letos velí minimalismus a chuťová rafinovanost

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme