Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vyrazili jsme na čaj o páté do centra Londýna. Za čaj a sendviče jsme zaplatili 2500 korun

Mandarin Oriental u Hyde Parku
Zdeněk Pečený, Newstream
Zdeněk Pečený

Máloco se vyrovná tomu strávit slunné londýnské odpoledne tradiční anglickou kratochvílí – odpoledním čajem. Londýnské hotely se předhánějí v tom, kdo nabídne lepší. Newstream.cz vyzkoušel tradiční Afternoon Tea v hotelu Mandarin Oriental u Hyde Parku.

Reklama

Traduje se, že první Afternoon Tea, tedy odpolední čaj, přichystala Anna, vévodkyně z Bedfordu, v roce 1840. Historicky existovala řada variant odpoledního čaje, které byly více či méně honosné a vydatné a podávaly se v různé časy. V dnešním Londýně se Afternoon Tea podává většinou mezi 12. a 16. hodinou. 

Mandarin Oriental

Samotný hotel u Hyde Parku má historii skoro tak dlouhou jako samotný Afternoon Tea. Sahá totiž až do roku 1889, ale v nedávné historii zažil hotel těžké časy. V roce 2018, krátce po ukončení rozsáhlé, dva roky trvající rekonstrukci, byl nucen kvůli závažnému požáru zavřít na dalších devět měsíců. Necelý rok po znovuotevření, které proběhlo v dubnu 2019, přišla covidová pandemie. Ta na další roky ochromila hotelový byznys nejen v britské metropoli.

My jsme do hotelu v srdci Londýna vyrazili na odpolední čaj. Rezervaci máme na 15. hodinu, do restaurace Rosebery přicházíme s mírným zpožděním. Je téměř plná. Většina návštěvníků si už odpolední čaj vychutnává.

Reklama

Sendviče, dorty a scones

Na začátek zkoušíme tradiční Earl Grey podávanný s jednohubkami. Nechybí třeba brioška se šunkou a sýrem Comté. Než dorazí sendviče, ochutnáváme zelený čaj Oolong. Místní specialitou je sendvič Sunday Roast s hovězím masem a sendvič s uzeným lososem. Proslulý je i Řeckem inspirovaný sendvič s kuřecím souvlaki. 

Následující položkou v menu jsou vynikající scones (tradiční malé skotské pečivo - pozn. red.) se smetanou a džemem. Jejich chuť skvěle doplní další šálek Earl Grey. A není to ona pověstná sladká tečka, kterou to odpoledne ochutnáme. Na menu je hned několik dortíků. Italské tiramisu a čokoládový éclair upoutají naši pozornost. A nebyl to vůbec špatný výběr. 

A účet? Za dospělého zaplatíte 85 liber, tedy asi 2550 korun, v ceně je neomezená konzumace kávy, čaje a vody. 

Hotel Ritz Paris

Luxus v Paříži. Nocleh v olympijské metropoli může stát hodně přes milion

Paříž se chlubí mnoha luxusními pětihvězdičkovými hotely. Na nabídku toho opravdu nejlepšího se klient musí řádně finančně připravit.

Přečíst článek

Vila v Pasadeně

Fotogalerie: Jak se bydlí v luxusní vile v Pasadeně?

Holešovické studio archicraft si vyzkoušelo rekonstrukci ve vyhlášené rezidenční čtvrti v Los Angeles. Jednopatrový dům přetvořili na rezidenci o ploše 600 metrů čtverečních.

Přečíst článek

VIP Eva Talks se Zdeňkem Pohlreichem
video

Kdyby zmizela třetina restaurací, tak se moc nestane, říká Zdeněk Pohlreich

Eva Čerešňáková, autorka, moderátorka, bývalá modelka a Česká vicemiss v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Pozvání do studia přijal jeden z nejznámějších kuchařů a moderátorů pořadů o gastronomii Zdeněk Pohlreich.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Mandarin Oriental Hyde Park

Mandarin Oriental: Výhled do londýnského Hyde Parku za 120 tisíc za noc

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme