Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Recenze: Four Seasons Houston během pobytu hostům zapůjčí i značkové kabelky

Four Seasons Houston
Zdeněk Pečený, Newstream
Zdeněk Pečený

Houstonský Four Seasons v byznysovém centru města přitahuje vybíravé obchodní cestující během týdne a turisty objevující dlouho přehlížené texaské město o víkendech. Hotel nabízí řadu vychytávek včetně bezplatného zapůjčení luxusních kabelek během pobytu, tvorby vlastního parfému nebo „tajný“ bar.

Reklama

Historie

Hotel otevřel v roce 1982 a zvenku je to rozhodně poznat, uvnitř ale nikoliv. Ke čtyřicátým narozeninám si totiž nadělil kompletní facelift. A povedlo se spojit staré s modernou. Při vstupu do zdejšího FourSeasonsmáte pocit, že vstupujete do exkluzivního klubu, který existuje už věky. Interiér z mramoru a mahagonu spojuje tradiční i současný Texas.

Apartmá

Ambassadorsuite na 17. patře nabízí pěkný výhled na okolí hotelu i vzdálenější části města. Na 105 metrech čtverečních se nachází menší privátní bar, jídelní a obývací prostor ke kterým přiléhá koupelna se sprchou. Prostorná oddělená ložnice má vlastní koupelnu s proskleným sprchovým koutem. Cena v přepočtu začíná na 157 tisících korun za noc.

Vyžití

Nově rekonstruované fitness je otevřené 24 hodin a hned vedle něj na čtvrtém podlaží je vstup na venkovní terasu s bazénem. Zde se povedla uprostřed města vytvořit prostředí, které spíše připomíná plážový resort. Pro občerstvení nechybí Pool Deck Café. Po obou stranách bazénu jsou takzvané cabana pokoje, které nabízí přímý přístup k bazénu včetně venkovního posezení.

Dámy ocení možnost si během pobytu zdarma půjčit kabelky značek Louis Vuitton, YSL či Chanel. Vyznavači exkluzivních zážitků ocení možnost si v butiku Krigler vytvořit vlastní parfém. Proces prý trvá dva až tři roky a vyjde na 60 až 80 tisíc dolarů.

Reklama

Jídlo a pití

Hlavní hotelovou restaurací je Toro Toro, která hrou na jihoamerický steakhouse, ale na své si zde přijdou i milovníci mořských plodů a sushi. K hotelovému lobby v přízemí přiléhá podnik Bayou&Bottle, který se specializuje na nápoj jihu Spojených států – bourbon. Všech druhů whisky, hlavně ale bourbonu, tu nabízí na dvě stovky. Kromě pití je tu na menu i klasické barového jídlo jako třeba burger. Za 600 dolarů si stálí hosté mohou pronajmout skříňku na uskladnění svých lahví. Součástí Bayou&Bottle jsou také dvě virtuální golfová odpaliště.

Letošní novinkou je speakeasy (takto se označovaly nelegální bary v době prohibice) bar Bandista, který má místo jen pro dvacet hostů a interiér připomínající 20. léta minulého století. Dostat se do něj dá pouze tajnými dveřmi za knihovnou.

Verdikt

Se svým profesionálním personálem, renovovanými pokoji a ideální polohou blízko všemu podstatnému v centru Houstonu, nemá Four Seasons v této části měst moc konkurence.

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Mandarin Oriental Mayfair

Nový londýnský hotel Mandarin Oriental Mayfair: Oáza uprostřed velkoměsta

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme