Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Šílenství kolem Oasis. O vstupenky „bojují“ statisíce fanoušků, v Irsku už je vyprodáno

Liam Gallagher
ČTK
 ČTK

Prodej vstupenek na comebackové turné britské hudební skupiny Oasis odstartoval za velkého zájmu fanoušků, který vedl k přetížení rezervačních internetových platforem.

Reklama

Kromě technických obtíží si zájemci o vstupenky stěžují také na cenovou politiku distributora Ticketmaster v Británii. Ten za „žádané“ lístky chce někdy i více než dvojnásobek inzerované ceny, upozornil server stanice Sky News. V irském Dublinu byly už před 16:00 středoevropského letního času všechny termíny vyprodané, uvedl Ticketmaster.

Na systém zvyšování cen „žádaných“ (in demand) vstupenek si fanoušci kapely stěžovali na síti X. Jedna z uživatelek sdílela screenshot, na němž je vidět, že vstupenka na stání, jejíž inzerovaná cena byla 151,25 libry (4500 korun) bez započtení poplatků, se při vysoké poptávce prodává za 356,80 libry (10 600 korun).

Ticketmaster na svých stránkách podle Sky News uvádí, že „žádané“ vstupenky nabízejí „vyhledávané pohledy a místa“ a jsou upravovány podle nabídky a poptávky.

Distributor Twickets po poledni středoevropského letního času na X fanouškům, kteří byli vyřazeni z virtuální fronty, vzkázal, že se mohou registrovat k prodeji na oficiálním sekundárním trhu, který otevře „již brzy“. Zároveň varoval před neoficiálními přeprodejními kanály jako Viagogo, kde jsou lístky k mání za několikanásobnou cenu.

Reklama

Někteří zájemci, kteří se dopoledne snažili dostat na autorizované prodejní servery, obdrželi chybová hlášení, mnozí další pak zjistili, že byli umístěni na dlouhou čekací listinu, informovaly agentury AP a DPA.

„Ve frontě na lístky na Oasis je přede mnou jen půl milionu lidí, takže jsem velice optimistická,“ žertovala podle DPA jedna z uživatelek sociální sítě X.

Kapela Oasis v úterý oznámila, že podnikne první společné turné po 15 letech. Později uvedla, že kvůli „nevídané poptávce“ přidala ke svým původně plánovaným 14 koncertům v Británii a Irsku další tři vystoupení. Formace zahraje v Londýně, Cardiffu, Manchesteru, Edinburghu a Dublinu.

Milion lístků

Podle AP je v prodeji více než milion lístků, jejichž ceny začínaly na zhruba 74 librách (asi 2200 korun). První koncert by se měl konat 4. července 2025 ve velšském Cardiffu.

Kapela Oasis vznikla v roce 1991, před 30 lety vydala své první album Definitely Maybe a v polovině 90. let patřila mezi nejpopulárnější hudební uskupení na světě. V jejím čele stáli bratři Noel a Liam Gallagherové. Kvůli roztržce mezi bratry se však skupina v roce 2009 rozpadla.

Donald Trump

Trump naštval skupinu ABBA. Přestaňte hrát naše písně v kampani, zní od Švédů

Švédská popová skupina ABBA požádala republikánského prezidentského kandidáta a bývalého šéfa Bílého domu Donalda Trumpa, aby přestal přehrávat její písně na svých předvolebních akcích. Trumpův tým naopak tvrdí, že potřebnou licenci získal. Informuje o tom agentura AP, která zároveň připomíná, že s podobnými stížnostmi v minulosti přišla řada známých muzikantů, včetně Bruce Springsteena či Beyoncé.

Přečíst článek

Zametal ulice a snil o dovolené u moře. Veřejnost se mu na ni složila, přesto nesměl odletět

Lidé z londýnské části Beckenham na jihovýchodě britské metropole se složili na dovolenou svému oblíbenému místnímu metaři Paulu Spiersovi. Firma Veolia, která 63tého muže zaměstnává, však neumožnila svědomitému zaměstnanci dar přijmout s poukazem na to, že by to mohlo být vnímáno jako úplatek. O případu informoval britský deník The Guardian.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Bratři Liam a Noel Gallagherovi

Devadesátky jsou zpět. Britská kapela Oasis oznámila první společné turné po 15 letech

Přečíst článek
NeverMore 68

Výstaviště v Praze připomene srpen 1968 celodenním festivalem. Tématem jsou ženy v disentu

Přečíst článek
Hudební legenda i výnosný byznys. The Rolling Stones vydávají nové album

Hudební legenda i výnosný byznys. The Rolling Stones vydávají nové album

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme