Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Skvělé jídlo i pití. Restaurace Seasons sází na cenově dostupný fine dining

Steak ze svíčkové
Zdeněk Pečený/Newstream
Zdeněk Pečený

Sezona brunchů pomalu spěje do své letní přestávky a přichází čas zjistit, co pražské hotelové restaurace nabízejí mimo víkendové pozdní obědy. Volba tento víkend padla na nedávno otevřenou restauraci Seasons v hotelu Hilton Prague.

Pražský Hilton, který se 791 pokoji patří k největším hotelům v Evropě, je pražskou ikonou. Začínal se stavět ještě před změnou režimu v roce 1989 a v roce 1991 otevřel pod vlajkou Hiltonu.

Na sklonku loňského roku v prostorách hned u vstupu do hotelu, kde donedávna „vařil“ Le Petit Chef, otevřela restaurace Seasons. Jak název napovídá, podnik se snaží upravovat menu podle ročních období. Podle šéfkuchaře Pavla Brože bylo cílem vytvořit fine dining bez zbytečných příkras a za přijatelné ceny. Podařilo se jim to?

FOTOGALERIE: Degustační menu v restauraci Seasons

K jídlu

Menu se mění podle ročního období, aktuálně v nabídce jarní menu, takže nechybí třeba jehněčí na několik způsobů, chřest nebo jarní zelenina. Abychom zvládli ochutnat co nejvíce výtvorů místních kuchařů, volíme degustační menu. A stálo to za to.

Pro začátek na stole ve slušivé ošatce připomínající bochník chleba přistává máslo a domácí kváskový chléb. Ten je vyráběný z kvásku, který Brož vyrobil již před deseti lety a od té doby ho neustále dokrmuje a využívá.

Za chvíli už je na stole první chod – humr s chřestem a gelem z rebarbory a grepu. Právě grep se nádherně snoubí s korýšem. Dalším chodem jsou těstoviny – raviola se sýrem Taleggio. Tučný sýr si s těstovinami a artyčokem rozumí. Pak už následuje čerstvý halibut s mušlemi, okurkou a mořskou řasou. Následuje masový vrchol večera – jehněcí kýta. Ta je ideálně propečená a nechybí k ní nezbytnosti v podobě česneku – v podobě pyré – a máty. Komu jehněčí nechutná, může si vybrat cokoliv jiného. Například steak ze svíčkové. Sladkou tečku obstará mandlové suflé se zmrzlinou.

sakura v rámci brunche v hotelu Andaz

Za stylovým brunchem s DJem do hotelu Andaz

Hotel Andaz teprve minulý měsíc představil nový koncept svého brunche. Newstream.cz se hned vydal ho otestovat.

Přečíst článek

K pití

Koktejlové menu i vinný lístek jsou poměrně rozsáhlé. Na rozjezd zkouším Absolut Prague, což je vlastně Negroni jen s vodkou namísto ginu a jako aperitiv je to super volba. Nejlepší volbou k degustačnímu menu je pak párování s víny. Ke každému chodu vybrané víno, ale vinná degustace není pevně daná. Milá obsluha je flexibilní a pokud by snad někdo chtěl pít jen červená vína, ráda mu vyhoví.

Nová restaurace zapadá do plánů pražských hotelů přilákat do nich místní. Marketingovým claimem je dostupná gastronomie a myslím, že to se podniku daří. 1800 korun za degustační menu z vysoké gastronomie není vůbec špatné. Ještě „levnější“ je zmíněné párování s víny. Pět skleniček vhodných vín ke každému chodu vyjde na 650 a nejedná se o degustační porce, ale poctivých 1,5 deci – opět tedy nic předraženého.

Bagel s lososem a chléb se sušenou šunkou

Brunch v hotelu The Mozart. Skvělé jídlo a prostředí pro ty, kteří hledají klid

V dalším dílu brunchového seriálu se vydáváme do hotelu The Mozart v blízkosti Karlova mostu. Místo ocení především milovníci klidné konverzace s přáteli a rodinou.

Přečíst článek

brunch v hotelu Augustine

Elegantní brunch ve starém klášteře. To je hotel Augustine

Na cestě po pražských brunchích se tentokrát zastavíme v hotelu Augustine na zabíjačkovém speciálu.

Přečíst článek

Bufet v hotelu Hilton Old Town

Kam na rodinný brunch? Hotel Hilton Prague Old Town zaujme pestrou nabídkou i dětským koutkem

Přemýšlíte o brunchi s rodinnou? Možnou volbou pro vás by mohl být pražský hotel Hilton Prague Old Town. Kromě bohaté nabídky totiž poskytuje i velký dětský koutek pro ty nejmenší. A co vše je v nabídce? To se dozvíte níže - v novém seriálu serveru Newstream o tom, kam v Praze vyrazit s rodinou na brunch.

Přečíst článek

JARNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Porazit všechny a stát se jedničkou. Na českém trhu se to podařilo spoustě hráčům. Co když se ale pokusí prosadit na evropském, asijském, americkém, nebo dokonce globálním trhu? Pak začínají podnikatelé i firmy narážet na celou řadu problémů. Přesto řada z nich uspěla.

Zakladatel Lasvitu Leon Jakimič, zakladatel Unicorn Attacks Vít Šubert, majitel Mattoni 1873 Alessandro Pasquale či zakladatel a CEO globální platformy FTMO Otakar Šuffner. To je část hvězd jarního vydání magazínu Newstream CLUB, jehož hlavním tématem je GLOBÁLNÍ ÚSPĚCH. Jak ho dosáhnout z Česka? A lze se prosadit na celosvětovém kolbišti v éře, kdy druhé místo téměř vždy znamená prohru?

Magazín se dále věnuje velkým finančním skupinám, které svět dobývají investicemi. Zvláštní kapitolou pak je Německo, které pro tuzemské podnikatele i finančníky velmi často představuje první velkou zkoušku nebo příslovečnou bránu do světa. A platí to i ve chvíli, kdy se německá ekonomika potýká s celou řadou strukturálních problémů.

Podíváme se na největší investice, které čeští hráči v posledních letech učinili a které představují historicky největší akvizice českého kapitálu v zahraničí.

A hudební promotér David Gaydečka čtenáře pozve do tajemného Doupěte, které je úplně novým typem hudebního klubu, v němž vystupují hvězdy, které zná celý svět.

Sedmé vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v červnu.

Související

Bufet v hotelu Hilton Old Town

Kam na rodinný brunch? Hotel Hilton Prague Old Town zaujme pestrou nabídkou i dětským koutkem

Přečíst článek
Restauraci v Holešovicích otevře například gastro síť Zátiší Group.

Z Holešovic se stává gastro centrum Prahy. Lákají na street food i fine dining

Přečíst článek
Jídelna na Výtoni

Jsou jídla na tácu jen levná? Není to tak, jídelny konkurují i kvalitou

Přečíst článek
Doporučujeme