Reklama

Vyberte si z našich newsletterů

Přihlásit odběr

Skvělé jídlo i pití. Restaurace Seasons sází na cenově dostupný fine dining

Steak ze svíčkové
Zdeněk Pečený/Newstream
Zdeněk Pečený

Sezona brunchů pomalu spěje do své letní přestávky a přichází čas zjistit, co pražské hotelové restaurace nabízejí mimo víkendové pozdní obědy. Volba tento víkend padla na nedávno otevřenou restauraci Seasons v hotelu Hilton Prague.

Reklama

Pražský Hilton, který se 791 pokoji patří k největším hotelům v Evropě, je pražskou ikonou. Začínal se stavět ještě před změnou režimu v roce 1989 a v roce 1991 otevřel pod vlajkou Hiltonu.

Na sklonku loňského roku v prostorách hned u vstupu do hotelu, kde donedávna „vařil“ Le Petit Chef, otevřela restaurace Seasons. Jak název napovídá, podnik se snaží upravovat menu podle ročních období. Podle šéfkuchaře Pavla Brože bylo cílem vytvořit fine dining bez zbytečných příkras a za přijatelné ceny. Podařilo se jim to?

FOTOGALERIE: Degustační menu v restauraci Seasons

Reklama

K jídlu

Menu se mění podle ročního období, aktuálně v nabídce jarní menu, takže nechybí třeba jehněčí na několik způsobů, chřest nebo jarní zelenina. Abychom zvládli ochutnat co nejvíce výtvorů místních kuchařů, volíme degustační menu. A stálo to za to.

Pro začátek na stole ve slušivé ošatce připomínající bochník chleba přistává máslo a domácí kváskový chléb. Ten je vyráběný z kvásku, který Brož vyrobil již před deseti lety a od té doby ho neustále dokrmuje a využívá.

Za chvíli už je na stole první chod – humr s chřestem a gelem z rebarbory a grepu. Právě grep se nádherně snoubí s korýšem. Dalším chodem jsou těstoviny – raviola se sýrem Taleggio. Tučný sýr si s těstovinami a artyčokem rozumí. Pak už následuje čerstvý halibut s mušlemi, okurkou a mořskou řasou. Následuje masový vrchol večera – jehněcí kýta. Ta je ideálně propečená a nechybí k ní nezbytnosti v podobě česneku – v podobě pyré – a máty. Komu jehněčí nechutná, může si vybrat cokoliv jiného. Například steak ze svíčkové. Sladkou tečku obstará mandlové suflé se zmrzlinou.

sakura v rámci brunche v hotelu Andaz

Za stylovým brunchem s DJem do hotelu Andaz

Hotel Andaz teprve minulý měsíc představil nový koncept svého brunche. Newstream.cz se hned vydal ho otestovat.

Přečíst článek

K pití

Koktejlové menu i vinný lístek jsou poměrně rozsáhlé. Na rozjezd zkouším Absolut Prague, což je vlastně Negroni jen s vodkou namísto ginu a jako aperitiv je to super volba. Nejlepší volbou k degustačnímu menu je pak párování s víny. Ke každému chodu vybrané víno, ale vinná degustace není pevně daná. Milá obsluha je flexibilní a pokud by snad někdo chtěl pít jen červená vína, ráda mu vyhoví.

Nová restaurace zapadá do plánů pražských hotelů přilákat do nich místní. Marketingovým claimem je dostupná gastronomie a myslím, že to se podniku daří. 1800 korun za degustační menu z vysoké gastronomie není vůbec špatné. Ještě „levnější“ je zmíněné párování s víny. Pět skleniček vhodných vín ke každému chodu vyjde na 650 a nejedná se o degustační porce, ale poctivých 1,5 deci – opět tedy nic předraženého.

Bagel s lososem a chléb se sušenou šunkou

Brunch v hotelu The Mozart. Skvělé jídlo a prostředí pro ty, kteří hledají klid

V dalším dílu brunchového seriálu se vydáváme do hotelu The Mozart v blízkosti Karlova mostu. Místo ocení především milovníci klidné konverzace s přáteli a rodinou.

Přečíst článek

brunch v hotelu Augustine

Elegantní brunch ve starém klášteře. To je hotel Augustine

Na cestě po pražských brunchích se tentokrát zastavíme v hotelu Augustine na zabíjačkovém speciálu.

Přečíst článek

Bufet v hotelu Hilton Old Town

Kam na rodinný brunch? Hotel Hilton Prague Old Town zaujme pestrou nabídkou i dětským koutkem

Přemýšlíte o brunchi s rodinnou? Možnou volbou pro vás by mohl být pražský hotel Hilton Prague Old Town. Kromě bohaté nabídky totiž poskytuje i velký dětský koutek pro ty nejmenší. A co vše je v nabídce? To se dozvíte níže - v novém seriálu serveru Newstream o tom, kam v Praze vyrazit s rodinou na brunch.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Bufet v hotelu Hilton Old Town

Kam na rodinný brunch? Hotel Hilton Prague Old Town zaujme pestrou nabídkou i dětským koutkem

Přečíst článek

Cizinci vystavili účet tuzemské gastronomii. Nejhorším pokrmem je chlebová polévka

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme