Skvělé jídlo i pití. Restaurace Seasons sází na cenově dostupný fine dining
![Steak ze svíčkové](https://www.newstream.cz/uploads/article/660x464_fit/Steak-ze-svickove.jpeg)
Sezona brunchů pomalu spěje do své letní přestávky a přichází čas zjistit, co pražské hotelové restaurace nabízejí mimo víkendové pozdní obědy. Volba tento víkend padla na nedávno otevřenou restauraci Seasons v hotelu Hilton Prague.
Pražský Hilton, který se 791 pokoji patří k největším hotelům v Evropě, je pražskou ikonou. Začínal se stavět ještě před změnou režimu v roce 1989 a v roce 1991 otevřel pod vlajkou Hiltonu.
Na sklonku loňského roku v prostorách hned u vstupu do hotelu, kde donedávna „vařil“ Le Petit Chef, otevřela restaurace Seasons. Jak název napovídá, podnik se snaží upravovat menu podle ročních období. Podle šéfkuchaře Pavla Brože bylo cílem vytvořit fine dining bez zbytečných příkras a za přijatelné ceny. Podařilo se jim to?
FOTOGALERIE: Degustační menu v restauraci Seasons
K jídlu
Menu se mění podle ročního období, aktuálně v nabídce jarní menu, takže nechybí třeba jehněčí na několik způsobů, chřest nebo jarní zelenina. Abychom zvládli ochutnat co nejvíce výtvorů místních kuchařů, volíme degustační menu. A stálo to za to.
Pro začátek na stole ve slušivé ošatce připomínající bochník chleba přistává máslo a domácí kváskový chléb. Ten je vyráběný z kvásku, který Brož vyrobil již před deseti lety a od té doby ho neustále dokrmuje a využívá.
Za chvíli už je na stole první chod – humr s chřestem a gelem z rebarbory a grepu. Právě grep se nádherně snoubí s korýšem. Dalším chodem jsou těstoviny – raviola se sýrem Taleggio. Tučný sýr si s těstovinami a artyčokem rozumí. Pak už následuje čerstvý halibut s mušlemi, okurkou a mořskou řasou. Následuje masový vrchol večera – jehněcí kýta. Ta je ideálně propečená a nechybí k ní nezbytnosti v podobě česneku – v podobě pyré – a máty. Komu jehněčí nechutná, může si vybrat cokoliv jiného. Například steak ze svíčkové. Sladkou tečku obstará mandlové suflé se zmrzlinou.
Hotel Andaz teprve minulý měsíc představil nový koncept svého brunche. Newstream.cz se hned vydal ho otestovat.
Za stylovým brunchem s DJem do hotelu Andaz
Enjoy
K pití
Koktejlové menu i vinný lístek jsou poměrně rozsáhlé. Na rozjezd zkouším Absolut Prague, což je vlastně Negroni jen s vodkou namísto ginu a jako aperitiv je to super volba. Nejlepší volbou k degustačnímu menu je pak párování s víny. Ke každému chodu vybrané víno, ale vinná degustace není pevně daná. Milá obsluha je flexibilní a pokud by snad někdo chtěl pít jen červená vína, ráda mu vyhoví.
Nová restaurace zapadá do plánů pražských hotelů přilákat do nich místní. Marketingovým claimem je dostupná gastronomie a myslím, že to se podniku daří. 1800 korun za degustační menu z vysoké gastronomie není vůbec špatné. Ještě „levnější“ je zmíněné párování s víny. Pět skleniček vhodných vín ke každému chodu vyjde na 650 a nejedná se o degustační porce, ale poctivých 1,5 deci – opět tedy nic předraženého.
V dalším dílu brunchového seriálu se vydáváme do hotelu The Mozart v blízkosti Karlova mostu. Místo ocení především milovníci klidné konverzace s přáteli a rodinou.
Brunch v hotelu The Mozart. Skvělé jídlo a prostředí pro ty, kteří hledají klid
Enjoy
Na cestě po pražských brunchích se tentokrát zastavíme v hotelu Augustine na zabíjačkovém speciálu.
Elegantní brunch ve starém klášteře. To je hotel Augustine
Enjoy
Přemýšlíte o brunchi s rodinnou? Možnou volbou pro vás by mohl být pražský hotel Hilton Prague Old Town. Kromě bohaté nabídky totiž poskytuje i velký dětský koutek pro ty nejmenší. A co vše je v nabídce? To se dozvíte níže - v novém seriálu serveru Newstream o tom, kam v Praze vyrazit s rodinou na brunch.
Kam na rodinný brunch? Hotel Hilton Prague Old Town zaujme pestrou nabídkou i dětským koutkem
Enjoy
Magazín newstream CLUB
Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh.
V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.
Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.
Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí.
K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.