Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Svátek pro filmové fanoušky. V aukci se vydražil klobouk Indiana Jonese i hůlka Harryho Pottera

snímek z pátého dílu o Indianu Jonesovi
Paramount Pictures
 ČTK

Klobouk, který nosil herec Harrison Ford ve filmu Indiana Jones a Chrám zkázy, se v aukci v Los Angeles vydražil za 630 tisíc dolarů (14,4 milionu korun).

Reklama

Prodejní cena předčila odhad aukční síně a rovněž výsledky předchozí aukce. Klobouk z prvního dílu série o dobrodružném archeologovi se před třemi lety prodal za 300 tisíc dolarů (6,9 milionu korun), napsala na svém serveru stanice BBC.

Klobouk je vyroben z králičí plsti sobolí barvy, má tmavě hnědou stuhu a koženou potní pásku, na níž je vytištěno jméno a adresa výrobce Herbert Johnson Hat Company a visačka s označením velikosti 7 1/4 (evropská velikost 59), popisuje vydražený klobouk aukční síň Propstore. Na pásce jsou také zlatě vyraženy iniciály IJ.

Klobouk se dostal do aukce z pozůstalosti Fordova dubléra a kaskadéra Deana Ferrandiniho, který loni zemřel. Forda představoval právě ve filmu z roku 1984 a spolu s kloboukem aukční síň zveřejnila i několik Ferrandiniho fotek z natáčení i zákulisí.

Ve stejné čtvrteční aukci filmových rekvizit se prodal například oblek, který oblékl Daniel Craig ve filmu Skyfall. Kostým filmového Jamese Bonda se prodal za 35 tisíc dolarů (téměř 800 tisíc korun). Kouzelná hůlka, kterou použil herec Daniel Radcliffe ve filmu Harry Potter a vězeň z Azkabanu, se vydražila za 53 550 dolarů (1,2 milionu korun).

Reklama

Berlín se chce vzdát venkovské vily Josepha Goebbelse

Vila po Goebbelsovi chátrá a Berlín se jí chce zbavit. Hrozí i demolice

Berlínská vláda nabízí, že se vzdá vily, kterou kdysi vlastnil nacistický ministr propagandy Joseph Goebbels. Informoval o tom list The Guardian, podle kterého metropole doufá, že tak ukončí desetiletí trvající debatu o tom, zda rozlehlý nevyužívaný pozemek na venkově severně od německého hlavního města znovu využít, nebo zbourat.

Přečíst článek

Zlínská vila, v níž léta žil cestovatel Miroslav Zikmund (1919 až 2021)

OBRAZEM: Zlínská vila, ve které žil cestovatel Zikmund, se dočká obnovy zahrady

Nadační fond Zikmundova vila chystá obnovu zahrady zlínské vily, v níž léta žil cestovatel Miroslav Zikmund (1919 až 2021). Podílet se na ní může i veřejnost, lidé se mohou zapojit do hromadné adopce stromu Miroslava Zikmunda. Výtěžek bude využitý na výsadbu stromů, instalaci laviček nebo na opravu plotu, řekla zástupkyně nadace Kateřina Martykánová.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Rubín Estrela de Fura

Aukční síň Sotheby´s prodala za stovky milionů korun největší rubín, který se kdy dostal do dražby

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme