Světové trendy v mixologii překvapí. Vyzkoušet je můžete i v centru Prahy
Léto je nenávratně za námi a v Česku se teploty již dostávají k bodu mrazu. Sluneční paprsky a příjemnou atmosféru si ovšem můžeme stále dopřát, a to i díky míchaným drinkům, které nám dokáží zprostředkovat chutě letních měsíců. Jasnou volbou pro všechny, kteří hledají to nejlepší, je The Monkey Bar Prague, který drinky nabízí v útulné celoroční zahrádce, jen kousek od Václavského náměstí. A sází i na aktuální světové trendy na poli míchaných nápojů. Pojďme se společně podívat na některé z těch, které v kvalitním baru nesmí letos chybět.
Minimalistické koktejly
Méně je někdy více. Toto známé pořekadlo platí i pro svět míchaných nápojů. Baroví specialisté proto doporučují zaměřit se na kvalitní ingredience a v ideálním případě jich na jeden drink používat jen několik. Tento trend nejen zvýrazňuje chuť koktejlu, ale také snižuje množství odpadu.
Ne všude musí být alkohol
Ano, čtete dobře. I ve světě míchaných drinků začíná být jedním z nových trendů nabídka těch, které neobsahují alkohol. A nejinak je tomu i v „opičím“ baru. Ten pro letošek přichystal pro své návštěvníky hned čtyři drinky bez alkoholu. Jedním z nich je koktejl Yuzu, jenž se míchá z cordialu z yuzu, jasmínu a nealkoholického sektu a zdobí se listem shiso. „Trend zvyšující se poptávky po nealkoholických koktejlech vnímáme velmi silně a reagovat jsme se na něj snažili už v minulém menu. Tentokrát jsme jim věnovali ale ještě o něco více pozornosti, co se chuti, skla i ozdob týče, a tak věřím, že s nimi naši hosté budou spokojeni,“ říká Ben Houda, šéf barového týmu v The Monkey Bar Prague.
Chutě z Asie i Latinské Ameriky
Tradiční míchané nápoje budou mít v barech vždy své místo. O slovo se však začínají hlásit i exotické chutě a drinky, především z oblasti Asie a Latinské Ameriky, uvádí specializovaný web Bar Magazine. Není asi překvapením, že i takové drinky, inspirované těmito oblastmi, najdete v The Monkey Bar Prague. Místní tým barmanů proto vytvořil unikátní koktejlové menu. V něm se nachází například i koktelj Galangal, což je asijský twist na klasický koktejl Penicillin. „Servírujeme ho se sušenkami štěstí tzv. ,, fortune cookies‘‘, do nichž jsme si nechali zapéct vlastní quotes provázané na téma baru nebo koktejlů. AI nám jich vymyslela dvacet a my jsme je ještě trochu doladili,“ prozrazuje Ben Houda s tím, že každý pátý koláček skrývá ještě malé překvapení (výherní quote).
Slané drinky
Zdá se to možná překvapivé, ale i slané chutě pronikají do vesmíru míchaných drinků. Některé z barů tak začínají využívat i takové ingredience, jako je sezamová pasta tahini, pasta miso, ale třeba i mořské řasy. A oceňovaný bar Paradiso v Barceloně například do svých drinků používá wasabi či houbové máslo.
Integrace technologií a nových postupů
Celkový dojem z míchaných nápojů ovšem nově nezůstává jen u jeho popíjení. Důležitou součástí zážitku je i implementace nových technologií a celková prezentace baru. V The Monkey Bar Prague udrželi prst na tepu doby a tak místním barmanům při vytváření menu pomohla výše zmíněná umělá inteligence. Ta se podílela nejen na textech, ale i na ilustracích.
Tmavé pivo značky Guinness ve Velké Británii zažívá renesanci. Dostalo se do hledáčku mladých konzumentů, kteří ho nakupují po litrech a fotkami s pintami v ruce plní sociální sítě. Ostrovní hospody nakonec budou muset dostávat od irského výrobce na Vánoce příděly.Kampaň s Kim Kardashian zabrala. Mladí Briti vykupují Guinness, ten bude na příděly
Enjoy
Na letní paprsky si budeme muset v našich končinách pár měsíců počkat, ale proč by na nás nemohly svítit skrze dobrý drink? Navíc když The Monkey Bar láka též lokální foodies na promyšlené a vizuálně atraktivní pokrmy založené na světových trendech v gastronomii, které pečlivě sleduje mezinárodní tým kuchařů?
Tato městská džungle má otevřeno po celý den, a tak si lze v téhle oáze uprostřed města dopřát i snídani, brunch, oběd a na závěr precizní koktejly s plnohodnotnou večeří. Vše si navíc můžete v rámci zimních měsíců vychutnat v unikátní zimní terase s vytápěním s kapacitou 57 míst. K tomu od čtvrtka do soboty hraje jeden z lokálních DJů.
PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.
Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.
Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly.
Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.
O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.
Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.