Reklama

Vyberte si z našich newsletterů

Přihlásit odběr

Táckárna u Karlova mostu? Je to tak, obědové menu tam vyjde na méně než dvě stovky

Výhled z jídelny je přesně takový
Newstream/Petra Jansová
Petra Nehasilová

Polévka, hlavní jídlo a pití za necelé dvě stovky u Karlova mostu? Není to nereálné, i v turisty nabitém místě se můžete chutně a výhodně najíst.

Reklama

Už potřetí jsme se vydali na cestu za výhodným obědovým meníčkem do centra Prahy. A mezi davy turistů jsme narazili na jedno speciální místo přímo u Karlova mostu. Hned vedle vyhlášeného Klubu Lávka a Restaurace Mlýnec se v prvním patře domu Klubu techniků nachází příjemná jídelna.

Tamní obědové menu se skládá z polévky a hlavního jídla a stojí 180 korun. A láká na něj už cedule u vstupu. Desítky kolemjdoucích turistů ji ale míjí bez povšimnutí. Vlastně naštěstí. Hned za dveřmi budovy, v níž sídlí Klub techniků (dříve Československá vědeckotechnická společnost), totiž plyne čas pomaleji.

Návrat do časů minulých na Novotného lávce

Poloprázdným a tichým foyer míříme ke schodům do prvního patra, kam nás posílá cedule. Na konci chodby je příjemná jídelna, chceme-li táckárna. Stoly jsou zaplněné, máme ale štěstí a sedáme si na místo s krásným výhledem na panorama Pražského hradu a Karlova mostu.

Reklama

Ač je tu plno strávníků, moc dlouho nečekáme.

Polévka za 48 korun, hlavní jídlo za 160. Kde? V Kozí ulici.

Bufet v Kozí ulici: Na dršťkovku za 48 korun tam chodí cizinci i manažeři

Všechny pulty jsou obsazené. Není divu - v Masně Kozí vaří dobře a za skvělou cenu. Hlavní jídlo stojí kolem 160 korun.

Přečíst článek

„Denně uděláme kolem dvou set obědů,“ vypráví místní paní kuchařka a připravuje u toho čerstvý salát. Většinou pro místní zaměstnance. „Lidi zvenku k nám moc nechodí,“ dodává s tím, že by to chtěla změnit. I proto, aby mohli přibrat posily. 

Platit se dá hotově i kartou. A kromě obědů, které se podávají do 13. hodiny, sem lze zaskočit i na snídani

My si k obědu dali guláš s těstovinami. Kolínka to sice nebyla, ale i vrtule nás přenesly v čase zpět do školních let. I když klasické školní „UHO“ (univerzální hnědá omáčka - pozn. red.) to rozhodně nebylo. Guláš byl mnohem chutnější. A bonusem byl samozřejmě již zmíněný skvělý výhled

Tříchodové menu na Václaváku? Není problém, stačí skočit do táckárny.

Reportáž: Ani McDonald´s ani Popeyes. Na Václaváku se dá najíst rychleji a levněji

V Jídelně Světozor kousek od Václaváku je kolem poledního plno. Není divu. Tříchodové menu tam nabízí za 149 korun.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Takhle se vaří v jídelně v Dlouhé ulici

Kam na oběd levnější než v jídelně poslanců? Na tácek do Dlouhé ulice

Přečíst článek
U Rozvařilů servírují svíčkovou za 135 korun

Levnější než McDonald´s. Našli jsme svíčkovou se čtyřma za 135 korun v centru Prahy

Přečíst článek
Tříchodové menu na Václaváku? Není problém, stačí skočit do táckárny.

Reportáž: Ani McDonald´s ani Popeyes. Na Václaváku se dá najíst rychleji a levněji

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme