Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Top Gear Jeremy Clarkson otevřel farmářskou hospodu. Před vchodem vznikají hodinové fronty

Jeremy Clarkson otevřel svou hospodu
Profimedia.cz
Michal Nosek
nos

Kraj Cotswolds v jihozápadní Anglii je proslulý svými restauracemi. Řada z nich má oceněná menu. Některé jsou stovky let staré, nebo se nacházejí na těch nejmalebnějších místech regionu. Ale jen jeden z podniků má před vchodem frontu více než 400 lidí.  

Reklama

Farmářský pes, nejnovější projekt od Jeremyho Clarksona, známého protagonisty motoristy milovaného pořadu Top Gear, byl otevřen v pátek v anglickém Burfordu, 

Clarkson má obří fanouškovskou základnu. Poté, co se  mezinárodně proslavil jako moderátor pořadu BBC Top Gear, dosáhl 64letý chlapík nového zviditelnění  prostřednictvím seriálu Clarkson's Farm na Amazon UK Prime, který sleduje jeho pokusy provozovat ziskovou farmu v Cotswoldsu.  

Nová tvář drsného motoristy

Clarksonova televizní osobnost byla vždy bombastická, veřejnost propadla i pokorné verzi, kterou viděli ve farmářské show, kde se potýká s těžkou prací v zemědělství a obtížemi vyjít s penězi. 

VIP Eva Talks se Zdeňkem Pohlreichem
video

Kdyby zmizela třetina restaurací, tak se moc nestane, říká Zdeněk Pohlreich

Eva Čerešňáková, autorka, moderátorka, bývalá modelka a Česká vicemiss v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Pozvání do studia přijal jeden z nejznámějších kuchařů a moderátorů pořadů o gastronomii Zdeněk Pohlreich.

Přečíst článek

Reklama

"Udělal pro farmáře tolik, když ukázal, jak těžká je to práce," říká pro agenturu Bloomberg Chelsea Wills-Locková, finanční manažerka ze Somersetu, která jela tři hodiny, než se dostala do hospody. 

Páteční premiéra

Na otevření své restaurace Clarkson dorazil asi hodinu a půl před otevřením stylově. V bílém Jaguaru F-Type. V pravé poledne otevřel dveře a prohlásil hospodu za otevřenou. V doprovodu partnerky Lisy Hoganové, manažera farmy Kaleba Coopera pronesl improvizovaný projev o důležitosti podpory britských farmářů. 

Velká část potravin v nové hospodě pochází právě z farmy a vše je vyrobeno z čistě britských surovin. Není tu tedy žádná Coca-Cola, žádný pomerančový džus a žádná káva. Jedinou výjimkou, kterou Clarkson povoluje, je tonická voda, vzhledem k základní složce chininu nelze ve Spojeném království pěstovat, a Clarkson se domníval, že provozovat hospodu, která nemůže podávat gin s tonikem, je trapné.

Radek Klein, zakladatel společnosti Trdlokafe

Trdelník z Brna proráží ve světě. Chystáme expanzi i do Saúdské Arábie, říká zakladatel společnosti Trdlokafe

Přesně před deseti lety Radek Klein začínal s pojízdným stánkem s kávou a trdelníky. Postupem času jeho společnost Trdlokafe otevřela 230 prodejen a další stovka je franšízanty objednaná. Firma má své pobočky v Česku i dalších evropských zemích, dále také v USA a expanduje i v Dubaji a Kataru. 

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Cizinci vystavili účet tuzemské gastronomii. Nejhorším pokrmem je chlebová polévka

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme