Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ubývá lidí, kteří si platí Tinder. Provozovatel seznamky bude propouštět

Ubývá lidí, kteří si platí Tinder. Provozovatel seznamky bude propouštět
iStock
 ČTK

Mateřská firma seznamovacího webu Tinder, společnost Match Group, zruší po celém světě šest procent pracovních míst. Ubývá totiž uživatelů ochotných platit za její nejpopulárnější aplikaci, informuje BBC.

Reklama

Match Group je gigant v oblasti seznamovacích aplikací. Vlastní také on-line seznamovací služby Hinge, Plenty of Fish a OKCupid.

Společnost uvedla, že snižování počtu pracovních míst bude z velké části vyplývat z ukončení provozu aplikace pro živé vysílání Hakuna. Funkci živého vysílání odstraní z některých seznamovacích aplikací, kde byla dostupná.

Match Group už několik čtvrtletí hlásí pokles počtu předplatitelů Tinderu. Přesto tato seznamovací aplikace populární i v České republice zůstává nejoblíbenější na světě. Poslední pokles byl navíc menší, než někteří investoři očekávali.

Tinder je stále více ohrožován konkurenčními seznamovacími aplikacemi, jako je například Bumble, která v minulém čtvrtletí zaznamenala nárůst počtu platících uživatelů.

Reklama

„Přestože Match Group vlastní jedny z nejznámějších značek na trhu seznamovacích služeb, potýká se s velkou konkurencí,“ uvedl analytik společnosti AJ Bell Russ Mould. „Zdá se, že hlavním problémem je nedostatek inovací. Aktivisté na firmu tlačí, aby přišla s novými nápady, které by zvýšily počet uživatelů,“ domnívá se Mould.

Přichází věk umělé inteligence. Učitelé by se měli naučit, jak nově učit, říká Hana Součková, generální ředitelka SAP ČR

Hana Součková: Přichází věk umělé inteligence. Práci bude muset změnit miliarda lidí

Co vlastně znamená pro pracovní proces pojem umělá inteligence, si mnoho lidí ještě neumí představit. Ale pozor, jak říká Hana Součková, šéfka české pobočky globálního technologického lídra, společnosti SAP, díky nástupu této éry přijde v příštích letech o svou spokojenou práci v kanceláři asi tak miliarda lidí po celém světě. Je proto dobré se připravit na budoucí, rychle přicházející dobu. Učitelé by měli zapomenout na Marii Terezii. Je tu nová technologická revoluce.

Přečíst článek

Intel, výrobce čipů, chystá obří akvizici

Léčba škrty. Intel propustí tisíce lidí. Konečně pozitivní zpráva, reagují akcionáři

Intel plánuje propustit tisíce zaměstnanců. S odkazem na své zdroje o tom informuje agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Vědci pokročili ve vývoji empatického robota

Robot vyvinutý výzkumníky na Kolumbijské univerzitě v New Yorku dokáže předem rozpoznat, že se chystáte usmát, a zareaguje tak rychle, že se usmíváte současně. Čistě kuriozita? Vůbec ne. Tahle vlastnost se bude hodit robotu, který v prodejně nahradí lidského prodavače, ale i robotickému opatrovníkovi, jenž se dokáže postarat o starého či nemocného člověka, pro něhož se lidský pečovatel nenajde.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme