Reklama

Vyberte si z našich newsletterů

Přihlásit odběr

Už nikdy do McDonald´s? V Praze otevřeli novou burgrárnu, mají i lanýžové hranolky

Fastfood Burger Service otevřel v Revoluční ulici.
Se svolením Ambiente
Petra Nehasilová

Není fast food jako fast food. Novinka na pražské gastronomické scéně nabídne k svým hamburgerům ve speciální bulce i lanýžové hranolky.

Reklama

Classic cheeseburger, bacon cheeseburger a double smash burger nebo smažený sýr v housce, dva druhy hranolek, salát coleslaw nebo nakládané okurky nově nabízejí v podniku Burger Servis v pražské Revoluční ulici. Ryze fast foodový podnik je už třetím, který letos otevřela síť Ambiente Tomáše Karpíška.

„Burger balíme do čerstvých bulek, aby se chuť právě upečeného pečiva spojila s čerstvě upečeným masem. Máme navíc vyzkoušeno, že po dvaceti minutách chutná ještě líp, než když se jí hned,” popisuje recepturu Radek Pecko, šéfkuchař a generální manažer.

V Revoluční servírují lanýžové hranolky

Maso z plemene Čestr dodává Amaso ze stejné sítě, housky si v Burger Service pečou sami. Navíc je neprořezávají a každá půlkou upečou zvlášť, aby tolik nenasákly vlhkostí z masa, a zároveň se nevysušily.

Reklama

A kromě klasických hranolek, připravují v Revoluční i lanýžové se sázenými vejci a lanýžovou majonézou.

Na nejlepší kambalu nemusíte letět do Říma. Stačí dojet tramvají na Mírák

Zážitková gastronomie není performance, při níž jídlo hoří, levituje ve vzduchu a obsluha dělá přemety s tácem v ruce. Zážitek je v užití lokálních surovin, jemnosti a vytříbenosti kuchaře a dobrém sommelierovi. A přesně to najdete v pražské restauraci Aromi, která podle gurmeta Petra Maurera „i ze všedního večera udělá nezapomenutelný zážitek“.

Přečíst článek

Stejně jako v předchozích v podnicích i v Burgeru Servisu vsadili na výjimečný interiér. Tentokrát ho navrhli architekti ze studia 20-20-ARCHITEKTI, kteří se nechali inspirovat dílnou.

„Vytvořili jsme takový gastronomický servis. Hlavním prvkem je tahokovový strop, který svou transparentností přiznává surový beton i všechny technologické rozvody, zároveň nese průmyslové osvětlení. Kámen zde není jen interiérový prvek, ale funguje i jako praktický gastro materiál na kuchyňských pracovních plochách,“ komentuje interiér architekt Zdeněk Rychtařík.

Eliška Hromková, šéfkuchařka Alcronu

Šéfkuchařka Alcronu ráda experimentuje, jejím menu jsem byl ohromen, říká gurmet Maurer

Eliška Hromková je pozoruhodný úkaz české gastronomické scény. Původně si myslela na kariéru architektky, pohodlí kanceláře ale vyměnila za frkot v kuchyni. Učila se od michelinských špiček a teď sama šéfuje legendárnímu Alcronu. A velmi úspěšně, dodává novinář a gurmet Pavel Maurer, který Elišce položil několik rychlých otázek. Jak jde ze stručných a přesných odpovědí tušit, pracovní tempo těch nejlepších šéfkuchařů je skutečně vražedné. Na každé minutě jednoduše záleží. I tak má jejich pracovní den i 14 hodin, jak potvrzuje první žena šéfkuchařka slavného Alcronu.

Přečíst článek

Maurer: A stejně mi nejvíc chutnají francouzské brambory mého táty

Pavel Maurer: Ochutnal jsem hady, čolky i mořské kreatury. A stejně mi nejvíc chutnají francouzské brambory mého táty

Gastroinfluencer Pavel Maurer za svůj život ochutnal nevídané. Chuťovému dobrodružství se vystavuje často a rád. Na své gastronomické cestě ale došel k důležitému poznání, že v jednoduchých pokrmech je nezapomenutelná krása.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

V Karlíně se otevřela nová restaurace.

Rychlokvaška, cukety i řebříček. V Karlíně je nový podnik, láká na českou tradici

Přečíst článek
Takto se vaří v nové restauraci Marie B.

Další hvězda pro Prahu? Michelinský tým otevřel hospodu. A bez jídelního lístku

Přečíst článek
Pizza má certifikát společnosti Associazione Verace Pizza Napoletana.

Nejlepší pizzu v Česku pečou v Praze na náměstí Republiky. Má křupavé okraje a je šťavnatá

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme