Už i na Letné si dáte chleba s máslem za dvě stovky. Otevřela se tu nová Eska
![Na Letné je nová pekárna.](https://www.newstream.cz/uploads/article/660x464_fit/Kopie-souboru-Eska-Letna-25-01-5730-websize.jpg)
Eska v Karlíně je vyhlášená chutnými snídaněmi, při nichž nesmí chybět chléb a skvělá káva. A vůně českého chleba upečeného ve speciální peci na dřevo se už line i na Letné.
O otevření další pobočky vyhlášeného podniku Eska uvažovali v Ambiente delší dobu, konkrétně pět let. Hledali totiž vhodný prostor, kvůli peci a komínu je nezbytný vysoký strop.
„Intenzivně jsme hledali pět let, už několikrát jsme měli skoro vyhráno, ale nakonec se vždycky objevil nějaký zádrhel. Ve většině případů souvisel právě s komínem. Prostor, ve kterém nakonec Esku otevřeme, našel Tomáš Karpíšek a trvalo dva roky, než se ho podařilo zkolaudovat,“ vypráví šéfpekař Esky Jaroslav Kozdělka, který v obou pobočkách zodpovídá za kvalitu chleba.
A kromě křupavého chleba z české biomouky se na Letné budou péct loupáky, koláče, buchty a kremrole.
„Je to záměr, aby obě Esky nabízely stejné produkty. Bude to tedy chleba 33 a v pátek k němu přibude chléb 66,“ dodává Koudelka.
Největším lákadlem má být točená zmrzlina s přichutí tvarohové buchty.
Nová Eska je primárně pekárna s obchodem. Menu je krátké a míst k sezení pomálu. Eska Letná se od Karlína liší především rozšířenou maloobchodní nabídkou.
„Soustředili jsme se na to, aby zákazník na jednom místě nakoupil doslova od každého něco. V Esce na Letné vznikne koloniál a zároveň největší maloobchodní prostor Ambiente,“ dodává retail manažerka Ambiente Petra Roulland, jejíž tým měl rozšíření nabídky na starost.
Patří k nejznámějším tuzemským šéfkuchařům a v současnosti za jeho uměním můžete vyrazit na Břeclavsko, kde vlastní hned několik podniků. „Jižní Morava byla láska na první pohled. Historie, příroda a víno bylo to, co mě sem táhlo. Dnes si už neumím představit, že žiji jinde,“ říká proslulý šéfkuchař Marcel Ihnačák v rozhovoru, který původně vyšel v letním vydání magazínu Newstream CLUB a nyní si jej můžete přečíst v rámci Inventury 2024 byznysového portálu newstream.cz.
Marcel Ihnačák: Vegeta zkazí přirozenou chuť každého jídla. Když ji používáte, všechny pokrmy chutnají stejně
Enjoy
Kdy poprvé Pavel Sapík vařil na Pražském Hradě? Co se naučil od svého táty, slavného kuchaře Jaroslava? A jsou Češi lepší zákazníci než cizinci? Odemykáme rozhovor s šéfkuchařem Brick´s Pavlem Sapíkem, který vyšel v zimním čísle magazínu Newstream CLUB.
Pavel Sapík: Češi v restauracích utrácejí mnohem víc než cizinci
Enjoy