Reklama

Vyberte si z našich newsletterů

Přihlásit odběr

Už i na Letné si dáte chleba s máslem za dvě stovky. Otevřela se tu nová Eska

Na Letné je nová pekárna.
Se svolením Ambiente
Petra Nehasilová

Eska v Karlíně je vyhlášená chutnými snídaněmi, při nichž nesmí chybět chléb a skvělá káva. A vůně českého chleba upečeného ve speciální peci na dřevo se už line i na Letné.

Reklama

O otevření další pobočky vyhlášeného podniku Eska uvažovali v Ambiente delší dobu, konkrétně pět let. Hledali totiž vhodný prostor, kvůli peci a komínu je nezbytný vysoký strop.

„Intenzivně jsme hledali pět let, už několikrát jsme měli skoro vyhráno, ale nakonec se vždycky objevil nějaký zádrhel. Ve většině případů souvisel právě s komínem. Prostor, ve kterém nakonec Esku otevřeme, našel Tomáš Karpíšek a trvalo dva roky, než se ho podařilo zkolaudovat,“ vypráví šéfpekař Esky Jaroslav Kozdělka, který v obou pobočkách zodpovídá za kvalitu chleba. 

A kromě křupavého chleba z české biomouky se na Letné budou péct loupáky, koláče, buchty a kremrole.

Reklama

„Je to záměr, aby obě Esky nabízely stejné produkty. Bude to tedy chleba 33 a v pátek k němu přibude chléb 66,“ dodává Koudelka.

Největším lákadlem má být točená zmrzlina s přichutí tvarohové buchty. 

Nová Eska je primárně pekárna s obchodem. Menu je krátké a míst k sezení pomálu. Eska Letná se od Karlína liší především rozšířenou maloobchodní nabídkou.

„Soustředili jsme se na to, aby zákazník na jednom místě nakoupil doslova od každého něco. V Esce na Letné vznikne koloniál a zároveň největší maloobchodní prostor Ambiente,“ dodává retail manažerka Ambiente Petra Roulland, jejíž tým měl rozšíření nabídky na starost.

Šéfkuchař Marcel Ihnačák v magazínu Newstream CLUB

Marcel Ihnačák: Vegeta zkazí přirozenou chuť každého jídla. Když ji používáte, všechny pokrmy chutnají stejně

Patří k nejznámějším tuzemským šéfkuchařům a v současnosti za jeho uměním můžete vyrazit na Břeclavsko, kde vlastní hned několik podniků. „Jižní Morava byla láska na první pohled. Historie, příroda a víno bylo to, co mě sem táhlo. Dnes si už neumím představit, že žiji jinde,“ říká proslulý šéfkuchař Marcel Ihnačák v rozhovoru, který původně vyšel v letním vydání magazínu Newstream CLUB a nyní si jej můžete přečíst v rámci Inventury 2024 byznysového portálu newstream.cz.

Přečíst článek

Pavel Sapík: Češi v restauracích utrácejí mnohem víc než cizinci

Kdy poprvé Pavel Sapík vařil na Pražském Hradě? Co se naučil od svého táty, slavného kuchaře Jaroslava? A jsou Češi lepší zákazníci než cizinci? Odemykáme rozhovor s šéfkuchařem Brick´s Pavlem Sapíkem, který vyšel v zimním čísle magazínu Newstream CLUB.

Přečíst článek

Reklama

Související

Monika Remeš

Řezničina je atraktivní řemeslo, říká Češka. Zúčastní se řeznické olympiády

Přečíst článek
Řízek a bramborový salát

Uzeniny v bramborovém salátu? To je jak ananas na pizze. Kuchařské hvězdy nám prozradily svůj recept

Přečíst článek
Fastfood Burger Service otevřel v Revoluční ulici.

Už nikdy do McDonald´s? V Praze otevřeli novou burgrárnu, mají i lanýžové hranolky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme