Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vesnické festivaly žijí. V Peruci jen díky hudebním srdcařům

Otec Plutofestu Roman Kučera (uprostřed) a Martin Nejedlý (vpravo)
Newstream Michal Nosek
Michal Nosek

Třetí letní víkend patří v celém Česku, Moravě a Slezsku festivalům. V Ostravě finišuje největší tuzemský hudební svátek, Colours of Ostrava, ale pozornost si za dvacet let například získal i lokální Plutofest v Peruci, která leží severozápadně od Prahy.

Reklama

 Krom návštěvnosti je pro obří i mini fastivaly největší sázkou na úspěch počasí, které se může v průběhu několika minut proměnit. Příkladem toho může být i dnešní večer, když meteorologové upozorňují na možné bouřky s přívalovým deštěm a kroupami

"Deště se nebojíme, bude krásně až do konce," komentuje Plutofest Martin Nejedlý, který patří k pamětníkům a sponzorům  festivalu od jeho začátků.

VIP Eva Talks se Zdeňkem Pohlreichem
video

Kdyby zmizela třetina restaurací, tak se moc nestane, říká Zdeněk Pohlreich

Eva Čerešňáková, autorka, moderátorka, bývalá modelka a Česká vicemiss v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Pozvání do studia přijal jeden z nejznámějších kuchařů a moderátorů pořadů o gastronomii Zdeněk Pohlreich.

Přečíst článek

 Za dvacetiletou tradicí festivalu, který patří ke kulturním vrcholům v městisi Peruc stojí Roman Kučera, který je zároveň hlavní tváří rockové kapely Žlutej Pluto pes. "Pořádání festivalu se neobejde bez pomoci přátel a sponzorů. Spoléhat na návštěvnost by bylo bláhové, protože lid,í kteří chodí na bigbít ubývá," říká. Ze vstupného 250 korun se festival financovat nedá, ale kdyby byly lístky dražší, tak nepříjde nikdo a festival bez diváků postrádá smysl.

Reklama

Pořadatele hudebních festivalů všech velikostí fatálně zasáhl rok 2020, kdy se kvůli pandemii počet festivalů meziročně snížil na polovinu. Zatímco v roce 2019 se jich v České republice uskutečnilo 224, o rok později to bylo 114. Jedná se o nejmenší počet konaných hudebních festivalů za posledních 12 let. Vyplývá to ze zprávy o dopadech pandemie onemocnění covid-19 na hudební festivaly podle Statistické ročenky České republiky, kterou za rok 2020 zpracoval Český statistický úřad.

Hlavní scéna festivalu Hip-hop kemp v Hradci Králové.

Pořadatel uznávaného Hip Hop Kempu je v konkurzu, dluží čtyři miliony

Pořadatel jednoho z největších a nejuznávanějších tuzemských festivalů Hip Hop Kemp v Hradci Králové, společnost Festivalpark Production, skončil v konkurzu. Neustál tlak proticovidových opatření, kvůli kterým se festival v posledních dvou letech nekonal. Firma proto v prosinci požádala soud o prohlášení konkurzu a ten mu nyní vyhověl. Organizátor přehlídky aktuálně dluží třinácti věřitelům 3,77 milionu korun, vyplývá z insolvenčního rejstříku. Další věřitelé mají dva měsíce na to své pohledávky přihlásit.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Filharmonie milánské opery La Scala

Startuje Pražské jaro. Vyhlášení filharmonici z La Scaly zahrají Janáčka i Čajkovského

Přečíst článek

Gastronomická událost roku se blíží. Co všechno budete moci ochutnat na MAKRO CZECH GASTRO FESTU 2

Přečíst článek
Chata Bohumila Hrabala v Kersku na Nymbursku

Hrabalova chata se po rekonstrukci znovu otevře, díky veřejnosti se vrátily některé předměty

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme