Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vinograf v novém. Se stálým i degustačním menu

Vinograf v novém. Se stálým i degustačním menu
Zdeněk Pečený

Podnik byl vždy ideálním místem na skleničku či rovnou lahev vína. Na tom se s novým konceptem nic nemění. Změny se ale dočkala místní kuchyně.

Reklama

Do vinných barů Vinograf jsem kdysi chodil hlavně na skleničku vína, ale dnes je z podniku na Senovážném náměstí spíše restaurace s širokým výběrem vín.

Větší kuchyň

Vinograf od loňského roku prošel manažerskou i vlastnickou obměnou a k tomu se sluší přidat nový koncept. Bohužel, Vinografu zbyla jen jedna provozovna – ta na Senovážném náměstí. Filiálky na Andělu, Malé Straně nebo Vinohradech vzal čas. Pozitivem je fakt, že se mohou soustředit na jedno místo.

Vinograf byl vždy ideálním místem na skleničku či rovnou lahev vína. S novým konceptem se na tom nic nemění. Za skladbou nového vinného lístku, který nabízí na 400 vín, stojí zkušený someliér a dovozce vín Tomáš Melich ze společnosti Vinit.cz.

Reklama

Největší změny se ale dočkala místní kuchyně. Právě v párování jídla a vína zde vidí velký potenciál. Při několika posledních návštěvách jsem se mohl přesvědčit, že pánové zdejší kuchyně, kreativní šéfkuchař Radek David a jeho pravá ruka šéfkuchař Andrej Mišutka, odvedli s novým „jídelákem“ velký kus práce. Za ochutnání stojí hummus, tatarák, mořský vlk nebo dančí hřbet.

Velká vína po skleničce

Díky systému Coravin, který přes jehlu umožňuje nalévat víno bez vytažení korku, může Vinograf nabídnout i velmi drahá víno po skleničce. Nabídku vín přes Coravin mohou prý ovlivnit i samotní hosteé. Manažer Michal Štangler říká, že pro hosta klidně otevřenou přes Coravin víno na přání a následně ho zařadí do nabídky vín po skleničce. Aktuální nabídka je vypsaná na tabuli.

Degustační večery

Vinograf nyní nabízí tematické degustační večery. Ty se zaměřují na vybraná vinařství, jejichž vína Na jednom takovém, s italským vinařstvím Mazzei, jsem minulý týden sám byl. Šéf vinařství Giovanni Mazzei představoval vína Ipsus. Ročníky 2016, 2018, 2019 a 2020 byly doprovázeny hovězím tatarákem, ravioli plněné divočákem, mořským vlkem a srnčím hřbetem. Že šlo o exkluzivní záležitost dokládá i fakt, že víno Ipsus se v maloobchodě prodává za deset tisíc korun za lahev.

V degustačních večerech tu prý hodlají pokračovat. Jeden z nejbližších by měl patřit degustacím z exkluzivních sklenic značky Moser.

Bubbalicious brunch

Recenze: Bubbalicious. Dubajský brunch, kde mají moc jídla a pití

Sobotní brunch je v Dubaji a v Abú Dhabí něco jako instituce. Oblíbený je především u západních cizinců žijících ve Spojených arabských emirátech, ale i u turistů. S neomezeným šampaňským vyjde tato víkendová aktivita klidně i na šest tisíc korun pro jednoho. O hosty ale místní podniky nouzi rozhodně nemají.

Přečíst článek

Recenze: Cé La Vi Dubaj aneb oběd pro šejka i celebrity

Dubajská Cé La Vi je oblíbeným místní smetánkou a vidět se tu nechal i dubajský vládce a premiér Spojených arabských emirátů Muhammad bin Rášid Ál Maktúm. Při mém nedávném pobytu v Dubaji jsem si proto nemohl odpustit návštěvu.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme