Vinograf v novém. Se stálým i degustačním menu

Podnik byl vždy ideálním místem na skleničku či rovnou lahev vína. Na tom se s novým konceptem nic nemění. Změny se ale dočkala místní kuchyně.
Do vinných barů Vinograf jsem kdysi chodil hlavně na skleničku vína, ale dnes je z podniku na Senovážném náměstí spíše restaurace s širokým výběrem vín.
Větší kuchyň
Vinograf od loňského roku prošel manažerskou i vlastnickou obměnou a k tomu se sluší přidat nový koncept. Bohužel, Vinografu zbyla jen jedna provozovna – ta na Senovážném náměstí. Filiálky na Andělu, Malé Straně nebo Vinohradech vzal čas. Pozitivem je fakt, že se mohou soustředit na jedno místo.
Vinograf byl vždy ideálním místem na skleničku či rovnou lahev vína. S novým konceptem se na tom nic nemění. Za skladbou nového vinného lístku, který nabízí na 400 vín, stojí zkušený someliér a dovozce vín Tomáš Melich ze společnosti Vinit.cz.
Největší změny se ale dočkala místní kuchyně. Právě v párování jídla a vína zde vidí velký potenciál. Při několika posledních návštěvách jsem se mohl přesvědčit, že pánové zdejší kuchyně, kreativní šéfkuchař Radek David a jeho pravá ruka šéfkuchař Andrej Mišutka, odvedli s novým „jídelákem“ velký kus práce. Za ochutnání stojí hummus, tatarák, mořský vlk nebo dančí hřbet.
Velká vína po skleničce
Díky systému Coravin, který přes jehlu umožňuje nalévat víno bez vytažení korku, může Vinograf nabídnout i velmi drahá víno po skleničce. Nabídku vín přes Coravin mohou prý ovlivnit i samotní hosteé. Manažer Michal Štangler říká, že pro hosta klidně otevřenou přes Coravin víno na přání a následně ho zařadí do nabídky vín po skleničce. Aktuální nabídka je vypsaná na tabuli.
Degustační večery
Vinograf nyní nabízí tematické degustační večery. Ty se zaměřují na vybraná vinařství, jejichž vína Na jednom takovém, s italským vinařstvím Mazzei, jsem minulý týden sám byl. Šéf vinařství Giovanni Mazzei představoval vína Ipsus. Ročníky 2016, 2018, 2019 a 2020 byly doprovázeny hovězím tatarákem, ravioli plněné divočákem, mořským vlkem a srnčím hřbetem. Že šlo o exkluzivní záležitost dokládá i fakt, že víno Ipsus se v maloobchodě prodává za deset tisíc korun za lahev.
V degustačních večerech tu prý hodlají pokračovat. Jeden z nejbližších by měl patřit degustacím z exkluzivních sklenic značky Moser.
Sobotní brunch je v Dubaji a v Abú Dhabí něco jako instituce. Oblíbený je především u západních cizinců žijících ve Spojených arabských emirátech, ale i u turistů. S neomezeným šampaňským vyjde tato víkendová aktivita klidně i na šest tisíc korun pro jednoho. O hosty ale místní podniky nouzi rozhodně nemají.
Recenze: Bubbalicious. Dubajský brunch, kde mají moc jídla a pití
Enjoy
Dubajská Cé La Vi je oblíbeným místní smetánkou a vidět se tu nechal i dubajský vládce a premiér Spojených arabských emirátů Muhammad bin Rášid Ál Maktúm. Při mém nedávném pobytu v Dubaji jsem si proto nemohl odpustit návštěvu.
Recenze: Cé La Vi Dubaj aneb oběd pro šejka i celebrity
Enjoy
JARNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Porazit všechny a stát se jedničkou. Na českém trhu se to podařilo spoustě hráčům. Co když se ale pokusí prosadit na evropském, asijském, americkém, nebo dokonce globálním trhu? Pak začínají podnikatelé i firmy narážet na celou řadu problémů. Přesto řada z nich uspěla.
Zakladatel Lasvitu Leon Jakimič, zakladatel Unicorn Attacks Vít Šubert, majitel Mattoni 1873 Alessandro Pasquale či zakladatel a CEO globální platformy FTMO Otakar Šuffner. To je část hvězd jarního vydání magazínu Newstream CLUB, jehož hlavním tématem je GLOBÁLNÍ ÚSPĚCH. Jak ho dosáhnout z Česka? A lze se prosadit na celosvětovém kolbišti v éře, kdy druhé místo téměř vždy znamená prohru?
Magazín se dále věnuje velkým finančním skupinám, které svět dobývají investicemi. Zvláštní kapitolou pak je Německo, které pro tuzemské podnikatele i finančníky velmi často představuje první velkou zkoušku nebo příslovečnou bránu do světa. A platí to i ve chvíli, kdy se německá ekonomika potýká s celou řadou strukturálních problémů.
Podíváme se na největší investice, které čeští hráči v posledních letech učinili a které představují historicky největší akvizice českého kapitálu v zahraničí.
A hudební promotér David Gaydečka čtenáře pozve do tajemného Doupěte, které je úplně novým typem hudebního klubu, v němž vystupují hvězdy, které zná celý svět.
Sedmé vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v červnu.