Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Výstaviště v Praze připomene srpen 1968 celodenním festivalem. Tématem jsou ženy v disentu

NeverMore 68
Se svolením Výstaviště Praha
 nst
nst

Třetí ročník festivalu NeverMore 68 na Výstavišti začíná již od 15 hodin. Výročí 56 let okupace tehdejšího Československa zpestří například Hana Marvanová s historikem Petrem Blažkem nebo Dagmar Hazdrová, která byla „hlasem roku 68“ nebo Monika Načeva.

Reklama

NeverMore 68 je kulturní festival, jehož hlavním cílem je nejen připomenout památku 56. výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy na území tehdejšího Československa, ale letos zejména oslavit všechny statečné ženy nedávných dob – „ženy v disentu“. Toto silné téma naváže na předchozí ročník, kdy byly v hlavní roli dezinformace, a kdy Výstaviště Praha pomyslně převzalo štafetu od Českého rozhlasu pro připomínku událostí srpnových dnů roku 68. 

Kromě diskusí pamětníků a historiků, čeká na návštěvníky i promítání trezorového filmu a archivních záběrů. Posluchači, kteří se nebudou moci účastnit přímo akce na Výstavišti, si pak mohou naladit Český rozhlas se svým živým diskusním vstupem a být tak alespoň na moment součástí této vzpomínkové akce.  

NeverMore 68 Se svolením Výstaviště Praha

„V roce 1968 jsem byla capart...do teď vnímám dobu svého narození jako nadějnou optimistickou, plnou očekávání, kterou násilně utnulo vniknutí vojsk pod vedením Ruska. To zklamání našich rodičů! Kolikrát jsem myslela na to, jak by probíhalo moje dětství a dospívání ve svobodném duchu, vždy se mi líbil nápad na `socialismus s lidskou tváří,“ říká Monika Načeva a dodává: „Je potřeba si pořád uvědomovat, co je to svoboda a co nesvoboda...a podporovat tu světlou stranu. Poslední dobou si ráda vybírám pro své písně básníky z této doby, protože v nich cítím velkou bojovnost za svobodu."  

Kromě ní zpestří festival hudbou například Anna Vaverková a P/\ST.  

Reklama

Ruský prezident Vladimir Putin

V Rusku vyjdou aktualizované učebnice dějepisu. Je to propaganda, říká tamní učitel

V Rusku se za vlády Vladimira Putina v Kremlu píší i učebnice dějepisu. Poradce ruského prezidenta Vladimir Medinskij vydal čtyři učebnice určené pro školáky ve věku od 16 do 18 let, ve kterých přináší zcela zrevidovanou interpretaci rozpadu Sovětského svazu, Putinovy éry i příčin války na Ukrajině, píše agentura Reuters.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Liam Gallagher

Šílenství kolem Oasis. O vstupenky „bojují“ statisíce fanoušků, v Irsku už je vyprodáno

Přečíst článek
Bratři Liam a Noel Gallagherovi

Devadesátky jsou zpět. Britská kapela Oasis oznámila první společné turné po 15 letech

Přečíst článek
Hudební legenda i výnosný byznys. The Rolling Stones vydávají nové album

Hudební legenda i výnosný byznys. The Rolling Stones vydávají nové album

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme