Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vzkříšení. Scéna divadla Nová Spirála po více než dvaceti letech znovu ožila

Poslední minuty před zahájením premiéry Vzkříšení
Newstream Michal Nosek
Michal Nosek

Multižánrový kulturní prostor Nová Spirála, ve čtvrtek večer uvítal po více než dvaceti letech opět diváky. Novou etapu černé kruhové stavby zahájila multimediální show Vzkříšení.

Reklama

„Ve čtvrtek 3. října jsme započali psát novou etapu multižánrové budovy Nová Spirála. Pocity, emoce a radost byly popsány už mnohokrát, ale před čtrnácti dny do té velké radosti bohužel zasáhly události, které vyvolaly staré obavy – povodně. A tak jsme místo příprav premiéry do zálohy připravovali kamiony na odvoz techniky, kdyby se hladina Vltavy vylila. To se naštěstí nestalo a Nová Spirála zůstala ušetřena, ne všude však měli v republice takové štěstí. Proto věnujeme část vstupenek na první představení Vzkříšení v hodnotě necelým 1,8 milionu korun právě pro záchranné složky, které krizovou situaci úspěšně řešily “ říká ke startu nové multižánrové scény Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha, pod které Nová Spirála patří.

Multižánrový prostor 

Základní tým Nové Spirály se skládá z jedenácti členů, kteří zajišťují technický, organizační a programový chod multižánrového kulturního prostoru. „Jsem velmi pyšný na to, jak zkušenou, zodpovědnou a osobně zaujatou sestavu lidí se podařilo dát dohromady. I když na naši zaoceánskou loď nastupovali postupně, každý v jiné fázi rekonstrukce budovy a přípravy programu, všichni se s chutí pustili do práce a pečlivě připravují loď k vyplutí,“ říká k posádce Jan Makalouš, ředitel Nové Spirály

Show Vzkříšení startuje novou éru 

Slavnou historii i příští cíle Nové Spirály představuje právě hudební show Vzkříšení. Divadlo po více než dvaceti letech ožilo zvuky orchestru a světových hitů od Madonny, Nirvany, Spice Girls, Amy Winehouse, Robbieho Williamse nebo Adele. V představení nechybí ani pocta a vzpomínky na legendární muzikál Jesus Christ Supertar Ježíše. Dvacet písní doprovodily špičkové technologie, mapping, tanec i náročná akrobacie. 

Reklama

Scéna nabízí působivý videomaping

Nová Spirála přivítá první návštěvníky. Praha otevírá na Výstavišti multižánrovou scénu

Dnes večer zahajuje provoz další pražské divadlo. Po dvaceti letech, kdy byla scéna Spirály na pražském Výstavišti uzavřená, představí divákům hudebně vizuální show Vzkříšení. 

Přečíst článek

Show Vzkříšení už zanedlouho doplní činoherní představení Madisonské mosty, v příštím roce pak varietní The Saturn Revue nebo tenorista Pavel Černoch za hudebního doprovodu Janáčkovy filharmonie Ostrava. Prostor zde najdou i akce třetích stran jako TEDx nebo japonský DJ Ryoji Ikeda. Nová Spirála se stává místem, kde mají prostor všechny umělecké žánry, ať už činohra, muzikál, nový cirkus, opera, sportovní nebo multimediální show

Pražské Výstaviště otevřelo zelené pobytové terasy na Křižíkových pavilonech

Nová odpočinková plocha: Pražské Výstaviště otevřelo zelené pobytové terasy na Křižíkových pavilonech

Miliardová rekonstrukce pražského Výstaviště pokračuje. Společnost Výstaviště Praha dokončila opravy střech Křižíkových pavilonů. Dříve poškozené plochy nově nabízejí místo pro odpočinek v zeleni. Revitalizace střech zakončila rekonstrukce Křižíkových pavilonů. Nové zelené pobytové terasy nabídnou přes šest tisíc metrů čtverečních ploch pro celoroční využití. Celý projekt vyšel na 150 milionů korun.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Scéna nabízí působivý videomaping

Nová Spirála přivítá první návštěvníky. Praha otevírá na Výstavišti multižánrovou scénu

Přečíst článek
Divadlo Nová Spirála je unikátní svým jevištěm

Dokonalý výhled i unikátní jeviště. Divadlo Nová Spirála se chystá na první návštěvníky

Přečíst článek
Vězení

Feminismus i Islámský stát. Vězněnou ruskou režisérku tamní úřady zařadily na seznam teroristů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme