Za stylovým brunchem s DJem do hotelu Andaz
Hotel Andaz teprve minulý měsíc představil nový koncept svého brunche. Newstream.cz se hned vydal ho otestovat.
Cukrovarnický palác
V bývalém Cukrovarnickém paláci na hosty dýchá historie na každém rohu. V dobové budově sídlíci pětihvězdičkový hotel Andaz Prague patří k tomu nejlepšímu, co může Praha mezi hotely nabídnout. Hotel byl navržený madridským designérským studiem Brime Robbins. Důvodem využití zahraničního studia bylo podle hotelu to, aby přineslo nový a vnější pohled na českou historii. A to se podle všeho povedlo perfektně. Celým hotelem se vinou odkazy na Jiráskovy České báje o pověsti.
Ubytovat se dá i v apartmá, kde kdysi bydlela herečka Adina Mandlová a kde zůstaly zachovány původní prvky. Jen tajné únikové dveře pro milence byly zazděny. Dnes jsme tu ale kvůli jídlu.
K jídlu
Zdejší brunch se podává každou neděli mezi půl 12. a 15. hodinou. Zároveň je zajímavým mixem bufetu a servírovaných pokrmů. Z á-la carte menu se objednávají dva pokrmy. Na výběr jsou kategorie snídaňová vejce a hlavní chody, ale hosté si klidně mohou objednat dva telecí řízky. Dezerty se pak vybírají z nádherného bufetového koutku s usměvavou obsluhou.
Na začátek zkouším turecká vejce, která překvapují. Čekal jsem něco jako je středomořská shakshouka, nějakou rajčatovou omáčku. To se ale nekoná.
Z hlavních chodů zkouším řízek, líčka i hot dog. Ničemu nelze nic vytknout a porce jsou slušné. Telecí řízek má trochu netradiční šmrnc s bylinkovým salátem a paprikovou majonézou. Líčka zase ozvláštňuje čočka a nakládaný tuřín. Hot dog s hovězím jazykem místo tradičního párku je také chuťovým zážitkem.
Na dezertovém bufetu čekali například vafle, francouzské toasty, plněné croissanty, (nejen) pro děti se vyráběla cukrová vata. Dezert vyrobený z čokolády a cukrové vaty pak vypadá jako rozkvetlá sakura a připomíná více umělecké dílo než jídlo.
K pití
Všechno to jídlo je potřeba něčím zapít. V ceně brunche - za 990 korun - je i neomezená konzumace nealkoholických nápojů. Za alkohol se platí zvlášť. Během brunche nelze vybírat z klasického koktejlového menu. Na výběr je prosecco či Mimosa – i jako balíček s neomezenou konzumací za 690 korun. Z koktejlů jsou na výběr jen dva. Willy Tonka, což je varianta na Espresso Martini a Clari Mary, což je hodně vzdálený příbuzný Bloody Mary. Vyzkoušel jsem oba a jako fandovi Espressa Martini jsem si užil Willyho Tonku, s Clari Mary to bylo horší, ale obecně Bloddy Mary neholduji, tak to bylo asi proto.
Uvolněnou atmosféru typickou pro hotely Andaz při brunchi umocňuje DJ s ideálním hudebním doprovodem. Hudba je nevtíravá, hlasitá tak akorát a ideálně doprovází příjemně strávené nedělní odpoledne.
PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.
Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.
Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly.
Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.
O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.
Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.