Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Podcast dobré společnosti: Do ústavní péče se odebírá stále moc dětí, říká Tereza Maxová

Michal Nosek

Tereza Maxová a Terezie Sverdlinová zakladatelky nadace Terezy Maxové byly dalšími z hostů podcastové série rozhovorů, které představují hlavní tváře konference Good Company Circle (GCC). „Postupný vývoj situace dětí v nouzi jde určitě k lepšímu,“ říká modelka Tereza Maxová, které se pomoci opuštěných dětí věnuje již čtvrt století.

Reklama

Účelem nadace Terezy Maxové je podpora a pomoc znevýhodněným a opuštěným dětem, která jim má umožnit zdravý a bezpečný život v rodinném prostředí. „Všechny děti si zaslouží lásku, pozornost a místo, kde se cítí doma,“ říká Tereza Maxová s tím, že se od roku 1997 se se svým týmem snaží být oporou těm, kteří jsou na pomoc dospělých bytostně odkázáni.

V České republice je v současné době v náhradní péči kolem 28 tisíc dětí, což je v rámci EU nadprůměrný počet. V necelé polovině případů to je z důvodu nevyhovujícího bydlení. „Stále se odebírá velké množství dětí do náhradní péče. Je to velmi traumatizující. Na jedné straně dochází k situacím, že dítě zůstává v patologické rodině dlouho a na druhé se velice často a rychle děti rodičům odebírají na základě jejich chudoby,“ uvádí ředitelka nadace Terezie Sverdlinová.

Obě ženy mají v současné době radost z toho, že se od příštího roku nebudou děti do tří let umísťovat do kojeneckých ústavů. „Dlohodobě říkáme, že děti do ústavů nepatří,“ dodávají obě Terezy.

Podcast dobré společnosti nabízí sérii rozhovorů, jež poskytnou pohled neziskových organizací na spolupráci s byznysovým sektorem a státní správou. Byznysový portál Newstream je hlavním mediálním partnerem konference Good Company Circle i stejnojmenné výstavy, která se uskutečnila letos v únoru ve Štrasburku v Evropském parlamentu pod záštitou bývalé europoslankyně Radky Maxové. Největší akce věnovaná sociální udržitelnosti proběhne již zítra v pražském Mánesu

Reklama

Vstupenky na největší konferenci o sociální udržitelnosti Good Company Circle koupíte zde

Monica Sofia Duarte a Katarína Krajčovičová
video

Podcast dobré společnosti: Jsem šťastná, když dělám radost druhým, říká Monica Sofia Duarte

Developerka, modelka a filantropka Monica Sofia Duarte byla dalším z hostů podcastové série rozhovorů, které představují hlavní tváře konference Good Company Circle (GCC). V rozhovoru s projektovou šéfkou Newstreamu Katarínou Krajčovičovou Monica přiznala, že charita bez byznysu dělat nejde. Aby mohla na svých rodných Kapverdách pomáhat v boji s chudobou, musela se nejprve sama stát úspěšnou developerkou.

Přečíst článek

Bára Nesvadbová, Katarína Krajčovičová a Pavlína Saudková
video

Podcast dobré společnosti: Lidskost vítězí nad honem za mamonem, říkají zakladatelky nadace Be Charity

Ve třetím ze série rozhovorů, které představují hlavní tváře konference Good Company Circle (GCC), přivítala projektová šéfka Newstreamu Katarína Krajčovičová zakladatelky nadačního fondu Be Charity Báru Nesvadbovou a Pavlínu Saudkovou.

Přečíst článek

Dana Pavlousková, oděvní banka
video

Podcast dobré společnosti: Oceněním je záštita první dámy Evy Pavlové, říká šéfka Oděvní banky

Zakladatelka Oděvní banky Dana Pavlousková byla další z hostů podcastové série rozhovorů, které představují hlavní tváře konference Good Company Circle (GCC). „Lidé v nouzi oblečení potřebují a krizový balíček, který rozesíláme, obsahuje zhruba pět kilogramů kompletní sady oděvů bez spodního prádla," popisuje činnost neziskovky Dana.

Přečíst článek

Reklama

Související

Vendula Pizingerová, Dita Loudilová a Katarína Krajčovičová
video

Podcast dobré společnosti: Snahy o dobré věci provází i neúspěchy, říká zakladatelka Kapky naděje

Přečíst článek
Ředitelka Nadace Terezy Maxové Terezie Sverdlinová

Terezie Sverdlinová z Nadace Terezy Maxové: Chudoba nesmí být důvodem odebrání dítěte rodičům

Přečíst článek
Bára Nesvadbová v pořadu Eva VIP Talks Evy Čerešňákové
video

Fond Be Charity již poskytl handicapovaným lidem přes padesát milionů korun, říká Bára Nesvadbová

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme