Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Podcast dobré společnosti: Legislativa je brutální a žene nás do finanční nejistoty, říká šéf neziskovky Život 90

Michal Nosek
nos

Další ze série rozhovorů, které představují hlavní tváře konference Good Company Circle (GCC), přivítala projektová šéfka Newstreamu Katarína Krajčovičová šéfa organizace Život 90 Jaroslava Reichl Lormana. Kongres Good Company Circle, který proběhne 10. října, je největší akcí na téma sociální udržitelnosti a filantropie v České republice.

Reklama

„Klíčové pro spolupráci neziskových organizací, korporátních společností a státní správa je důvěra a vzájemný respekt. Ve fungování nezisku a zisku je obrovský rozdíl a proto je zásadní, že se můžeme spolehnout na to, že nás, jako neziskovou organizaci, druhá strana slyší a respektuje,” popisuje Jaroslav spolupráci s velkým byznysem. 

Katarína Krajčovičová, Lenka Šťastná a Helena Dreiseitlová
video

Podcast dobré společnosti: Základem úspěšné spolupráce je důvěra, říká Lenka Šťastná

V prvním ze série rozhovorů, které představují hlavní tváře konference Good Company Circle (GCC), přivítala projektová šéfka Newstreamu Katarína Krajčovičová ředitelku ženské organizace BPWCR Lenku Šťastnou a Helenu Dreiseitlovou, projektovou manažerku Equal Pay Day.  

Přečíst článek

Všestranná pomoc seniorům

Sdružení Život 90 se věnuje sociální problematice seniorů a ze sedmdesáti procent je závislé na státní podpoře. „Na veřejném sektoru jsme závislí hodně. Proto nás někdy brutální legislativa dostává do finanční nejistoty. Tím, že řešíme problematiku stáří a stárnutí, tak jsme s úřady spojení hodně a na naší práci jsou závislé tisíce seniorů,” dodává. 

Barbara Nesvadbová zakladatelka nadace Be Charity

Barbara Nesvadbová: V životě si cením hodnoty ženského přátelství

Spisovatelka, novinářka, filantropka. Autorka řady oblíbených knih, jako je Bestiář či Iluze. Po 17 let byla šéfredaktorkou časopisu Harper’s Bazar. V roce 2015 založila nadační fond Be Charity, který pomáhá lidem s mentálním nebo fyzickým znevýhodněním, a to hlavně dětem. „V brzké době nás čeká zahraniční rozšíření nadace,“ prozrazuje Nesvadbová v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

Reklama

Podcast dobré společnosti nabízí sérii rozhovorů, jež poskytnou pohled neziskových organizací na spolupráci s byznysovým sektorem a státní správou. Byznysový portál Newstream je hlavním mediálním partnerem konference Good Company Circle i stejnojmenné výstavy, která se uskutečnila letos v únoru ve Štrasburku v Evropském parlamentu pod záštitou bývalé europoslankyně Radky Maxové. V současné době probíhá i hlasování o nejlepší projekt spolupráce mezi neziskovým sektorem a byznysem. 

Konference Good Company Circle, která je největší akcí na téma sociální udržitelnosti a filantropie v České republice, se uskuteční 10. října. Jejím záměrem je tvorba prostoru k setkání zástupců neziskového sektoru, byznysu a státní správy, kde se rodí nové spolupráce. 

Jiří Ochetz z J&T Real Estate

Jiří Ochetz z J&T Real Estate: U neziskových projektů máme stejná pravidla jako u investic

Na Rohanském ostrově vzniká celá nová čtvrť. Jedním z developerů, který zde staví byty i komerční prostory je J&T Real Estate. Ten přitom pomohl také iniciativě Zvon #9801, jejímž cílem je vracet chybějící zvony na jejich místo. „Zvon je součástí naší kultury od raného středověku a zvonařství jako staré umělecké řemeslo už je téměř zapomenuté. Skupina J&T se dlouhodobě věnuje umění. Iniciativa Zvon #9801 tak zapadá do aktivit skupiny napříč různými oblastmi, které si vybírá v duchu motta ‚noblesse oblige‘ neboli postavení zavazuje,“ říká Jiří Ochetz z J&T Real Estate.

Přečíst článek

Reklama

Související

Eva Prokešová, JTI

Prokešová: Pomáhat druhým jsem se naučila už jako dítě. Teď díky tomu vymýšlím projekty pro celou společnost

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme