Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Podcast dobré společnosti: Základem úspěšné spolupráce je důvěra, říká Lenka Šťastná

Michal Nosek
nos

V prvním ze série rozhovorů, které představují hlavní tváře konference Good Company Circle (GCC), přivítala projektová šéfka Newstreamu Katarína Krajčovičová ředitelku ženské organizace BPWCR Lenku Šťastnou a Helenu Dreiseitlovou, projektovou manažerku Equal Pay Day.  

Reklama

Neziskovou společnost BPWCR v roce 2010 založila Lenka Šťastná jako součást nejvlivnější světové ženské organizace Business & Professional Women International. Jejím cílem je podpora žen v jejich ekonomické nezávislosti – hlavními metodami jsou mentoring, networking a vzdělávání.  

Pro fungování organizace BPWCR Lenka potřebuje spolupracovat s byznysovými korporacemi. „Úplným základem úspěšné spolupráce neziskové organizace a byznysové firmy je profesionálně provedená práce. Na čem se domluvíme, to platí, čímž vzniká důvěra,” říká Šťastná. Byznysová sféra a zajména velké firmy si dle ní uvědomují, že je potřeba podporovat aktivity, které něco ve společnosti změní a mají široký mezilidský dopad. 

Podcast dobré společnosti nabídne sérii rozhovorů, jež poskytnou pohled neziskových organizací na spolupráci s byznysovým sektorem a státní správou. Byznysový portál Newstream je hlavním mediálním partnerem konference Good Company Circle i výstavy se stejným názvem, která se uskutečnila letos v únoru ve Štrasburku v Evropském parlamentu pod záštitou bývalé europoslankyně Radky Maxové. V současné době probíhá i hlasování o nejlepší projekt spolupráce mezi neziskovým sektorem a byznysem

Konference Good Company Circle, která je největší akcí na téma sociální udržitelnosti a filantropie v České republice, se uskuteční 10. října. Jejím záměrem je tvorba prostoru k setkání zástupců neziskového sektoru, byznysu a státní správy, kde se rodí nové spolupráce. 

Reklama

Výstava Good Company Circle

Spolupráce mezi neziskovkami a byznysem funguje. Zde jsou nejlepší projekty roku

Výstava Good Company Circle ve Štrasburku, kterou pořádal byznysový portál newstream.cz a záštitu nad ní převzala členka Evropského parlamentu Radka Maxová, měla velký úspěch a navštívily ji stovky lidí. Již na podzim se výstava představí také v Praze. Návštěvníci hlasovali o nejlepší projekt. Vyhlášení vítěze se uskuteční na podzimním slavnostním eventu Good Company Circle. Jaké projekty se probojovaly mezi desítku nejlepších?

Přečíst článek

Reklama

Související

Jaroslav Rejchl Lorman a Katarína Krajčovičová
video

Podcast dobré společnosti: Legislativa je brutální a žene nás do finanční nejistoty, říká šéf neziskovky Život 90

Přečíst článek
Eva Prokešová, JTI

Prokešová: Pomáhat druhým jsem se naučila už jako dítě. Teď díky tomu vymýšlím projekty pro celou společnost

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme