Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Podcast dobré společnosti: Oceněním je záštita první dámy Evy Pavlové, říká šéfka Oděvní banky

Michal Nosek

Zakladatelka Oděvní banky Dana Pavlousková byla další z hostů podcastové série rozhovorů, které představují hlavní tváře konference Good Company Circle (GCC). „Lidé v nouzi oblečení potřebují a krizový balíček, který rozesíláme, obsahuje zhruba pět kilogramů kompletní sady oděvů bez spodního prádla," popisuje činnost neziskovky Dana.

Reklama

„V dnešní době je těžké si představit, že si někdo nemůže dovolit koupit oblečení, ale opak je pravdou. Oděvní banka jen loni rozeslala přes čtyřicet tun oblečení, což je deset tisíc krizových balíčků, říká Dana Pavlousková. Ta v roce 2018 založila neziskovou organizaci Klub svobodných matek a před třemi lety pomoc samoživitelům a lidem v nouzi prohloubila iniciací vzniku Oděvní banky. Oděvní banka uspěla, a proto již funguje jako samostatná charitativní organizace.

„Zatímco Klub svobodných matek pomáhá výhradně rodinám sólo rodičů, Oděvní banka se zaměřuje se svou pomocí na všechny osoby v nouzi, což jsou kromě samoživitelů například i senioři nebo osoby a rodiny v náročné životní situaci,“ uvádí v rozhovoru s Katarínou Krajčovičovou.

Bára Nesvadbová, Katarína Krajčovičová a Pavlína Saudková
video

Podcast dobré společnosti: Lidskost vítězí nad honem za mamonem, říkají zakladatelky nadace Be Charity

Ve třetím ze série rozhovorů, které představují hlavní tváře konference Good Company Circle (GCC), přivítala projektová šéfka Newstreamu Katarína Krajčovičová zakladatelky nadačního fondu Be Charity Báru Nesvadbovou a Pavlínu Saudkovou.

Přečíst článek

Oděvní banka, která má v portfoliu dámské, pánské i dětské oblečení, kombinuje sociální pomoc s udržitelností prostřednictvím druhé šance. Každý rok přijme darem oblečení, které vytřídí a připraví z něj zmíněné krizové balíčky. Ty pak již třetím rokem distribuuje skrze partnerské potravinové banky po České republice. „Před několika měsíci jsme se v rámci kampaně Jsme v tom společně propojili s potravinovými a nábytkovými bankami do takové tripartity, které dala záštitu první dáma Eva Pavlová,“ popisuje novinky Dana.

Reklama

Vendula Pizingerová, Dita Loudilová a Katarína Krajčovičová
video

Podcast dobré společnosti: Snahy o dobré věci provází i neúspěchy, říká zakladatelka Kapky naděje

Zakladatelka nadačního fondu Kapka naděje Vendula Pizingerová a jeho ředitelka Dita Loudilová byly dalšími z hostů podcastové série rozhovorů, které představují hlavní tváře konference Good Company Circle (GCC). V rozhovoru s projektovou šéfkou Newstreamu Katarínou Krajčovičovou. Vendula Pizingerová uvedla, že její nadace nevyužívá dotací. „Stát může dávat peníze do zdravotnictví rovnou, proto jsem o využívání veřejných peněz nikdy neuvažovala,“ říká.

Přečíst článek

Podcast dobré společnosti nabízí sérii rozhovorů, jež poskytnou pohled neziskových organizací na spolupráci s byznysovým sektorem a státní správou. Byznysový portál Newstream je hlavním mediálním partnerem konference Good Company Circle i stejnojmenné výstavy, která se uskutečnila letos v únoru ve Štrasburku v Evropském parlamentu pod záštitou bývalé europoslankyně Radky Maxové. Největší akce věnovaná sociální udržitelnosti proběhne tento čtvrtek v pražském Mánesu. 

Jaroslav Rejchl Lorman a Katarína Krajčovičová
video

Podcast dobré společnosti: Legislativa je brutální a žene nás do finanční nejistoty, říká šéf neziskovky Život 90

Další ze série rozhovorů, které představují hlavní tváře konference Good Company Circle (GCC), přivítala projektová šéfka Newstreamu Katarína Krajčovičová šéfa organizace Život 90 Jaroslava Reichl Lormana. Kongres Good Company Circle, který proběhne 10. října, je největší akcí na téma sociální udržitelnosti a filantropie v České republice.

Přečíst článek

Reklama

Související

Monica Sofia Duarte a Katarína Krajčovičová
video

Podcast dobré společnosti: Jsem šťastná, když dělám radost druhým, říká Monica Sofia Duarte

Přečíst článek
Jaroslav Rejchl Lorman a Katarína Krajčovičová
video

Podcast dobré společnosti: Legislativa je brutální a žene nás do finanční nejistoty, říká šéf neziskovky Život 90

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme