Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Alzheon Martina Tolara získal dalších 100 milionů dolarů. Lék na Alzheimera by mohl být na trhu již příští rok

Alzheon Martina Tolara získal dalších 100 milionů dolarů. Lék na Alzheimera by mohl být na trhu již příští rok
Michael Tomeš - poskytnuto Martinem Tolarem
Stanislav Šulc

Společnost Alzheon, za níž stojí český vědec Martin Tolar, finišuje třetí fázi testování svého prostředku ALZ-801. Ten by měl mít výrazný vliv na snižování dopadů Alzheimerovy choroby zejména u mladších pacientů. Nyní Alzheon získal v nejnovějším kole financování dalších 100 milionů dolarů. „Díky této investici máme dostatek prostředků na ukončení poslední fáze testování našeho léku,“ uvedl Martin Tolar.

Reklama

Blížíme se důležitému okamžiku v léčbě Alzheimerovy choroby. Společnost Alzheon, za níž stojí český lékař Martin Tolar, finišuje závěrečnou fázi klinických testů svého přípravku ALZ-801, který by snižoval dopady Alzheimerovy choroby na pacienty. Díky tomu by lék mohl vstoupit na americký trh v roce 2025, na evropský trh pak v roce 2026.

Aby mohl finální fázi testů dokončit, potřeboval Alzheon další kapitál. Nyní tak zdárně uzavřel další kolo financování, při němž získal dalších 100 milionů dolarů.

Za poslední tři roky jsme získali 150 milionů dolarů, což na takto volatilním trhu potvrzuje přísliby našich inovativních technologií a vědeckých postupů,“ uvedl pro newstream.cz Martin Tolar. „Díky této investici máme dostatek prostředků na ukončení poslední fáze testování našeho léku,“ dodal.

Martin Tolar v Praze

Martin Tolar má lék na Alzheimera. Když si jdete za svým, Amerika vám pomůže, říká nejúspěšnější Čech současnosti

Studoval v Česku, ale nejvyššího vzdělání dosáhl v Americe. Bez byznysové školy v Michiganu bych nikdy nevybudoval Alzheon, říká lékař Martin Tolar, který je ze všech lidí na světě nejblíž funkčnímu a bezpečnému léku na Alzheimerovu nemoc. V závodě o tento lék byly největší farmaceutické firmy světa, včetně Pfizeru, kde Tolar léta pracoval. „Největší překvapení bylo, že jsme v tom závodě najednou zůstali téměř sami,“ dodává. Jak těžké bylo prosadit se v Americe? Jak chce léčit Alzheimera? A jak chce pomáhat Česku v pozitivním rozvoji? Odpovídá jeden z nejúspěšnějších Čechů současnosti.

Přečíst článek

Reklama

Konec problémů s Alzheimerem?

Alzheimerova choroba je jednou z hlavních medicínských problémů současného světa. V současnosti ji má celosvětově diagnostikovanou více než 55 milionů lidí, reálný počet lidí trpící Alzheimerem může však být až několikanásobně vyšší, odhady hovoří až o 400 milionech lidí.

Ačkoli je na trhu několik léků pomáhajících pacientům snížit dopady této choroby, lék zatím lidstvo nemá. Právě biotechnologický přístup může situaci změnit.

„Stojíme na počátku nové éry v léčbě Alzheimerovy choroby a náš nový terapeutický přístup má potenciál změnit standard péče a zlepšit přístup k léčbě pro všechny pacienty s Alzheimerovou chorobou. Jsem vděčný za trvalou podporu a věřím v další pokroky v terapii Alzheimerovy choroby a na lepší budoucnost pro všechny pacienty a jejich rodiny postižené touto nemocí,“ uzavřel Tolar.

Neurolog Martin Tolar: Náš lék na Alzheimera skutečně funguje. Čistí mozek

Studoval v Česku, ale nejvyššího vzdělání dosáhl v Americe. „Bez byznysové školy v Michiganu bych nikdy nevybudoval Alzheon,“ říká lékař Martin Tolar, který je ze všech lidí na světě nejblíž funkčnímu a bezpečnému léku na Alzheimerovu nemoc. V závodě o tento lék byly největší farmaceutické firmy světa, včetně Pfizeru, kde Tolar léta pracoval. „Největší překvapení bylo, že jsme v tom závodě najednou zůstali téměř sami,“ dodává. Jak těžké bylo prosadit se v Americe? Jak chce léčit Alzheimera? A jak chce pomáhat Česku v pozitivním rozvoji? Odpovídá jeden z nejúspěšnějších Čechů současnosti.

Přečíst článek

ilustrační foto

Biohacking: Procházka je nejkratší cestou k lepšímu zdraví a kondici

Benefity chůze jsou podle všeho skoro až zázračné. Je to převážně kvůli tomu, že chůze a pomalý souvislý každodenní pohyb je pro člověka tak přirozený, že s jeho nedostatkem vlastně organismus ani nepočítá. Tím je na chůzi závislý pro řadu procesů, takže její absenci tělo vyhodnocuje tak, že ve vnějším prostředí musí být něco špatně. A to se pak v dlouhodobém horizontu nebo/a za současné přítomnosti více nevhodných lifestylových návyků začne projevovat ve formě různých psychických či fyzických problémů.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Martin Tolar v Praze

Martin Tolar má lék na Alzheimera. Když si jdete za svým, Amerika vám pomůže, říká nejúspěšnější Čech současnosti

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme